User Tag List

Sayfa 33/35 İlkİlk ... 233132333435 SonSon
659 sonuçtan 609 ile 627 arası

Konu: MTV yüzde 40 artacak

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Etkiler tabi, ama isyan ettirecek boyutlarda etkilemez maalesef.

Satınalmacı olduğum için söylüyorum; üretim malzemelerinin fiyatları hep döviz endeksli. Araç kiralama maliyetlerindeki artış, bunlardaki artışın yanında çok bir şey ifade etmiyor.
    Tabi canım biz mesela ithalatı yoğun firmayız, kur bizi yerden yere vuruyor maalesef bu durumlarda.

Girdi maliyetlerimiz hep artıyor. Hatta kiralık araçlar bile eur üzerinden her ay farklı tutarda ft geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç satışları hiç düşmediği için rahatlıkları ordan geliyor
    Ohh ne koysak gidiyor mantalitesi sonucu en güzel para gelen yerden milleti soyuyorlar
    Araç satışları kayda değer düşse resmen sarsılırlar ne olacak mtv den 1 arabadan aldığı 500-1000 TL paradan
    piyasadaki en ucuz araçtan 25-30 Bin TL satıştan canlı kılçıksız para alıyorlar yani ortalamaya vursak 1 araç satışından 50 Bin TL para alıyorlar
    Mümkün olduğunca araç almamakta yarar var..
    Bunun bir sonra ki aşaması ikinci el alıp satılan araçlardan %18 kdv istenicek.

Şuan da maliye bakanlığı kemer sıkma politikası açıklıyor ama 1 milyon TL'ye masa almışlar.

TMBB'ye alınan tuvalet kağıtlarının tutarı bilgisayarlardan pahalıydı.

Ülke olarak hiç iyiye gitmiyoruz sonumuzu iyi görmüyorum.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bana ne diyen yok. Bunca vergi itelemesine rağmen illa sıfır alıcam diye ısrar eden varsa kendi bilir. Bir müddet almayıp tepki göstermek lazım ki farkına varsınlar olayın.

Sıfır araç satışları bir gün bıçak gibi kesilecek. O zaman göreceğim ben bu zamları, saçma ötv'leri. 2009'un üzerinden seneler geçmedi, unutmayalım.
    Kiralama şirketlerine büyük avantajlar var. Ortalıkta kıyamet kadar kiralık otomobil var. Sen almayacaksın, o almayacak ama kiralama şirketleri alacak. Filoları olanlar almaya devam edecek. Bıçak gibi kesmesi için başka şeylerin olması lazım. Ayrıca, otomobil firmaları veya kiralama şirketleri ne diye bizler kadar seslerini çıkarmıyorlar.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiralamasınlar abi salak saçma bi şekilde araba kiralayan o kadar çok şirket varki
    Şirketlerde zırt müdürü zart müdürü zort müdürü herkese araba adamlar tüm mesai boyunca asla şirket dışına çıkmaz ama arabası var şirkete servisle gelir araba evde yatar
    Araba yok alsana araba masrafını maaşına ekliyorum dese bir çoğu takla atar..
    Bu kiralama işi çok saçma noktalara geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce radyoda 2018de sıfır araç alacak olanlar 2 katı Mtv ödeyecek dedi. Frekanssiz göstermeyen dükkan radyosu olduğu için hangi radyo bilemedim. acaba var mı böyle birşey?

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracım gün geçtikçe şarap gibi değerleniyor mtv si bile düşmedi asdhahd 12 yasında arabanın mtv sı

2011 de sıfır aldıgımız arcın sıfır mtvsı ıle aynı amınyumnıtrat asdhaudahd ulkeye guluyorum salak ettı bızı

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %25 zamma ekstra yüzde %20 zam gelecek diyorlar sıfır araç için

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracım gün geçtikçe şarap gibi değerleniyor mtv si bile düşmedi asdhahd 12 yasında arabanın mtv sı

2011 de sıfır aldıgımız arcın sıfır mtvsı ıle aynı amınyumnıtrat asdhaudahd ulkeye guluyorum salak ettı bızı
    Kesinlikle katılıyorum..

2011'de kesilen fatura bedelinin 10bin TL üzerinde satış piyasası var.. 8 sene kullanıyoruz ama artıkça artıyor.. Başka ülkede anlatsan dalga geçerler..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yurtdışından internet alışverişlerine kdv geliyor

İnternet devlerine KDV yukumluluğu geliyor - Sputnik Turkiye

"hürriyet gazetesi'nden hacer boyacıoğlu'nun haberine göre düzenlemeyle ilgili komisyona bilgi veren maliye bakanı naci ağbal, "mesela ben, cep telefonumdan bir program indiriyorum, bu program şu anda yüzde 18 kdv’ye tabi. mevcut sistemde diyorum ki ben ‘ey vatandaş, git, bunu, sorumlu sıfatıyla beyan et.’ kimse beyan ediyor mu? etmiyor" dedi.

yeni sistemde ise bu yükümlülüğün şirketlere geçtiğini ifade eden ağbal şöyle devam etti: "diyoruz ki şimdi, nihai tüketiciye doğru türkiye’ye yönelik devamlılık arz edecek şekilde bir hizmet sunuyorsanız, bundan sonra vergi mükellefi olacaksınız. ben bunu takip edeceğim. bakın, bugün diğer alanda da biz gittik mesela —ismini vermeyeyimbir firmaya ‘kardeşim, sen türkiye’de kazanç elde ediyorsun. resmen seni vergi mükellefi yaptık’ dedik. ondan sonra geldiler ve ‘tamam oturup konuşalım’ dediler.""
    zaten yurt dışı alışverişlerde gümrük kdv oduyoruz ama bunlar o firmalara vergi kitleme peşindeler hedefler çok büyük

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum..

2011'de kesilen fatura bedelinin 10bin TL üzerinde satış piyasası var.. 8 sene kullanıyoruz ama artıkça artıyor.. Başka ülkede anlatsan dalga geçerler..
    Ben anlattım, are you kidding me Ile başladı adam, serious la devam edince, fucking government ile devam etti sohbet, hop Noluyoz filan diyecekken kendim daha ağır sövdüğümü hatırladım
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Ewren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiralama şirketlerinin vergi avantajı falan var mı? Bunları gider olarak gösterip başka vergi üzerinden falan düşebiliyorlar mı acaba?

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben anlattım, are you kidding me Ile başladı adam, serious la devam edince, fucking government ile devam etti sohbet, hop Noluyoz filan diyecekken kendim daha ağır sövdüğümü hatırladım
    Dünyanın hiç bir yerinde olacağını zannetmiyorum zaten. Eskiyen aracın fiyatındaha fazla artacağı.. Ben de örnek ile anlattığımda t.aşak geçiyorlar.. Dedim sizin t.aşk geçtiğiniz bizim gerçeklerimiz.. İşte o zaman kıskanmaya başlıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş sayfalarda da konuştuk 0 araba mtv'leri yüzde 50 zamlandı.Buyrunuz...kimsenin bilmemesi çok garip..

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bem bu son tablodan birsey anlamadim. 16 yas uzeri araclari tasit satis bedeline gore nasil degerlendiriyorlar ?
    74 model sehpa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlamadığım bir konu var ? 2018den sonra alınanlara, 2.el de dahil mi ? Taşıt değeri neye göre belirlenecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bem bu son tablodan birsey anlamadim. 16 yas uzeri araclari tasit satis bedeline gore nasil degerlendiriyorlar ?
    Muhtemelen referans noktası olarak kasko değerlerini alacaklar. Oraya göre hesaplama yapılacak ama temelde mantıksız.

Sinekten yağ çıkarma durumu var :S

Kasko Değer Listesi

Kasko Değer Listesi | Gelir İdaresi Başkanlığı

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen referans noktası olarak kasko değerlerini alacaklar. Oraya göre hesaplama yapılacak ama temelde mantıksız.

Sinekten yağ çıkarma durumu var :S

Kasko Değer Listesi

Kasko Değer Listesi | Gelir İdaresi Başkanlığı
    Daha oncedende bunu bu sekilde hesaplayip bir duaukvergi dilimine dhil ediyordum aracimi. Bu yayinlanan cetvelde 400.000 tl leri grunce kendime yer bulamadim arabam sigorta cetvelinde 2500 tl ediyo cunku
    74 model sehpa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha oncedende bunu bu sekilde hesaplayip bir duaukvergi dilimine dhil ediyordum aracimi. Bu yayinlanan cetvelde 400.000 tl leri grunce kendime yer bulamadim arabam sigorta cetvelinde 2500 tl ediyo cunku
    Araba ne ? Buradaki olay aslında tutarın üstü için vergilendirmeyi artırmak. Ve tabi ki yüksek model araçlar için daha geçerli.

Sistem aracın piyasa rayiciyle ilgilenmiyor işin doğrusu, belki araban klasik bir araç ya da satacak olsan 100K edecek nadide bir araç ama kafa kağıdındaki yaş ve motor hacmi bu liste için kriter oluyor.

Listenin olayı şu kardeşim sen 1.6 hacimde araba almışsın ama (Atıyorum) 100K yada 1.6 var 200K ya da.

Demekki sen 200K veriyorsan ben sana bi güzellik yapayım +xxx kadar daha öde. Vergilendirmedeki kırılımı değiştirip gelir yaratma çabası.

Yani yarın 100K üstü coupe araçların mtv si %400 olacak ta denebilir, kalemi tutan istediğini yazıyor *****.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni vergilerde taşıt değerini kaldırdılar diye biliyorum. eski sisteme devam.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler