User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Türkiye'de NEDEN BEYAZ ARAÇ ÇOK VAR ?

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pazarin 63% beyaz daha baska bir aciklama yok ne yazikki.
    74 model sehpa...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VallA kırmızı -mavi - füme ya da gri varken gidip sıfır bir aracı beyaz almam ben.

Ama işin gerçeği kiraya verdiğimiz araçlar hep beyaz çünkü boyası ucuz, ton farkı yaşama durumu daha az, çıkma parçası kolay bulunuyor (clio, fluence, linea)

Şahsi kullanımda koyu renkte zor, sürekli temiz tutman lazım. Çiziği çok belli ediyor.

Ve özellikle yazın o güneşi çekmesi almamak için en büyük neden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan 2 önceki aracımız beyazdı. Yıkandımı tertemiz kir az belli olur yıllarca güneş altında yattı ne boya yanması ne vernik atması çiziğide belli etmiyordu. Sonra gümüş gri megane2 aldık. Güzel ama araç belli etmiyor kendini(boş paket kapak jant falan) neyse çok boş gelmeye başladı dolu megane bakmaya başladık. Privilege meganeların içi bej renk oluyor. EE içi bej dışı koyu olsun dedik hem detaya başladık mı araba yanar Siyah bir megane2 nasip oldu. 1 senedir biniyoruz ve yıkadıktan 1 gün sonra araçtan nefret etmeye başlıyorum. Mahallede sağolsun çoluk çocukta çok sol tarafı harita gibi ve çizikler çok net belli. Büyük konuşmak gibi olmasın ama kapalı garajım olmadıktan sonra bir daha koyu renk arabaya tövbe diyorum. Beyaz candır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vallahi eskiden beyaz araba, o ne oyle booogg buzdolabi gibi falan derdim, ne zaman kirmizi ve siyah arabaya sahip oldum, ondan sonraki arabami gloss beyaz aldim. Ha birde, siyah dosemeden nefret ederdim, yine kasinip acik renk dosemeli araba alinca(Allah in belasi acik renk ic doseme, totonu koysan kir tutuyor) bir kez daha pisman oldum. Kimisi ben arabamla ugrasirim daha guzel gorunsun der, acik renk ic guzel bir metalik boyayla arabasini alir, duzenli olarak bakimini yapar. Ben kendim yikiyorum ic dis arabalari, evde 3 araba var, ne kadar zor kir gosteren araba olursa benim isime gelir. O yuzden beyaz dis siyah ic

1. Yazin gunes isigini yansitip arabayi serin tuttugu icin
    2. Boyanacak parca oldugu zaman renk tutmama gibi bir sorunun olmamasi
    3. Yok detailingmis cartmis curtmus ugrastirmiyor, surekli parliyor, seramikte yapsan ayni fircayla yikasanda
    4. Kiri gostermiyor
    5. Satisi kolay
    6. Xenon farli arabada bence kesinlikle asil duruyor
    7. Arabanin hatlarini belli ediyor
    8. Avantajlarini dusununce asik oluyorsun bu renge <3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi bir daha dusundum, diger arabam dis metalik siyah ic bej kumas doseme, ulan lanet araba, sadece detayli temizlik ve seramik koruma sonrasinda gozume guzel gozukmustu. Tatilde islak mayo ile oturdum, ici les oldu, o acik rengin ferahligini dosemeye her baktigimda gosteren kirler yutuyor, kolumu koydugum yer simdiyah oluyor. Arabayi yikiyorsun, soyle ufff ne yikadim be 1 saat diyemeden araba toz tutmaya basliyor, 1-2 gun sonra yapisan toz tabakasindan dolayi gri oluyor ve moralin bozuluyor, kirmizi arabay gelirsek, dogal olarak acayip cizigi gosteriyor, mutlu etmiyor adami, guzel bakmazsan rengi bir sure sonra turuncuya kayiyor.

Mesela bu fikrim jant icinde gecerli, eskiden 17-18 janta ozenirdim, 17” janta bir kere sahip oldum, gerek konforsuzlugu gerek lastiginin pahaliligi nedeniyle sogudum, turkiye sartlarinda binek arac icin en ideal olcu 16” dir.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 yılında beyaz a3 aldım gerçi amalfi beyaz buzdolabı beyazı değil biraz krem rengine yakın derin bi renk neyse.

Farklı bir renk isteseydim 3 ay - 6 ay şansıma kaderime ne düşerse bekleyecektim bu süreçte aracın ciddi şekilde fiyatı artacaktı döviz ve enflasyon yüzünden.E ne oldu aylarca keko gibi bekledim geldi gelmedi sinir stres oldum üzerine 15-20 bin lira paramda çöp oldu.Bunu yapsaydım vizyonlu zevkli bir insan mı olcaktım.Sonuçta bu günlük kullandığım sadece bana hizmet etmesini beklediğim sıradan bir araç.He birde belki ikinci elde daha az talep görecekti satarken.

Asıl cevap bu ülkede şartlar neyse ona uyum sağlıyorsun çoğumuz çok sevdiği için mi düşük hacimli araca biniyor mesela

hobi ve keyif için aldığım hiçbir araç tabiki beyaz olmaz.
    Dr.Ecu

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önceki nesil Ibiza'nın sarı-yeşil arası bir rengi olanı var.Arkadaşa alırken ustaya götürdük."Araba temiz de..." dedi."Eeee..?" dedik."Rengi ne olacak?" dedi."Rengi için alıyoruz zaten." dedik.O gün,usta için,sorgulanması gereken insanlardık.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bi araç aldım. Aynısının beyazı 3 4 bin lira daha ucuzdu. Almadım. Gidip açık kahve aldım,bence daha efsane duruyor

CenKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllar önce beyaz arabam vardı 1 ay yıkama yine temiz sonra 3 araba kırmızı oldu yok pis duramıyor araba direk soğuyorsun ama yıkandımıda ben burdayım diyor işte metalik renk her zaman favorimdir ama kırmızıyı tek geçerim eğer şuan fr alıcak olsam mesela gider yeni çıkan mavi rengini alırım beyaz çok basit duuryor
    Alıntı Sh4rk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi biz sakliyamadik evde bahcede araba varsa yoksa gazliyoruz hiaminaa

JANJ@N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonsuz döngüye girdik bence ; beyaz araca rağbet - beyaz araca rağbet oldugu için yeni aracı beyaz alma

daha alırken nasıl satarız diye düşünüyoruz, "mavi daha güzel ama beyazını alayım, yarın satarken daha kolay satılır"

gerçi ben iki araçtır 3 kuruş fazla verdim kırmızı aldım
    K.Atatürk

BAT9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cihan9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan 2 önceki aracımız beyazdı. Yıkandımı tertemiz kir az belli olur yıllarca güneş altında yattı ne boya yanması ne vernik atması çiziğide belli etmiyordu. Sonra gümüş gri megane2 aldık. Güzel ama araç belli etmiyor kendini(boş paket kapak jant falan) neyse çok boş gelmeye başladı dolu megane bakmaya başladık. Privilege meganeların içi bej renk oluyor. EE içi bej dışı koyu olsun dedik hem detaya başladık mı araba yanar Siyah bir megane2 nasip oldu. 1 senedir biniyoruz ve yıkadıktan 1 gün sonra araçtan nefret etmeye başlıyorum. Mahallede sağolsun çoluk çocukta çok sol tarafı harita gibi ve çizikler çok net belli. Büyük konuşmak gibi olmasın ama kapalı garajım olmadıktan sonra bir daha koyu renk arabaya tövbe diyorum. Beyaz candır
    Çok haklısın dostum. Arabayı yıkadıktan sonra ertesi gün yıkanmamış gibi oluyor hatta 7 8 saat sonra bile diyebiliriz. 2-3 haftadır sağa sola koşturmaktan yıkatmaya zaman bulamadık sonuç böyle bir şeyler atıştırırken farkedebildim ben de. Ama yinede koyu renkli arabalar candır, sedefli beyaz ve r35 beyaz hariç hiçbir beyaz arabaya dönüp baktığımı hatırlamıyorum. Ticari bir amaç varsa ve özel kullanım için kullanılmıcaksa beyaz araba en ideal renk. Özel kullanım varsa şahsen insan arabayı yıkadıktan sonra dönüp bir daha bakmak ister diye düşünüyorum ve koyu renkler bu açıdan daha tatmin ediyor fikrindeyim. Renkli bir hayat her zaman iyidir insana heyecan verir.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyaz arabamız var hakaret etmeyin lütfen çok da güzel parlıyor
    imzasız..

e30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hurda, bitik, leş vb. diyebileceğimiz beyaz e36 vardı 2 sene önce ilana koydum günde 10 farklı telefon geliyordu ve satıldı. Şuan o bahsettiğim arabadan en az 3 gömlek üstün olan renk olarak da ışığa göre farklı tonlara giren arabamı ilana koydum 1 aylık ilan süresinde 1 kişi aradı o da renk sıkıntı beyaz olsa gelip incelerdim dedi. Memlekette çok fazla vizyonsuzluk var

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sebebini biliyorum sanırım
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007-2008 yillarinda Luks araclar da neredeyse ilk kez beyaz renk gelmeye basladi. BMW 5 serisi, Mercedes C serisi gibi. Ondan once yoktu beyaz luks arac. Beyaz renk sahin ve brodway`le dogrudan baglantiliydi. Kisaca araban beyazsa fakirdin. Herkes gri, siyah falan alirdi. Luks araclar beyaz gelmeye basladiktan sonra is degisti herkes beyaz almaya basladi. dikkat edin 2007-2008 bir milattir ondan once sadece ucuz arabalar beyazdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sebebini biliyorum sanırım
    Paylaşıver de bizde yorumlayalım
    Okumadan imzalamam.....

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çünkü millet araç alırken kendi zevkini-keyfini değil,bir sonraki sahibini düşünüyor.Ucuz olması falan daha sonraki sıralarda,çünkü çok özel bi renk almıyorsanız öyle aman aman fiyat farkı çıkmıyor.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görenler ''gelin gibi araba almışsın'' desin diye

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben beyaz rengi seviyorum piyasada çok olmasınıda önemsemiyorum en hoşuma giden yanı aracın hatlarını tamamen göstermesi ayrıca beyaz parlamaz diye birşey yok derinlik başka birşey parlaklık başka birşey

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler