En başda geçmiş olsun .. şunu yazan ben olsam taş taş üstünde kalmazdı .. tekrardan geçmiş olsun ..2014 yılında, Alanya'da 1992 model mitsubishi galantla, 2012 model hyundai elantraya çarptım. Kırmızı ışıkta önüme çıktı ve hızım 80-90 vardı. Elantraya sağ ön kapıdan vurdum. Çarpışmanın şiddetiyle, elantra kendi etrafında dönmüş ve arka çamurluklarımız da çarpışmış. Elantradan kaçmak için sağ yaptığımda sağdan gelen bir yaris te benim sağ ön kapıdan bana çarptı. Yanlış hatırlamıyorsam yaris 2013 modeldi. Sonuç : Elantra ve yaris pert oldu. Galant hala yollarda. Yolculara gelince : Elantradaki adamın nasıl olduysa kolu kırılmış. Yaristeki çocuğun burnu, teyzesinin de burnu kırılmış. Teyzesinin bacağı kırık frğil ama çok kötüydü. Jandarmaya ifadeye tekerlekli sandalyeyle getirdiler. Yarisin sürücüsü olan annenin yüzü gözü çok kötü şişmişti. Emniyet kemeri yanıkları çok kötüydü. Galantta ben, oğlum ve eşim vardık. Benim sağ ayağım frenden kaydığı için sağ ayak bileğimde ufak bir şişlik vardı. Onun dışında hiç birimizin burnu bile kanamadı şükür. Galant'ın elektronik destekli otomatik emniyet kemerleri sayesinde bizde kemer izi bile yoktu ki görenler kemer bağlamadığımızı düşünüyorlardı.
Naçizane : Bence bir aracın kaza anında ne kadar sağlam, ya da ne kadar pasif güvenlik donanımı olduğunun olduğunun önemi yoktur. Aktif güvenlik donanımı daha önemlidir. Yani kaza yapma ihtimalinin düşük olması iyidir. Bu durumda 199X model bir opel omega ya da audi a4 ya da alfa 156 vs.vs. 2017 model bir sümbülden evladır.
Ha bir de 15-20 yaşında bir araba yeni bir arabadan sağlam olabilir.