Benim yazdıklarım belli de neyse
600k filan kaybedenler nasıl bir malmış ben onları dinliyorum gruplarda
Komedi filmi gibi
Printable View
bu sistemin dolandırıcılık olduğunu söylediğimizde, bizim zihniyetimizle aklı oranında dalga geçen, insanların para kazanmasını engellemeye çalıştığımızı söyleyen, bu gibi 'YATIRIM!!??!!' yapanlara yol gösterdiğini söyleyen birini takdir etmeliydik haklısın... şimdi de çıkmış ironi ve aklınca bizimle taştaş geçtiği 'girmeyin kardeşim bitcoine çiftlik vs para yatırmayın!' dediği cümleleri 'ahanda bakın ben böyle demiştim!' diye ortaya koyuyor :) demiştim ya, şuraları okuyan dolandıranın da dolandırılanın da zihniyetini çok iyi anlayabilir...
Abiler bu isin dolandirici oldugunu ve bir gun patliyacagini hepimiz biliyorduk. Ama cogumuz cesaret edemedik. Kolay kazanamiyoruz cunku. Kazandigimizida buraya yatirmak yemedi. İlk zamanlar gostermelik kar birakip sonlara dogru patlicagini hep tahmin ettik. Bu durumdan aramizda karli ayrilan arkadaslarimiz oldu. Valla tek kelime adamlara helal olsun. İyi zamanda girip iyi zamanda cikmislar. Yigiti tanimam etmem forumdan takip ederim hep. Adamda deli cesareti var ve genelde kazaniyor. Helal olsundan baska dicek bisi yok.
Bizim milletin kafası bazen hakkaten çalışmıyor.. Ulan bi işten herkes nasıl kazanabilir
Piramit sistemlerde ilk girenler kazanır. Ortalarda girenler sistemin ömrüne bağlı olarak zararsız ufak karla çıkabilir. Son zamanlarında girene de malesef bütün ihale kalır.
Devler bu kadar örnekleri varken hala nasıl izin veriyor bu tür oluşumlara inanılır gibi değil.
iddiaya evini arabasını satıp basan adamların yaptıgı şey gibidir bu çiftlik bank olayı. Ha elinde 500 1000tl vardır, geri dönüşü olmazsa üzülmeyecegin bi rakamdır yatır katıl. Kazanırsan ne ala, kazanmama durumunun yüksek olmasına ragmen. Ama kazanmayıp kaybettin mi de bi de batarsa firma, hele hele evi arabayı basmışsan aglama be bi zahmet.
Ulan altımdaki söz er'ler bile 10.000tl bastım diyor bana para gitti şimdi ses kayıtlarıyla övünüyor, toplaşacaz alacagız bu parayı diyor. Dedim o iş yaş.
Öncedende yazdım bu at eşek inek işlerine ben normal askerdeykende yapanlar vardı, adam 30.000tl kaybetti eşi boşandı, adamın hatta silahına el koydular intihar etmesin diye. Bizim millet para için kendine vurduracak yakında, aç dötü yüklü miktar para var deseler domalır bi sürü insan
kısa yoldan köşeyi dönme planları olduğu sürece bu olaylar çok yaşanır.
dediğim gibi sorun aslında sen uyarını yapıyorsun abi yapma etme diyorsun ama adam sana inanmıyor.
sanki onun kötüğününü düşüyorsun o para kazanmasın istiyorsun sanıyor.
Dolap beygiri filminden bir kesit :)
https://youtu.be/73ElhT35uLw?t=1h26m42s
YouTube
Lik'de film fulmuş saniyesini ekledim :)
2-3 ay önce "çok para kazanacayük" diyip ellerini ovuşturanlar dün çiftlikleri basmış..
Dty maksi içinde müritleri fena videolar upload etmiş. Kıskananlar çatlasın, kedi ciğer mundar dermiş vs gibi çeşitli argümanlarla çekilmiş sürüyle video var.
Adam sistemini anlatırken bildiğin paint üzerinden video hazırlamış ve bununla insanları kandırabiliyor.
Bu ülke Titan, Jet Fadıl, Kairos ve şimdide Çiftlik bank gördü okudu ama ertesi gün unuttu malesef.
Arkadaşlar hiç kendinizi kandırmayın, kimseyi aldatmayın! insanların kısa yoldan zengin olma hayalini kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar.
bu sisteme arkadaşım girmişti,
umarım çiftlik bank bir otobüs, binmesini bilmeli. son durağa gelmeden, inmesini bilmeli sözümü dinlemiştir.
telefonuna ulaşamıyorum.
wallaha ben bu kadar enayi varken neden ben bunları dolandıracak kadar kurnaz, vicdansız, gözükara değilim diye düşünmeye başladım
keriz o kadar çok ki paralarını yerken hiç vicdan azabı çekmemek lazım aslında
sonuçta kafalarına silah dayamıyorlar gasp etmiyorlar
ortada rıza var
Ponzi şeması, adını Charles Ponzi ‘ den almıştır. Kısacası bu tekniği 1910 yılında uygulayan ilk kişinin isminden gelmektedir. Aslında türklere Ponzi ‘nin ne olduğunu anlatmak çok zor değildir. Türkiye’de yıllar önce bir TİTAN saadet zinciri kurulmuştu. Ve devlet tarafından el konulup kapatılmıştı. Neydi bu adamların gelir modeli ? Sisteme 10bin euro civarından bir para veriyorsunuz ve sonra her ay size 3000-5000 euro gibi bir para ödeniyordu. yatırdığınız paraya faiz veriyorlardı yani.
Ancak bu faiz herhangi bir yerden gelmiyordu. para işletilmiyordu. Para borsada veya forexte işletilmiyordu. Sistemdeki insanların aylık aldığı faizler, sisteme yeni katılan insanların ödedikleri giriş parasından gelmekteydi. Yani bir gün sisteme yeni üye girişi duraksadığı zaman sistem çökecek. Ve olan son giren kişilere olacak Ki bu sistemlerde hep en büyük kaymağı ilk girenler yemektedirler. Para bir şekilde işletilse bu tamamen yasal olacak. Çünkü bir değer artışından ötürü bir geliriniz olmuş oluyor.
Yani siz paranızı altına bastığınızda 2 ay sonra sattığınızda 100TL kazandığınızda, devlet baba size kızmaz. Çünkü o 100TL nin nerden geldiği bellidir. “Değer Artışından ötürü Kazanç” olarak nitelendirilir. Şahıslar için 20.000TL’den aşağı olursa eğer herhangi bir vergiye tabii değildir. Ancak daha üst rakamlara ulaştığınızda devlet %20 stopaj kesmektedir. Yine de yasaldır sonuçta. Ancak Ponzi yöntemi uygulandığında gelen gelir, herhangi bir değer artışı değil, başkasının parasını alıp haberi olmadan bir başkalarına pay edilmiş olur. Ve bu da tamamen yasa dışıdır.
en aciklayici videolardan biri
YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=97P8xyZj2io