siddet yanlisi pek degilim de , siktir amk evladi diyip uzaklastirmak en iyisi.
Dogruya dogru , yanlisa yanlis diyemeyen adamin kendine hayri olmaz ki , bize ulkesine olsun .
Printable View
Uyanmak için çok geç kaldık...
Ormanın birinde...
Aslanlar toplanmış.
"Yahu" demişler, "Hesapta kralız, açlıktan öleceğiz birader... Maymuna saldırsak, ağaca kaçıyor; fillere saldırsak, fazla büyük... Ceylanlar hızlı, yetişemiyoruz; kuşa dalsak, uçuyor; e balık yakalayacak halimiz de yok... N’aapsak?"
Bir tanesi "En iyisi, öküzlere saldıralım"
demiş, "iri yarı görünüyorlar ama, ne pençeleri var, ne dişleri diş... Tam dişimize göre!"
Olur mu? Olur.
Hücum!
Ama evdeki hesap çarşıya uymamış; öküz, öyle yabana atılacak hayvan değilmiş meğer... Organize oluyorlar, topluca savunma yapıyorlar, püskürtüyorlarmış.
Aslanlar aç bilaç.
N’aapsak, n’aapsak?
"Tilkiye danışalım" demişler.
Tilki "kolay" demiş, "beni, öküzlerin yaşadığı zengin otlakların prensi yapın, işinizi halledeyim..."
Kabul etmişler.
Tilki, elinde beyaz bayrakla öküzlere gitmiş,
"saygıdeğer öküzler" demiş, "aslında aslanlar uysaldır, sizi de çok seviyorlar... Ama şu aranızdaki sarı öküz var ya, sarı öküz, işte sorun o... Görünce tahrik oluyorlar, canları çekiyor, verin şu sarı öküzü, kurtulun kardeşim, huzur içinde yaşayın!"
Öküz heyeti düşünmüş taşınmış, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığıyla, verivemişler sarı öküzü...
Aslanlar da afiyetle yemiş.
Bir gün, iki gün...
Tilki gene gelmiş.
"Bakın gördüğünüz gibi, saldırılar kesildi, mutlu mutlu yaşıyorsunuz" demiş ve eklemiş:
"Ama şu benekli öküz var ya, benekli öküz, o burada olduğu sürece size rahat yüzü yok arkadaş, canları çekiyor, verin, kurtulun!"
Öküz heyeti düşünmüş, "otlağın selameti için"
teslim etmiş benekli öküzü.
Üç gün, dört gün...
Tilki gene gelmiş.
Kuyruğu uzun olanı...
Burnu beyaz olanı...
Tombul olanı...
Tek tek alıp, gitmiş.
Otlak seyrelmiş.
Aslanlar semirmiş.
Bir gün... Tilki gelmemiş!
Gerek kalmamış çünkü.
Direkt aslan gelmiş.
"Hanginizi istiyorsam, canım hanginizi çekiyorsa, onu vereceksiniz, adamı hasta etmeyin" demiş.
Otların arasında tir tir titreyen, tek tük kalmış öküzler, "keşke sarı öküzü vermeseydik"
demiş ama, iş işten geçmiş.
Memleketin Durumu
Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geleni geçeni s.ksin" demiş.
Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:
* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...
* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?
* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...
* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?
* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.
:D
Bu daha iyi açıklıyor durumu
Bu ülkeden tez vakitte gitmek istiyorum herşey mi pahalı olur arkadaş..
valla @Yigit-Y ben bıktım bu milleti ters köşe yapmaktan ama balık hafızadan mıdır nedir halâ türkiyedeki insanları lüksçü olarak tanımlıyorlar :D
bmw 5 ve 3 serisine lüks araba dedi adam ya la :D moskovada belgradda amerikada bu araclara ben diet yapınca artan yemek paralarıyla alıp biniyorum millet 3 serisine 5 serisine biniyor müstahak bu millete diyor :D
nasıl bir millet olduk ki herkesin rahat ulaşabilmesi gereken segment basit arabalara bu insanlar lüks gözüyle bakıyor. birde güyya biz türkler bu pahalılığa rağmen çok fazla arabamız var mış :D nerdeyse herkesin bir arabası var mış. millet kafasını kumdan çıkarmadığı için, kendi çevresi kendisi gibi olduğu için öyle olduğunu anlayamıyor. türkiye ne benim antalyadaki evimden, ne istanbul bahçelievler ataköy yeşilköyden ibaret değil anlamıyorlar.
sanmarinoda 1000 kişiye düşen araç sayısı 1263, monaco 900, amerika 800 iken türkiyede 1000 kişiye 233 araç düşüyor.
dünya sıralamasında 60 küsürlerdeyiz araç sahibi olmada, sırbistan bulgaristan bosna hersek gibi fakirin fakiri ülkelerin bile gerisine düşmüşüz. tek solladığımız bilindik ülke İrandır, kadınların dahi araba kullanamadığı arabistan bile bizden daha çok araca sahip. yıllık geliri 5bin dolar olan ülkelerin bile bir çoğu bizim araç sayımızın iki katına sahip.
yok ahmet bmw 5e biniyor mehmete c klass batmış e klas almış. :D hayır bu rakamlar haçlıların oyunu mu yani :) kim nerede yaşıyorsa tüm türkiyeyi öyle sanıyor heralde spor gazetesi.
dıbırına kodumun vergileri çok fazla işte. kesinlikle de hak ediyorsak eğer sadece ses çıkarmadığımız için hak ediyor.uz 3-5 tane totoş 6 ayda bir lüks araba değiştiriyor diye değil :D
Bende kiralık araba mevzunu anlamıyorum. Filo desen tamam , adam elemanın altına vermiş olabilir ama. Bir insan neden uzun dönem araba kiralar , hele ki lüx araba kiralar anlamak güç. Genelde tokatçılar , gayrı meşru koşturan it uğursuz biniyor zaten lüx kiralık araçlara.
Facebook ülkedeki insan profilini anlamak için süper bir yer.
Biz burada gelmemiş vergi artışını tartışıyoruz ama 10.6 gibi gerçekleşen 2 haneli bir enflasyon var. Ve bu (şahsi fikrim) reel den daha düşük. %5-6 zam alan adamın alım gücü düştü. Brüt biraz yüksek olan bordrolu çalışan ver dilimine giriyor daha fazla vergi ödüyor. Vergi kesinlikle ödenmeli, ödediğim vergiden yüksündüğüm yok ama biraz adalet be kardeşim. Çok şey mi istiyoruz?
Katma değerli ürün/hizmet lere yatırım yapacağına zihni sinir projelere ödül veriyorsun. Değersiz buldukların yurt dışında ödül alıyor 5-10 sene sonra hayata geçen icadı / ürünü / hizmeti misli misli ödeyerek geri alıyorsun.
Bu pompalanan iyimserlik nerede patlayacak o yazar kasayı kim fırlatacak merak ediyorum. Hoş öyle bir şey yapacak cesarette kimse kaldı mı ülkede o bile şüpheli.
bireysel kiralama saçmalık muhtemelen ama bizim fabrikanın 60 aracının 30dan fazlası kiralıktır ki uzun vadede hepsi kiralık olucak, lüks jeep ve bmwlerde dahil.
sebebide kiralama şirketlerde daha kârlı artık. benzini yakıtı rent a car ücreti tamamı yıl sonunda ödeyeceğimiz vergiyi etkiliyor, 400 500 kişi çalıştıran fabrikaların yıl sonu bi kaç yüz bin tl vergi ödemeyi nasıl başardı sanıyoruz :) evler bile şirket adına :D yeter yani bunca yıl devlete ödediğimiz vergiler. bu uyanıklıkları yaptığımız halde hâla fazla vergiler.
Kulağın arkasıda nasibini aldı.. Artık becerilmeyen yerimiz kalmadı..
Daha önemli gündem konumuz var ,
Anadolu çocuğunun önünde eşiyle öpüşen herif
Peki bu yüzde 40 oldu diyelim.
Hepimiz eyvallah mi çekeceğiz?
Yavaş teyyo ciğerimizi söktün!!!!! Bune arkadaş ya ülkenin en zengin iş adamlarının vergi borçları silinir affa girer futbol klüpleri dünyaları harcar vergi borçları silinir topçusu popçusu benden az vergi verir alt tabakanın çök böğrüne. Nasılsa sesi çıkmıyor i...lerin. Ama bize müstahak bunlar. Kendi kıçımıza giyicek don bulmayız teyyonun karısının giydiği kıyafetleri taktığı çantaları savunuruz. Kendimiz kıç kadar evde otururuz padişaha Aksaray helal olsun deriz. Kurunun yanında yaş da yanıyor canını sevdiğimin memleketinde. Bugünlerimizi bile arıyacağız.
Sadece sen ben memnun değiliz,%50 memnun :)
O yüzden böyle devam.
İnsanları susturmanın yolunu bu zamana kadar çok iyi yapıkları için,şu an insanlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında. E normal değil mi? Ali konuştu fetöcü dediler,mehmet konuştu balyoz davası dediler,ergenekon dediler,dediler de dediler attılar herkesi içeri. Hatırlarsanız zamanında ecevite yazar kasayla tepki gösteren dayı vardı,hadi şimdi de yapsa ya? Onun gibi bi delikanlı daha çıksa ya? Tıkarlar deliğe,20 yıl yatırırlar. Kimsenin dr çıtı çıkmaz. Hangimiz savunur açıkça soruyorum? Adam yaptı böyle bi olay ve cezaevine girdi,kaçımız sokağa çıkıp yanında olur adamın? HİÇBİRİMİZ.
o yüzden biz g.öt korkusu olan bi milletiz. Lamı cimi yok..