Lpg yi yakit olarak gorseniz,tartisma degisicek ama lpg yi bazi arkadaslar fakir yakiti hatta kulkaniminin asagilayici birsey oldugunu dusunuyor.
Adam 200euro verip konforlu bir araç almis ve lpg baglatmis. Asin bu adami ve altindaki 1milyon küsur luk arabayi alin. Tabiki turboya yada 488 yr takmasin cunku fiziki olarak cok zor ama diger turlu ekonomi yapmanin kisitlamasi olamaz....
Hybrid hatta elektrikli kullanmak caiz mi? Asagilayici bir unsur var mi? Ogrenmek isterim.
Koca techte şu konuda bile lpg için “paran yoksa sembole bin lpg nedir aqü” deniliyor sonra da bu memleket niye gelişmiyor. Gelişmez tabi zihniyet hep aynı. Sonra tayyip kötü...
LPG
Ciddi bir kazada yürüyen bomba
Avm lerde sıkıntı
Vapurda sıkıntı
Parası olan adam içinde saçma birşey
Ben bir kaç lpg li araca sahip oldum uyuz oldum benzinden tüpe geçmeden tutun
Yakıtın hemen bitmesine avmden vapuruna kadar amk dedim
Ben farklı düşünüyorum biraz
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şu güne kadar lpg li birnaracın kaza sırasında yada sonrasında havaya uçup payladığına kadar birtane haber video vs görmedim...
Linkteki videoyu izle yiğit, videodaki tankın içi azına kadar suyla dolu...
YouTube
Ayrıca vapurdada lpg'li araç yasağı yok, avm lerdede güya var. Lpg den dolayı birkere bile giremezsiniz dediklerini hatırlamıyorum
Ülkede yakıt tipi bile zenginlik-fakirlik göstergesi olmuş. Bence bu lüks araca lpg takmaktan daha garip bir durum.
karı koca öğretmen 10 sene dişlerini sıkıp birikim yapmış. üstüne kredi çekip benzinli bir araç almış diyelim sıfır. 150-200 bin civarına. bu adamın lpg yi taktırmasını gayet mantıklı buluyorum ama s500 alıp ta hem konfor hem tasarruf istiyorum diyen bence bir daha düşünsün. tasarruf ve s500...yahu bu arabada 8 tane buji var. değişmeye kalksan 4 silindirli aracın 2 katı sayısında 4 katı parasında dır eminim.
![]()
Byte-R
instagram: dogancglr
Bence iyi bir lpg kiti ve düzgün bir ayarla binilebilir. Her araca uyumlu değil sanıyorum ancak şu devirde çok mantıklı geliyor.
Wideband ile ayar yapmak şart ama onu da yapacak usta bulmak zor gibi. Hayatımda 2 kez lpgli araç sahibi oldum, onda da lpgden soğuttular beni. Lpg ayarı diye götürdüm, saçma sapan kurcalayıp bıraktılar. Araba lpgde yürümez oldu, sonra da bana "bu arabanın lpg beyni bozuk" dediler![]()
Youtube ibretlik paylaşımlar var
![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Benim ki tamamen psikolojik almam binmem..
Kimse deginmemis ama lpg tasarruf olmaktan çıktı. Gaz olmuş 3.60 tl maliyet hesaplamasi yaparsan artık pek mantıklı gelmiyor. Honda Civic BRC kullanıyorum.
Bundan 6 sene önce civic ef aracıma arkadan sarhoş bi bayanın çarpmasını simit lpg tankı arabanın daha az hasar almasını sağladı desem inanmazsınız ortalama 90 la vurdu araca ben kırmızı ışıkta bekliyorken simit tankın olduğu yer sağpasağlam kaldı ama diğer yerler arka cama kadar içeri girdi.
Bende böyle oldu her aracı korur diyemeyiz ama ben benzinden daha çok korkarım lpg ye göre yıllardır lpg li aracım olmuştur hiç sıkıntı yaşamadım
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
1-Mercedes Bmw Audi Range yetkili servisleri neden lpg varsa servislerine sokmuyorlar.Bakım dahi olsa yapmıyorlar?
2-Uzun vadede lpg nin motora yapmış olduğu deformasyonlardan neden kimse bahsetmiyor?
Efsane kasa tabir edilen 1995 model toyota corolla benzinle milyon km yaparken ülkemizde 200k 250k da motor yapılan oda yan sanayi parcalarla!corollaları izah edebilirmisiniz?(saglamlığıyla bilinen bir araç olduğu için bu aracı örnek verdim)birde hyundai ve chevrolet cruze larda silindir kapagina 40.000km gibi düşük kmlerde vermis olduğu zarar tasarruf yani kâr mıdır?teşekkürler![]()
Hocam,lpg'li araçları servise almamaları lpg hakkında hiçbir bilgi,donanım,tecrübeye sahip olmamalarından dolayı,herhangi bir riskten dolayı değil..Servis çalışanının bana söylediği bu,ayrıca lpg'li 1 serisinin serviste aynasını değiştirdik..Çabuk halledilebilecek birşeyse alıyorlar sanırım..Aynı araç lpg yüzünden 6bin tl masraf açtı o ayrı konu![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)