Yeni otoyol icin arkadasların yazdıklarına katılmakla beraber yol kesinlikle cok karanlık. Genelde gece yolculuk yaparım dümdüz yol insanın canı sıkılınca yapıstırıyosun ama yola yabani hayvan atlaması hicte göz ardı edilecek bi sıkıntı degil.
Dün Bodrumdan dönüş yaptım. Gelirkende yolu kullandım. İzmirden İstanbula geliş kısmında yolun bir çok kısmında tadilat var. Dubalar ile çevirmişler asfaltlarda düzeltme yapıyorlardı. Gündüz olduğu için belkide hiç kaza yoktu. Forumu okuyorlar galiba![]()
17 Ağustosta öğleye doğru çıktık yeni yolu kullandım ben de şirket aracı olduğu için
Bursa Karacabey civarı fena sağanak başladı göz gözü görmedi, 50-60'a falan düştüm ama en son olacak gibi değildi ilk gördüğüm istasyona girdim, pompaların oralara üst üste parkediyordu millet yağmurdan kaçmak için. O değil de,
o kadar çok su birikintisi vardı ki yağmurun daha başlarında bile, çok uzun olmayan bir mesafede en az 5 farklı yerde yolun kenarından toprak kayıp yolu baştan başa kirlettiğini gördüm. Oralara 120-130 geliyor millet çok yoğun olmayan yağmurda, erkenden görüp yavaşlayamayanlar için büyük dert
Geceyi geçtim gündüz yağmurda da kesinlikle çok hızlı gitmeyin. Rüzgar da sağlamdı zaten teyakkuzda olmak lazım hep
Yağmur bitince 200 sabit gittim ben de ama yalnız olsam açar dizi izleyerek yavaş yavaş giderim![]()
Dün bu otoyolu kullandım.
Millet sapık gibi gidiyor.
Radar kursalar yol bedavaya gelir.
Otoyoldaki benzinlikler de bedava dağıtıyordu sanırım.
cumartesi bodrum dönüşünde Karacabey kumarına girmemek için paralı yola bi bakayım dedim.
yandexde isyan vardı trafik kilit haldeydi saat 17-18 civarinda tek seride düşürülen yolda parasını geri isteyenler mahsur kaldık bizi buradan alın diyenler vardı
Karacabey'in speedy gonzalesleri paralı yola girdiğinden olsa gerek kaza bela trafik yoktu rahat geçtik.
paralı otoban güzel hizmet parasız yolu da rahatlatmış![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
geçen hafta bursa uzerinden kopruyu kullanarak gittim 7.20 de osmangaziden çıktım 10.20 de izmir gişelerdeydim
yol boş hızlı fakat sanırım yolun her yerini aynı firma yapmamış asfalt kalitesi heryerde aynı değil renk bile baya değişiyor
aşırının otesinde ruzgar alıyor bukadar ruzgar ile karşı karşıya gittiğimi hatırlamıyorum ve hala bitmemiş yol bir kısmında tek şeride duşuyorsun vs
ama genel olarak bayağı zaman kazandırıyor bu net
en son donerken izmir-bandırma yaptım 88 TL kesti
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Bugün izmir İstanbul izmir yaptım. Tecrübelerim şu şekilde oldu,
—3-4 aracı yol kenarına çekmiş gördüm, lastik patlatan vardı.
—Viyadük bağlantılarının bir kısmında çöküntüler vardı, daha yeni açılmış yol için kabul edilebilir değil tabiiki. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum, yüklenici firmaların farklı olduğu belli oluyor. Bir kısım jilet gibi bir kısım dandik.
—asfalt renginde değişiklikler var , özellikle gece sürüşünde ıslak zannettim bazı bölümler, parlama demeyeyim de çok siyahtı. Baharda kışta kontrollü gitmek lazım.
— yer yer müthiş rüzgar alıyor. Yol kenarı uyarılarını ve rüzgar bayraklarını dikkate almak lazım. Rüzgardan etkilenen hacimli araçların yüksek süratte kontrollü gitmelerini tavsiye ederim. Rüzgar aynı yönde esse dahi tepe kesmişler, viyadük yapmışlar, bir anda gelebiliyor rüzgar etkisi.
— ölü hayvan hiç görmedim. Bir kaç bölgede geçiş köprüsü yapılmış, zamanla hayvanlar da alışır.
— klasik olarak önde arkada kilometrelerce görüş olan yolda en sol şeritten giden araçlara rastlamak mümkün. Tempolu sürenler bunu dikkate alsınlar
—radar görmedim ama bazı gişe çıkışlarında çevirme yapılıyordu
—Osmangazi köprüsünden itibaren 4 adat gişe geçiliyor, 1 otobana giriş, 2 Bursa Çevreyolu giriş , 3 Bursa Çevreyolu’ndan otobana giriş , 4 Kemalpaşa çıkış
— yol tamamen açık değil , tadilatlar devam ediyor , kısa mesafeler olsa dahi 4-5 lokasyonda 2 şeride tek şeride düşülen yerler var, uyarı levhaları düzgün , yine de dikkat edin, geçen gün Twitter da sol şeritte ters yönde gelen araç videosu vardı biliyorsunuz, muhtemelen kuka devrildi , adam dümdüz karşı yola girdi.
—tek tehlikeli durum , tadilat noktasında 2 şeride düşen noktada sol şeride düşen kuka idi, biri devirmiş muhtemelen , biri sağ şerit doluyken denk gelirse üstünden geçmekten başka çaresi olmazdı.
—Osmangazi köprüsünden Kemalpaşa gişesi 370 km mesafe. Kemalpaşadan Bornova için 30 km daha gidiliyor, kısaca 400 km denilebilir.
—Performanslı benzinli araçların tempolu sürüşte Osmangazi köprüden izmire inmesi zor olabilir.
— gişelere yanaşma yaparken dikkat edin, en boş gişeye atlayın çünkü her gişe aynı zamanda nakit işlem de yapıyor, bekleme süresi uzayabilir.
Araç kadjar dci edc. Tüketim , ortalama hız resimdeki gibi. 180 i neredeyse hiç geçmeden
![]()
Ek not: Osmangazi köprü üstünden Kemalpaşa çıkış gişesi tam olarak 2:15 sürdü. Yakıt ikmal sorunu olmayan güçlü dizeller özellikle gece yolculuğunda ( Bursa çevreyolundaki trafik belirleyici) rahatlıkla 2 saatin altında geçer.
— keskin denebilecek viraj neredeyse hiç yok, bir tane dikkatimi çeken Balıkesir dağlarında sol viraj ( İstanbul izmir yönünde). Yüksek tempo yapacak olanlar yanda navigasyon ekranından takip ederler zaten.
Dun tempo yaparak istanbul çeşme yaptim.
Benzinlikler sanki bedavaymis gibi dolu.
Yol sanki 250tl degil de 25 tl imis gibi dolu.
120 ye Cruise a alip 118 ile gidenleri sollayanlarda hep solda. İsin garibi yol veren yok çünkü bizde ayna sadece gorsel bir aksesuar.
Ruzgar,tamamlanmamis citler,asiri yol insaati(ozellikle ist-izmir yonu)ruzgar ve yol kalitesi ana sorun.
Bitmeden acinca sonuc bu.
Yol notlarim 58 saniyelik link de.
Murat Engin on Instagram: “Cok konuşulan Yeni otobana bu sefer İstanbul Camlıca giselerden girip, İzmir gişelerden ciktim. Yol notlari videoda...”
Camlica giseler izmir 2.30 dakika. 427km 2 benzin molasi dahil.
Geçen hafta gidiş dönüş olarak kullandım
Dönüşte (pazar günü) yol çok yoğundu ve karacabey taraflarında otobanda !! dur kalk gittik
Bu karacabeyde yatır var muhtemelen otobanda olsa trafikte kalıyorsunuz
Benzinliklerde girişe kadar araç kuyruğu vardı girmek pek mümkün değildi.
Yol kalitesi bi hayli düşük zaten bazı yerlerde son kat asfalt atılmamış viyadük giriş çıkışları kot farkı sebebiyle tehlikeli nasıl oluyorsa hep rüzgarlı bir çok yerde yol çalışması devam ediyor
Bizim Tr deki sol şeritte kalma hastalığı çok sıkıntı yani altınızdaki araç ne olursa olsun o araçtan daha hızlı araç soldan geliyor olabilir aynaya bakmak yok
Yol boş iken orta süratte ( 100-120 km ) giderseniz uyuyabilirsiniz zaten otoban ın ortalama sürati 140-160 km civarı nerdeyse herkes bu hızda bir çok kişide altındaki araca göre top speed derdinde deli gibi gidiyor.
istanbul dan bursa ya kadar olan ki kısmın asfalt kalitesi mükemmel iken bursadan sonrası o paraya göre çok düşük kalite
işin özü iyi hoş ama çoook pahalı..
Dün eski yoldan İstanbul-İzmir yaptim. Pendik’ten İdo ile Yalova’ya gecip komple eski yoldan devam ettim. 18.00 feribotu ve Susurluk’ta yarım saat duraklamayla birlikte, 23.15te İzmir’deydim. Karacabey dahil yol boştu, Bursa civari bir yerde orta refüjde radar vardi, 3-4 tane de polis kontrolu vardi. Genelde hız sinirlarina uyarak (+%10) geldim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)