User Tag List

Sayfa 5/10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
176 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: megachips müşteri davranışı işlemi yapmadan önce yaptıktan sonra

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serkan çok eski dostumdur, hobby sini zamanla ticarete çevirmiş bir arkadaşımızdır... keşke program burda incelenebilecek formatta olsa da hep beraber analiz etsek, ne yapmış mesela mazotu mu fazla açmış? sorun oradan mı kaynaklı? egr iptali yazılımla yapıldığı zaman DPF hele ki yüksek km lerde daha fazla sorun çıkartır ve de araç bunu önlemek işin regeneration yapar, eğer Serkan bunu anlatmadıysa hatalı davranmış ama eğer anlattıysa ve de önemsenmediyse bilemiyorum, müşteri memnun olmadı mı? belli süre içinde gelinir ve de program orj.e döner biter gider ama MegaChips bunu yapmamış, o süre mi aşılmış yani bir kaç ay kullanılmış mı? eğer tek sorun bu regeneration ise, bazı arkadaşlar gülmüş ama belli bir km içinde normale dönmesi beklenebilir, Serkan programın oturması için 500 km git dememiştir...

hikaye tatsız sonuçlanmış, orj. programı yükleyip el sıkışılması gerekirdi bence bu işin ticari boyutu ben daha çok işin programsal kısmına baktım ona göre yorumladım...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

by_speedvw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun aslında basitmiş aracınız arıza verdiğinde büyük ihtimal egr açık kaldı araç rejenerasyon için pdf sıcaklığı en az 300 derece olması gerekir fakat egr açık konumda arızalandı ise soğutma açık kalmış olur ve sıcaklığa ulaşamaz defalarca rejenerasyon dener araç belli miktar doldugundada pdf ve motor arıza ikazını birlikte yakar laptop ile yapmanız gerekir yazılımcı tarafında yanlış olan kısım egr beyinden kaptıldığında manuel olarak üzerinden de körlenseydi sağlıklı rejenerasyon yapabilirdi. Yetkili servis egr değişimi ile çözmüştür bu işi konuyu okumadım tam ama tekniğini yazmak istedim ��
    PD 130

CVK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim ışıkta 50 bin km sürdüm hiç yanmadı ara sıra yaptı temizliğini geçti multıjet
    Dikkat edince yanmıyor ışık mışık. DPF üstünde gayet de kullanılabiliyor yazılımlı dediğiniz gibi.

lider-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Serkan çok eski dostumdur, hobby sini zamanla ticarete çevirmiş bir arkadaşımızdır... keşke program burda incelenebilecek formatta olsa da hep beraber analiz etsek, ne yapmış mesela mazotu mu fazla açmış? sorun oradan mı kaynaklı? egr iptali yazılımla yapıldığı zaman DPF hele ki yüksek km lerde daha fazla sorun çıkartır ve de araç bunu önlemek işin regeneration yapar, eğer Serkan bunu anlatmadıysa hatalı davranmış ama eğer anlattıysa ve de önemsenmediyse bilemiyorum, müşteri memnun olmadı mı? belli süre içinde gelinir ve de program orj.e döner biter gider ama MegaChips bunu yapmamış, o süre mi aşılmış yani bir kaç ay kullanılmış mı? eğer tek sorun bu regeneration ise, bazı arkadaşlar gülmüş ama belli bir km içinde normale dönmesi beklenebilir, Serkan programın oturması için 500 km git dememiştir...

hikaye tatsız sonuçlanmış, orj. programı yükleyip el sıkışılması gerekirdi bence bu işin ticari boyutu ben daha çok işin programsal kısmına baktım ona göre yorumladım...
    İşin teknik detaylarından çok anlamam ancak ben oraya gittiğimde isteklerim belliydi aracımın km vs durumları belliydi herşeyi geçtim tüm olanlara rağmen en son ben oradan çıkarken ofisine girdim el sıkıştım ve ben senin müşterinim sonuçta bana ücret karşılığı bir iş yaptın ve bu şekilde bana davranışın ayıp dediğimde çözebilirdi o neyi tercih etti bana resmen sen kimsine getirdi meseleyi 900 tl az bir para değil fakat umrumda olacak bir rakamda değil allaha şükür o para beni batırmaz

Arkadaş isteseydi bu sorun tatlı bir şekilde çözülürdü çünkü hem Serkan hemde Mehmet gazihanla son ana kadar iletişim kurmayı denedim ve benim şikayetim ikinci gün başladı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı by_speedvw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun aslında basitmiş aracınız arıza verdiğinde büyük ihtimal egr açık kaldı araç rejenerasyon için pdf sıcaklığı en az 300 derece olması gerekir fakat egr açık konumda arızalandı ise soğutma açık kalmış olur ve sıcaklığa ulaşamaz defalarca rejenerasyon dener araç belli miktar doldugundada pdf ve motor arıza ikazını birlikte yakar laptop ile yapmanız gerekir yazılımcı tarafında yanlış olan kısım egr beyinden kaptıldığında manuel olarak üzerinden de körlenseydi sağlıklı rejenerasyon yapabilirdi. Yetkili servis egr değişimi ile çözmüştür bu işi konuyu okumadım tam ama tekniğini yazmak istedim ��

Evet olasılık dahilinde fakat yazılım bittiğinde özellikle sordum Serkan’a mekanik müdahaleye gerek varmı diye ona gittiğimde zaten egr arızası mevcuttu aldığım cevap gerek yok biz kapattık

Evet yetkili serviste önce orjinal yazılım akabinde egr değişimi yapıldı araca

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani burda ayıp olan yazılımı yapamamak, veya müşterinin isteklerini yerine getirememek değil, sonuçta 2 elin 10 parmağı bir değil, her araçta yazılım verimli olacak diye birşey yok, buraya kadar tamam, ama sen müşterinin isteğini yerine getiremeyip, yazılımı orjinale çevirip parasına el koyarsan işte o ayıp, ne esnaflığa yakışır, ne de evladına helal lokma götürmek isteyen bir babaya yakışır.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca son ana kadar ben arkadaşların isteklerine uydum yoksa ikinci gün gelir ve hoşuma gitmedi iptal edin derdim aradım Serkan’ı bana kullanın bir sorun olursa çözeriz cevabı üzerine o bana 400 - 500 km dedi ben yaklaşık 1000 km kullandıktan sonra uğradım yanına ve orada tekniker arkadaşa bu araç bu durumu üçüncü kez yapıyor ve yaklaşık 60 km den önce normale dönmüyor buna bir çözüm üretelim dedim elinde başka bir iş vardı bir kenarda beklerken Serkan geldi biraz konuştuktan sonra bu dpf iptal olacak dedi bende en başında bunu konuştuğumuzu söylediğimde resmen dalga geçer gibi o zaman yeni DPF al yada ne istiyorsun onu söyle nasıl memnun olacaksın ben 40 yaşındayım bu arabadan 1000 lerce yaptım benden iyimi biliyorsun moduna geçtik

Bir ara sanki ona iş yaptırmadım bir bedel ödemedim bedava iş yaptırdığımı düşündüm güven vermedi bana bende orjinal yazılımı yükle rolanti düşsün dedim gerisine sonra ben bakarım dedim çok seçenek yoktu oradan çıktıktan iki gün sonra aracı Ümraniye avek yetkili servise bıraktım önce tekrardan orjinal yazılım yüklendi daha sonra egr değişti

CVK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 300E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani burda ayıp olan yazılımı yapamamak, veya müşterinin isteklerini yerine getirememek değil, sonuçta 2 elin 10 parmağı bir değil, her araçta yazılım verimli olacak diye birşey yok, buraya kadar tamam, ama sen müşterinin isteğini yerine getiremeyip, yazılımı orjinale çevirip parasına el koyarsan işte o ayıp, ne esnaflığa yakışır, ne de evladına helal lokma götürmek isteyen bir babaya yakışır.
    900 liraya muhtaçsa bu adamlar zaten düşünmek lazım biraz. 900 lira için 250 lira için bu foruma konu açtıracak kadar düştülerse ne diyim . Bu adamın parası iade edilse içinden gelirse şöyle şöyle oldu paramı aldım mağdur olmadım diye konu açar. Memnuniyetini söyler.

Nasıl esnaf la bunlar, arabanın altına yattı iki saat yağ kir pas içinde kaldı desem eyvallah. Taktığı parçayı sök desek tamam da ne bileyim bu işler bana biraz garip geliyor.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CVK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tıkalı dpf uyarı vermiyor mu?
    burda bir yerlerde yazmıştım.mesela crdi de uyarı muyarı vermiyor.özellikle 1.4crdi de çok rastlanıyor.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    civic dizel alayım diye düşünüyordum iyice soğumaya başladım bu dpf işlerinden

dkaya87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıl olmuş 2019 hala megachips'e giden insanlar var

şaka bi yana geçmiş olsun can sıkıcı bi durum, daha önce defalarca şikayet duymuştum haklarında, öncelikleri para olduğu için asla tercih edilmemesi gereken bir firma bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dkaya87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıl olmuş 2019 hala megachips'e giden insanlar var

şaka bi yana geçmiş olsun can sıkıcı bi durum, daha önce defalarca şikayet duymuştum haklarında, öncelikleri para olduğu için asla tercih edilmemesi gereken bir firma bence.
    Nee biliyim abi :d

Sonuçta herkes kendine yakışanı yapar kalite konusu bence önce insan kalitesinden başlıyor

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CVK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dikkat edince yanmıyor ışık mışık. DPF üstünde gayet de kullanılabiliyor yazılımlı dediğiniz gibi.
    aracın ne marka???

