User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
89 sonuçtan 77 ile 89 arası

Konu: alım gücümüz !!!

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun nedenini bana açıklar mısın?
    Ben dataları vereyim haftada 7 gün 5 saat çalılıyorum
    Aylık totalde elime 1300 pound geçiyor
    Bir kasabada yaşıyorum her yer yürüme mesafesi(ki İngiltere de bir kaç büyük şehir dışında her yer kasaba)
    Ev 1 odalı flat kirası 550 pound
    Geri kalan harcamaları da trdeki yaşantımızda göre yazalım
    Bakalım ne çıkıyor ortaya
    Herkesin yaşam tarzı farklı buna lafım yok fakat söylemek istediğim şu insansınız hiç bir aktivite veya ek masraf olmayacak mı?
    2010 senesinden beri her sene ingiltere ye gidiyorum anlatmanıza gerek yok.
    En son gidişim bu yaz işte dil eğitimi için tekrardan sertifika almam gerekti o amaçla gittim 1300 pound kazanan birisi 550 pound ev kirası 250 pound mutfak masrafı olsa geriye kalan ihtiyaç alışverişleri telefon faturaları internet faturası diğer faturalar vergiler çocuk masrafları derken minimum 300 pound desek geriye 200 pound kalıyor bu para ile gerçekten neler yapılabilir bir de mesajlarda Türkiye'ye para biriktirme mevzusu vardı o kısımı merak ettim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MuMBar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada Londra hakkında bilgi vereyim,

Ailemin evi Kingston'da. Muhit olarak iyi bir muhittir, orta ve orta üst aileler oturur. Teyzemin sölediği bu sene hiç olmadığı kadar dükkanın boşaldığı, indirimlerin arka arkaya gelmesine rağmen insanların alışveriş yapmadığı eskiden dolu olan dükkanların boş boş durduğu oldu. Orada da durumlar bu Brexit muhabbetlerinden sonra biraz değişti. Gireceğiniz iş kolunda dikkatli olun.
    Bu genel bir durum ciddi bir ekonomik daralma var bir çok Avrupa ülkesi ve ABD-İngiltere-Çin gibi ekonomisi iyi olan ülkeler bile bu daralmadan payını alıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChuckBartowsKi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin yaşam tarzı farklı buna lafım yok fakat söylemek istediğim şu insansınız hiç bir aktivite veya ek masraf olmayacak mı?
    2010 senesinden beri her sene ingiltere ye gidiyorum anlatmanıza gerek yok.
    En son gidişim bu yaz işte dil eğitimi için tekrardan sertifika almam gerekti o amaçla gittim 1300 pound kazanan birisi 550 pound ev kirası 250 pound mutfak masrafı olsa geriye kalan ihtiyaç alışverişleri telefon faturaları internet faturası diğer faturalar vergiler çocuk masrafları derken minimum 300 pound desek geriye 200 pound kalıyor bu para ile gerçekten neler yapılabilir bir de mesajlarda Türkiye'ye para biriktirme mevzusu vardı o kısımı merak ettim.
    hocam bakın ben 1300 poundla orada yaşayacağım demiyorum
    1300 poundla orada yaşayan bir ailenin burada asgari ücretle yaşayan bir aileden daha iyi yaşayacağını savunuyorum
    benim trde çok şükür gelirim iyi yaşamımda belli bir standart var tabiki bazı sebeplerden dolayı belirli bir standarttan vazgeçmeye hazırım bu ayrı
    yukarıdaki örnek 1 kişinin günde 5 saat kaçak olarak çalışması sonucu kazanılan para
    türkiyede haftada 7 gün 12 saat çalışan suriyeliye haftalık 400tl veriyorlar

ben altı doldurulmadan yapamazsın-yaşayamazsın yazanlara kızıyorum diyinki bana şu masrafın var bu masrafın var tamam gözümden kaçmıştır eyw
    ama rakamları ortaya koyduğumuz zaman orada yaşayan birisi için ingiltere değil türkiye pahalı bir ülke..
    ben şu an türkiyede eşimle birlikte asgari ücretle çalışsak geçinemem
    ama ingilterede eşimle birlikte asgari ücretle çalışırsak buradakiinden kat be kat daha iyi daha sağlıklı daha güvenli yaşarım
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya'da 2 gün geçirmiş birisi olarak iki kelam edeyim:

Düsseldorf'tan Münster'e eğitime gittim. Birincisi İstanbul'un kaotik ortamından sonra çok sessiz hatta fazla sessizki yanımdaki çekçekli bavulun sesinden rahatsız olurlar diye elimle taşımaya başlamıştım.

İkincisi eğitimde eşlik eden bayiinin yaşı benden 10 yaş büyük olmasına rağmen benden genç gözüküyordu ha keza eğitimi aldığımız yazılımcı 70 yaşlarına geldi.

üçüncüsü herhangi bir eli yüzü düzgün restoranda kırmızı etten oluşan yemek ve içeceğe adam başı 25€ verdik. 25TL'ye 350g et ve el yapımı limonata veren bir yer var mı? (yemek yediğimiz yerler turistik bölgelerde idi)

dördüncüsü muhtemelen TR'de aldığım maaşı rakam olarak Euro cinsinden orada alırdım ve eşim heralde çalışmasa bile sağlam bir hayatımız olurdu

AltunTV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı b.arica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım şuan Cambridge'de ve bir lokantada günde 12 saat kadar çalışıyor.1150 pound kazanıyor aylık. Kira fatura ve yemek parası vermiyor. 800 pound Tr'Ye ailesine gönderiyor. Tek gideri 4'lü paket birası ve o da 4.50 pound 70'lik Jack Daniels almış 22.78 pound. Fakat en büyük artısı kira fatura ve yemek derdinin olmayışı. Herşey çok ucuz orada yani ilk ağızdan duyduklarım bunlar. Ankara antlaşmasında sektöre göre aylık faturalı net gelir göstermeniz lazım ve yine sektöre göre baz alınan rakamlar var. Örneğin bir fotoğraçının 3000 pound aylık faturalandırılmış gelirinin olması gerekli oturumunun yenilenmesi için. Bunu da kız arkadasımın arkadası eşiyle oraya yerleşti fotoğraf stüdyosu açtılar ondan öğrendim.
    18 yaşında ve fotoğrafçı olarak bu çok dikkatimi çekti. Fotoğrafçılık işleri orada nasıl dönüyormuş abi bilgi verebilir misin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanya'da 2 gün geçirmiş birisi olarak iki kelam edeyim:

Düsseldorf'tan Münster'e eğitime gittim. Birincisi İstanbul'un kaotik ortamından sonra çok sessiz hatta fazla sessizki yanımdaki çekçekli bavulun sesinden rahatsız olurlar diye elimle taşımaya başlamıştım.

İkincisi eğitimde eşlik eden bayiinin yaşı benden 10 yaş büyük olmasına rağmen benden genç gözüküyordu ha keza eğitimi aldığımız yazılımcı 70 yaşlarına geldi.

üçüncüsü herhangi bir eli yüzü düzgün restoranda kırmızı etten oluşan yemek ve içeceğe adam başı 25€ verdik. 25TL'ye 350g et ve el yapımı limonata veren bir yer var mı? (yemek yediğimiz yerler turistik bölgelerde idi)

dördüncüsü muhtemelen TR'de aldığım maaşı rakam olarak Euro cinsinden orada alırdım ve eşim heralde çalışmasa bile sağlam bir hayatımız olurdu

şöyle bir de kendimce yaşadıklarımı anlattım.

b.arica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AltunTV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18 yaşında ve fotoğrafçı olarak bu çok dikkatimi çekti. Fotoğrafçılık işleri orada nasıl dönüyormuş abi bilgi verebilir misin ?
    Detayları öğrendikten sonra yazarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MuMBar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada Londra hakkında bilgi vereyim,

Ailemin evi Kingston'da. Muhit olarak iyi bir muhittir, orta ve orta üst aileler oturur. Teyzemin sölediği bu sene hiç olmadığı kadar dükkanın boşaldığı, indirimlerin arka arkaya gelmesine rağmen insanların alışveriş yapmadığı eskiden dolu olan dükkanların boş boş durduğu oldu. Orada da durumlar bu Brexit muhabbetlerinden sonra biraz değişti. Gireceğiniz iş kolunda dikkatli olun.
    Komşu sayılırız Hyde Park'a yürüyüşe beklerim

Sıkıntılı tarafları bir yana bırakırsak eğer kazanç ortalamanın biraz üstü seviyede olursa sahip olunabileceklere bir örnek koyayım o zaman

Porsche Carrera Turbo S ;

Saved Adverts

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Komşu sayılırız Hyde Park'a yürüyüşe beklerim

Sıkıntılı tarafları bir yana bırakırsak eğer kazanç ortalamanın biraz üstü seviyede olursa sahip olunabileceklere bir örnek koyayım o zaman

Porsche Carrera Turbo S ;

Saved Adverts
    hocam orada benim adıma bir viop hesabı açabilir misin?
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alsında bende ciddi ciddi gitmeyi düşünüyorum. Kalkıp gidiyorum dediğimde bağlantılarım da var, avrupanın belirli yerlerinde 3-4 aylık süreçlerde yaşamışlığım / çalışmışlığımda var bundan önceki yıllarda fakat sonra sakinleyip bir baktığımda aslında o kadarda toz pembe olmadığını gördüm. ghibli06 abininde dediği gibi istenmiyorsun, ikinci sınıf vatandaşsın sosyal çevreni seçemezsin, onlar seni seçecekler, alman bir arkadaşın Türk / Kürt genellemesi yapıp saçmaladığında ya yutacaksın, ya arkadaşlığını bozacaksın(Bunları neden yapıyorlar demiyorum sadece yapıldığında insana dokunuyor diyorum, bana dokunmaz diyene de dokunur). Kavga çıktığında o yumruk atarsa 1 gece yatar (yada para cezası vs. neyse), sen ise sınırdışı. Dünya genelinde göçmen olmanın kolay olmadığını düşüyorum. Bu örnekler sabaha kadar uzar evet alım gücü daha yüksek, belki daha rahat bir hayat yaşanacak fakat her zaman ikinci öncelik sırasında olacaksın. Öyle göründüğü gibi eşitlik adalet vs. gibi bir durumlarıda yok söyleyeyim, uzun uzun yazmayacağım fakat buradaki kayyum orada da mevcut ve şirketinize kayyum atamak için şüphelenmeleri yeterli(Almanlar birbirlerine böyle yapıyorlar mı bilmem). Buradan gitme sebebiniz zaten ötekileştiriliyor olmak değil mi?(En azından benimki öyleydi). Orada kat kat ötekileştirileceksiniz, haberiniz olsun. Ben bunları deneyimledikten sonra, neden gidipte oralara katma değer sağlayayım dedim. Evet kolay bir ülkede yaşamıyoruz, fakat daha güzel bir Türkiye mümkün diyerek emeğimi ülkeme vermeye karar verdim(İnş. gelecekte pişman olmam, fakat çabalayacağım).
    Superb

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EOZDAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alsında bende ciddi ciddi gitmeyi düşünüyorum. Kalkıp gidiyorum dediğimde bağlantılarım da var, avrupanın belirli yerlerinde 3-4 aylık süreçlerde yaşamışlığım / çalışmışlığımda var bundan önceki yıllarda fakat sonra sakinleyip bir baktığımda aslında o kadarda toz pembe olmadığını gördüm. ghibli06 abininde dediği gibi istenmiyorsun, ikinci sınıf vatandaşsın sosyal çevreni seçemezsin, onlar seni seçecekler, alman bir arkadaşın Türk / Kürt genellemesi yapıp saçmaladığında ya yutacaksın, ya arkadaşlığını bozacaksın(Bunları neden yapıyorlar demiyorum sadece yapıldığında insana dokunuyor diyorum, bana dokunmaz diyene de dokunur). Kavga çıktığında o yumruk atarsa 1 gece yatar (yada para cezası vs. neyse), sen ise sınırdışı. Dünya genelinde göçmen olmanın kolay olmadığını düşüyorum. Bu örnekler sabaha kadar uzar evet alım gücü daha yüksek, belki daha rahat bir hayat yaşanacak fakat her zaman ikinci öncelik sırasında olacaksın. Öyle göründüğü gibi eşitlik adalet vs. gibi bir durumlarıda yok söyleyeyim, uzun uzun yazmayacağım fakat buradaki kayyum orada da mevcut ve şirketinize kayyum atamak için şüphelenmeleri yeterli(Almanlar birbirlerine böyle yapıyorlar mı bilmem). Buradan gitme sebebiniz zaten ötekileştiriliyor olmak değil mi?(En azından benimki öyleydi). Orada kat kat ötekileştirileceksiniz, haberiniz olsun. Ben bunları deneyimledikten sonra, neden gidipte oralara katma değer sağlayayım dedim. Evet kolay bir ülkede yaşamıyoruz, fakat daha güzel bir Türkiye mümkün diyerek emeğimi ülkeme vermeye karar verdim(İnş. gelecekte pişman olmam, fakat çabalayacağım).
    muhtemelen olabilir yargıları da konuşarak yıkarsın diye düşünüyorum. Almanya'da benle ilgilenen bayii ile konuşurken Friends dizisinden Brexit'e Honda fabrikasının kapanmasında, ülkenin durumuna kadar fazla geniş konuda konuştum. hatta leasing'i biteceğinden yeni araba alacağını söyledi hybrid almasını söyledim filan Sonunda klasik olarak Türkiye'ye çağırdım ama Kaş'a git dedim Önyargısı varsa bile kırmışımdır diye düşünüyorum. bayii yarı Fransız yarı Alman idi bu arada.

EOZDAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muhtemelen olabilir yargıları da konuşarak yıkarsın diye düşünüyorum. Almanya'da benle ilgilenen bayii ile konuşurken Friends dizisinden Brexit'e Honda fabrikasının kapanmasında, ülkenin durumuna kadar fazla geniş konuda konuştum. hatta leasing'i biteceğinden yeni araba alacağını söyledi hybrid almasını söyledim filan Sonunda klasik olarak Türkiye'ye çağırdım ama Kaş'a git dedim Önyargısı varsa bile kırmışımdır diye düşünüyorum. bayii yarı Fransız yarı Alman idi bu arada.
    Ben iş arkadaşlarımdan hiç sıkıntı yaşamadım fakat sosyalleşirken tanışırken vs. çok sıkıntı yaşadım. Bunun yanında bende çok davet ettim Avusturyalı ve Alman arkadaşlarımı ama karşı kıyıyı seçtiler...
    Superb

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam bakın ben 1300 poundla orada yaşayacağım demiyorum
    1300 poundla orada yaşayan bir ailenin burada asgari ücretle yaşayan bir aileden daha iyi yaşayacağını savunuyorum
    benim trde çok şükür gelirim iyi yaşamımda belli bir standart var tabiki bazı sebeplerden dolayı belirli bir standarttan vazgeçmeye hazırım bu ayrı
    yukarıdaki örnek 1 kişinin günde 5 saat kaçak olarak çalışması sonucu kazanılan para
    türkiyede haftada 7 gün 12 saat çalışan suriyeliye haftalık 400tl veriyorlar

ben altı doldurulmadan yapamazsın-yaşayamazsın yazanlara kızıyorum diyinki bana şu masrafın var bu masrafın var tamam gözümden kaçmıştır eyw
    ama rakamları ortaya koyduğumuz zaman orada yaşayan birisi için ingiltere değil türkiye pahalı bir ülke..
    ben şu an türkiyede eşimle birlikte asgari ücretle çalışsak geçinemem
    ama ingilterede eşimle birlikte asgari ücretle çalışırsak buradakiinden kat be kat daha iyi daha sağlıklı daha güvenli yaşarım
    Tabii ki öyle Türkiye de asgari ücretle geçinen bir çift ile ingiltere de aynı birimi kazanan bir çiftin arasında dağlar kadar fark olur hem hayat standartında hem huzurunda fakat burada alıştığınız standartların altında bir hayat belki başlarda sizi sıkmaz ama sonrasında mutlaka sıkıntı olacaktır diye düşünüyorum kurulu düzenler kolay bozulmuyor iyi düşünmenizi tavsiye ederim yoksa emin olun benim elimde bir şans olsa ben direk giderim durmam işi gücü saldım yani bana şu an burada yaşadığım hayat standartının 4/2 sini sunsa yeter.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler