alfa dışındaki tüm markaların aftermarket/oem parça seçeneği çok fazla. dolayısıyla piyasada aynı parçalar ekli gezinen birbirinin muadili olan araç sayısı da çok fazla.
ancak alfa romeoda durum biraz değişik, epey kısıtlı aftermarket parça var, çünkü getiren yok, uğraşıp kendin getirip birşeyler yapman lazım, mesela bu 159 için eibach yayı ben squadra sportivo italyadan getirttim çünkü türkiyede yoktu.
keza üzerindeki jantlar ve marşpiyeller oem ancak günümüz fiyatlarıyla jant (lastik hariç) dümdüz 10 lira, marşpiyel montajı ıvır zıvır 2 lira. bu özel parçaları getirttin taktırttın sonra kalktı biri o paraya e90 320d dedi , valla canı sıkılır insanın

)
bu 150 ayarındaki bir f30 320d'yi konuşmaya dahi gerek yok, xenon , hafıza , m sport vs. 3-5 koymayı baya geçer, dümdüz 25-30 lira diyelim biz ona.
o da 159'un ederinin 1/3'ü kadar daha eklemek neredeyse. keyif olarak ise 159'un yanına yaklaşamaz. ( f30 mu yaklaşamaz demeyelim , zira borusanda çalıştığım dönemde portekiz faro'daki bayi lansmanında 335i dahil tüm seçenekleri tüm opsiyonlarıyla pistte kullandım, kıyas yapabilecek düzeydeyim

)