konu sahibinin aracı 100+bin üzeri ve dpf nin durumunu bilemiyoruz.yazılım-egr de iptal edince sürekli rejenasyona girmiş.yani anlattıklarına göre yorum yapıyorum.
    senin dpf daha temizdir sıkıntı çıkarmıyordur.ama ileride çıkarmıcak deyemezsin,diyemeyiz captiva örneğinde anlattım 2 tdi,1mjet dpf üzerinde yazılımlattı hiç sorun yaşamadı ama captivada patates oldu.zaten captiva yazılımsızda dpf sorunu çok olan bir araç.

ben sırf dpf-egr den kurtulmak için yazılım yaptırıyorum.dizelin ve turbonun en büyük düşmanı.yakıtım düşüyor-perf.artıyor.
    bağzı crdi lerde egt görünüyor.
    yazılım dpf boş egr iptal araç ile full stock araç iat ve egt değerleri nerdeyse aynı biri 170+hp diğeri 130hp

stock olanı sadece yazılımladık desek.dpf-egr sabit sence egt-iat ne olurdu.ilk önce ne cortlardı.hele buadam servisin söylediği gibi 15binde 5w30 kullanıyorsa bence cevabı çok iiiii biliyorsun

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizde yaranılmıyor..hepinize
    Adam belli bir ücret karşılığı hayat dersi veriyor mırın kırın ediyorsunuz.Nankörsünüz
    40,000 tane konuda açılsa yinede gidip para karşılığı ders almayı seçiyoruz.

Araç sahibine geçmiş olsun yazılım işi birazda şans işi bence.
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizde yaranılmıyor..hepinize
    Adam belli bir ücret karşılığı hayat dersi veriyor mırın kırın ediyorsunuz.Nankörsünüz
    40,000 tane konuda açılsa yinede gidip para karşılığı ders almayı seçiyoruz.

Araç sahibine geçmiş olsun yazılım işi birazda şans işi bence.
    sabah sabah güldürdün allahta seni güldürsün

evet haklısın ücreti mukabilinde hayat dersi verdiler resmen şansıma tüküreyim

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallaha bende arabamı satıp dizel bir araba alayım diyorum. Bu tür sorunlar çok yaşanıyor mu dizellerde ? 1.6 dizel linea yada accent blue düşünüyorum.

Sorun yaşanırmı
    doğuştan araba manyağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı speed_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vallaha bende arabamı satıp dizel bir araba alayım diyorum. Bu tür sorunlar çok yaşanıyor mu dizellerde ? 1.6 dizel linea yada accent blue düşünüyorum.

Sorun yaşanırmı
    ben çok karamsar değilim bir yerde sorun yaşamak arabayı problemli yapmıyor 2010 model jetta aracımı 165.000 km ye kadar kullandım 3 yıl önce komşuma sattım araç şu an 190.000 km ye geldi hala aynı baskı balata aynı turbo aynı enjektörler üzerinde yaşı ve yılından dolayı yapılması gerekenler olabilir bu doğal ( triger EGR vs ) haricinde çok sorun çıkartan arabalar değil bence

şu anda kullandığım golf ha keza aynı şu an 124000 km de ve bence bana 5 yıl daha çok problem çıkartmadan arabalık yapar ben tek yakıt taraftarıyım ya benzin yada dizel benzin fiyatlarıda *****

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lider-58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben çok karamsar değilim bir yerde sorun yaşamak arabayı problemli yapmıyor 2010 model jetta aracımı 165.000 km ye kadar kullandım 3 yıl önce komşuma sattım araç şu an 190.000 km ye geldi hala aynı baskı balata aynı turbo aynı enjektörler üzerinde yaşı ve yılından dolayı yapılması gerekenler olabilir bu doğal ( triger EGR vs ) haricinde çok sorun çıkartan arabalar değil bence

şu anda kullandığım golf ha keza aynı şu an 124000 km de ve bence bana 5 yıl daha çok problem çıkartmadan arabalık yapar ben tek yakıt taraftarıyım ya benzin yada dizel benzin fiyatlarıda *****
    vallaha bende astra gtc turbo var ilanımı verdim. Az yakar çok kaçar mantığıyla dizel almak istiyorum. Hem beni memnun etsin hemde bastımı gitsin az yaksın.

Accent blue düşünüyorum açıkcası ama böyle sorunlu firmalar ve müşteriyi memnun etmeyen kişiler oldukça insanın yaptıracağı gelmiyor açıkcası.

Hayırlısı bakalım haftada 1 gün biniyorum bazen 2 gün satılırsa düşüncem satılmazsa uzak yerler hariç sürekli binerim
    doğuştan araba manyağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kime yaptıralım yazılımı kime güvenelim bilemiyoruz artık ya ? yazılım yaptırma arefesindeydim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler