şöyle bir video var.
İstanbul - İzmir Otoyolunun 5 Saat Surmesi - Video - Alkışlarla Yaşıyorum
Printable View
şöyle bir video var.
İstanbul - İzmir Otoyolunun 5 Saat Surmesi - Video - Alkışlarla Yaşıyorum
O videoda adam evinin önünden hesaplıyor.
Otoban icin verilen 3.5 saat basından sonuna . Yani bende hukumet yanlisi degilimde böyle insanlarin akliyla alay edenlerin de onlardan farki kalmıyor
Ne güzel işte onları kendi silahlarıyla vurmuş. :) Onların da çok var insan aklıyla alay ettikleri :)
yazık ya. şu ayrım yolu bariyerleri resmen katil bariyer. köşelere su dolu darbe emiciler koymak lazım. insanlık hali, yapmaması gerektiği halde yorgun argın yola çıkabiliyor insanlar.
Bizde oyle yaptiktan sonra ne farkımız kaliyor ki ? :)
Yeni otobanda cok fazla hayvan çıkıyormus.
Kullanicaklar dikkat etsin mutlaka.
Yine aceleye getirilen islerin sonunda yine canı yanan vatandaşlar oluyir. Onlarca carpma hikayesi var.
köprüyü hiç kullanmadım,kullanmamda.
gidiş zamanımda izmire kadar açılmamıştı otoban
pendikten-yalova feribot ordan orhangazi otobanı 15.5tl verdim.susurluk sonrası,çanakkaleye girdim 12.5tl verdim.
dönüşte aynı güzargahtan döndüm tek fark otobanda daha uzun kaldım.12,5+30tl verdim.köprüden önce son çıkıştan çıktım.
işime geldiği şekilde kullanıyorum otobanı :)
Bugun izmir ist otobanda 10 tane kaza vardı, kaza kabul günü filanmı, geçmiş olsun hepsine
Topculardan ciktik Bursaya gitti 30.80 yazdi. Cok sacma bir para. İstanbul Ankara okadar degil
Arife günü 23 feribotuyla pendik yalova yaptım
24:00da yalovadan basladim 45 dk 1 saat mola verdim
8:15 bodruma giris yapdim eski yoldan.
Hic trafik görmeden cok fazla yorulmadan.
Bu sekilde ekonomik ve konforlu diye düşünüyorum.
Bugün önümde son kasa mercedes s kasa muhtemelen 250 gibi bir hiz ile giderken birden spin atmaya basladi. Kendimi zor kurtardim araba haşat oldu icindekilerden 1 kisi yaralanmisti. Herkes dikkatli gitsin yolda cok toz var.
Allah rahmet eglesin,yolda cok hayvan oldugu soyleniyor ozellikle geceleri. Hizda cok ciddi arkadsin soyledigine gore
Malesef 2 kişi hayatini kaybetmiş, ben hemen sağa cekip arkadasimla icerde sikisanlari kurtarmaya calistik. Herkes yasiyordu ama bariyerler ahhtapot gibi arabanin heryerini icten distan sarmisti. Dümduz yolda nasil boyle birsey oldu kimse anlam veremedi. Biz lastik patlamasindan suphelendik.
İstanbul'da Trafik on Instagram: “İzmir-İstanbul otoban heryerde su birikintisi var 10 larca kaza var yolda”
Bu kadar fazla kazanin olmasi,otobanin teknik yanlislarindan kaynakli.
Ama ampulzadeler hepsini sürücüye yüklüyor.
Bir yerde bu kadar cok kaza oluyorsa, soruşturmak ve hatayi bulmak gerek.
Biz en kolayıni yapiyoruz,baskasini sucluyoruz... @ef186 demek istedigim buydu...
Konuya surdan dahil olayım. 230-250 km hızla giderken girdigin her su birikintisinde kontrol kaybolur. Yolda hata olabilir dogaya yapılmış olan müdahele sonucu yapılıyor bu yollar. Yolarda cokmeler yükselmeler olabilir. 1 hafta once açılmış olan bi yol bu. Düzeltmeler olacaktır. 120 km hızla gidilecek bi yol bu 250 ile giden bu riski alacaktır.
Tel örgü çalışması yapılmamıştır
Normal yani
Kafaya harika. Eksikler zamanla tamamlanicaktir...
Kac kisinin olmesi,yaralanmasi ve maddi kayip yasamasi gerek?
Mesela sen orada kaza yapip,hastanede yatsan aynisini yazabilicekmisin?
250 ile gittigini nereden biliyorsun? Kaza yapan bazi arabalarin 250 yapmasi mumkun degil,ustune yagmurda basmislar degil mi?
35km 9 adet kaza oluyorsa bu tamamen yolun teknik yetersizligidir.
Kaza yapan arabalar eski degil,hepsi düzgün araclar.
İstanbul Ankara otobaninda neden bu kadar sık kaza olmuyor?
Hem orasi eski teknoloji ve daha kalabalik.
Yollardaki cokmeler ve kaymalar cok normal degil mi? Yükselmeler vs de? Bu halde acmak anormal değil ama?
Sevdigin birisi o arabalarin birinde olsa hala böyle aymazlikla yazabilirmiydin?
Bölünmüş yollarda bile hız sınırı 112km ve sen 2.5 saatte gidiliyor diye reklam yapicaksin,hiza tesvik edicekain ve 120 ile gidilecek yol diyeceksin.
Bir bitmediniz be,hatayi baskalarina yuklemeye calisan bu zihniyet daima hakli.
İnsallah bu zihniyet hakliliginda bogulur da,olmeden bu sakat cehaletten kurtuluruz aq!
Öncelikle otoban 426 km den oluşuyor. 3.5 saat 120 km ortalamaya denk geliyor. Açıldığından beri 2 defa kullandım izmir kısmını. Bursa kısmını hafta 1 defa olacak şekilde sürekli kullanıyorum. Evet yollarda hatalar var çokmeler var insan yapımıdır düzeltilir. Ankara yolunda hata yokmu dilovasında uçan arabaları ne zaman unuttuk. Şile yolunda kendimde aynı yerde kaza yaptım arabam pert oldu yol göz göre göre hata var her hafta 1 kaza oluyor ama düzeltilemiyor. Hız felakettir izmir yolunda kaza yapan araçlara bi bak 3 kasalar 5 kasalar range ler s class araçlar hepside 230 km yapabilecek araçlar. Zihniyette hata var bende kabul ediyorum. Yolda 90 km ile sabit gittiğin zaman Bence gayet verimli bi yol.
Altınoluk'a yeni otobandan gittim ve dün gece yeni otobandan döndüm.
Altınoluk istikameti için Balıkesir sonrası ivrindi çıkışı otobanın sonlandığı nokta.
Yol boş, rahat. Bursa civarındaki keskin virajlar yeni otobanın Altınoluk'a kadar olan kısmında yok. Ekseriyetle düz bir yol.
Yol üzerinde yeterli benzin / dinlenme istasyonu yok. Tedarikli bir şekilde yola girmekte fayda var.
Yolu gece kullanacak olanlar için biraz yorucu. Zira ışıklandırma yok.
Bu yol açılmadan önce köprü, devamındaki otoyol ve Balıkesir çevre yolu için toplamda 145 TL ödüyordum.
Yeni yol +50 TL'lik bir fark getirdi. Bu farkın karşılığında da yolculuk 45 - 60 dakika civarı kısalıyor ve Susurluk trafiğine / ışıklarına girmiyorsunuz.
Otobanda doğa geçişleri mevcut burak ertem videosunda gösrtermişti
Allah rahmet eylesin ölenlere, çok dikkatli olmak lazım yol türkiye şartlarında iyi diye veya öyle görünüyor diye güvenip gözü karartmamak lazım, araba iyi yol iyi herşey mükemmel olsa bile her ihtmali kenara bıraksak bile bizim ülkemizde kimse araba kullanmayı bilmiyor 4 şeritli yolda 90 la sol şeritte giden var kamyon yanından geçerken bi anda frene basıp sola atlayan var varda var, ben bursa istanbul arasını çok kullandım o kısımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım görmedim yarın allah izin verirse izmire gidicez merak ettim bende o kısmı
İnsan yapimidir,duzeltilir.
Kaç milyar lira harcanıyor ve insanin canina kast edicek hatalari insan yapimidir duzeltilir diyorsun.
Ok,yani yolu işçiler yaptı. Simdi okumus mühendisler hataları duzelticek? Peki bunu bastan yapıp,can ve mal kaybina sebeb olmasalar? Ne bilim yolun testlerini yapsalar? Sirf bayrama yetissin diye, sırf para kazanma ugruna hayatlar kararmasa? Bir sizofreni mutlu etmek icin,bilimi yok saymasak?
Zor mu....
Kervan yolda duzulur de bu o iş değil.
Binayi yaptık,depremde yikildi yada catladi.
İnsan yapimidir,duzeltilir. Yik yeniden yap. Ne olucak ki...
Adam otoban yapiyor,bazi duzluklerde hiz sinirini bile kaldiriyor.
Aaa pardon,120 yi gecme, ölürsün....
Ne heeee ? Yazdığım şeye reddine bi açıklama yapta görelim. İktidarı övmek adına bi paylaşım yapmıyorum cunku yolu iktidar yapmadı yabancı bi firma yaptı. Artık yapılan iyi şeylerede kötü yorum yapmayın. Ben istambuldan çanakkalue bayramda 7 saat 8 saatte gidiyordum eski yoldan artık yeni yoldan 3 saate gidiyoeum. 180 tl veriyorum. Begenmeuen eski yoldan gitsin işine gelmeyen eski yoldan gitsin. Kimse kimseyi zorlamıyor.
Sabah yola çıkacağım istanbul-izmir arası kahvaltı yapacak mekan önerilerinizi bekliyorum
Bursa İzmir yarım saat kısalıyor diye 130 TL mi vereceğim ?
Gidiş dönüşte Bursa Batı - Balıkesir Batı arasını kullandım. Dönüşte (18 Ağustos) inanılmaz rüzgar vardı. 180 km/h üstü rüzgardan çok etkilendi araba. 150-160 sabit gittim genelinde. Otoyolda biraz basarsam benim yolumu 1 saatten fazla kısaltıyor. O yüzden bundan sonra hep tercih ederim diye düşünüyorum.
Bende dün çeşmeden direkt olarak geldim yolda şunu fark ettim yol bize bence fazla herkes cruise a almış gidiyor avrupa misali,herşey harika adam sollamaya çıkacak cruise unu bozmuyor 120 ile giden arabayı 125 le en sol şeritten geçmeye çalışıyor,en sol şeritten gelen 160+ cıların hepsi deli gibi fren sellektör tabi.
Cruise a alıp en sağdan gitmek,sol sollamaya 2.şeride çıkıp girmek haram,yol hafif kalabalıktı dönerken bu sorunu gördüm açıkçası.Onun dışında giderken 140 cruise la gittim boştu yol ciddi rahat bir şekilde gittim.
editt : yarım kaldı :D
delidumrul
bu ülkenin en büyük şanssızlığı milyonlarca karaktersize sahip olması..
senin yaşın kadar ben bu işlerin içindeyim teknik nedir mühendislik nedir biliyoz az çok allaha şükür sen şimdi kalkmışsın bana kulaktan dolam şeyleri anlatıyorsun sen kalkmışsın yok şu yolda bu var yok bu yolda bu var burda hata neden olmasın diyosun ben geneli için yazıyorum nasıl olurda sen kalkıp hatadır olur bu diyosun yaa aklım almıyor ,ayrıca kaldı ki milyonlarca lira para harcanıp yapılan hiçbir işte bariz büyük hatalar yapılmaz olsa bile minimum seviyede olur insan hayatı bu kadar ucuz mu bu ülkede ,senin canın yanmadıgı için tabi bu şekilde rahat rahat konuşuyosun güzel kardeşim gelmesinde inşallah başına bu hatalardan dolayı bi kaza geldiğinde bunu canınla malınla sevfdiklerinin canıyla ödediğinde baka bakalım böle düşünebilecekmisin
allah hepimizi kazalardan belalarda korusun