Bütçe güzel, samsung veya LG OLED bir makina alınabilir rahatlıkla.
OLED candır, gerisi heyecandır.
Printable View
LG Oled teknolojisinin yaratıcısı ve şu an piyasadaki en iyi OLED TV ler LG marka.
OLED de günümüz görüntü teknolojisinin en son vardığı nokta.
OLED alacak bütcende var. Hiç düşünme..
Oyundan ziyade ekranın refresh değeri olarak bakmak lazım.
Ekranın saniyede 60 veya 120 kere yenilenmesi elbet fark yaratır.
Mesela 60 hz tv'de topu takip ederken kuyruklu yıldız gibi arkasında iz bırakır, 120 hz'de bu hemen hemen yoktur, 144 hz'de hiç yoktur.
Veya bazı reklamlarda alttan kayan yazılar bazı reklamlarda hiç okunmaz şekilde kayar ya, işte bu hertz değeri farkı.
Memleketimde yayınların çoğu 50 hz bildiğim, bazı özel kanalların hertz değeri yüksek oluyor.
Almışken bence en az QLED imkan varsa OLED alırsan esas görüntü farkını yakalayabilirsin.
DOHC da yazmış, ben de eskiden benzer kafadaydım, 100hz tv çıkmış, "100hz yayın yok ki" diyordum. Ancak büyük yanılgıymış.
Bilgisayarda monitör işlerine girip de hz değeri yükseldikçe elde edilen görüntü olayını anlayınca tv'de de durumu anladım :)
Yayınlarda hz değeri düşük olsa bile TV'nin gösterebildikleri sayesinde de iş baya değişiyor yani bu bakımdan.
55Q70D kullanıyoruz, çok güzel televizyon tavsiye edebilirim. Belki 75 yerine 65 yapıp seriyi yükseltmeyi tercih edebilirsiniz... Ya da bütçe varsa biraz daha üste çıkabilirsiniz.
Diğer başka marka model TV'lerde de var mı çok bilmiyorum mesela ama eğer bu modele göre bir olaysa mutlaka tercih edin; görüntü işleme özelliği var, örneğin kabloTV, görüntü en fazla 1080p, 4k'lık TV'de 1080p daha da kötü görünüyor tabi. TV alıp bunu işliyor ve daha iyi bir görüntü kalitesi ve çözünürlük ile izleyebiliyorsunuz.
Anlasıldı her türlü 120hz olacak :) gayet acıklayıcı oldu.. Dün Teknosada 65" oled gördüm görüntüsü cok iyiydi resmen kafamı karıştırdı..
Acaba diyorum ekran boyutunu düşürüp 75" yerine 65" yapıp, QLED yerine OLED mi düşünsek hoş ikisini yanyana görüp farklarını anlama şansımda olmadı gerçi
Bu arada Q70D'de yanlış hatırlamıyorsam VRR ile 100hz veya 120hz yapıyordu galiba. Hz işine takılırsanız bunu yazılımsal değil de daha doğal olarak verebilecek bir TV de bakabilirsiniz. Ancak o zaman da "marka" tv'lerde rakamlar yukarı çıkmaya başlıyor.
40 bin TL'ye Samsung'u alırken, 55'lik TCL "oyun tv"si 144hz, oled bilmemne şu bu özellikleriyle 25 bin TL gibi bir fiyata gerilemişti ani bi indirimle. Özellikleri fiyata göre süper olmasına rağmen TCL hakkında bir sürü şey okuyup, kafada soru işaretleri olunca güvenip de alamadım. TCL tarafında donanım olarak çok güzel TV'ler var. Ancak yazılımsal olarak problemli olabiliyor sanki gördüğüm. Forumda alan var mıydı hatırlayamadım, uzun vade kullanım deneyimlerini okumak isterim. Bir arkadaşım standart bi TCL kullanıyor, bazen ayarların karışması-sıfırlanması, güncelleme geldi gelmedi, yüklendi yüklenmedi tarzı gariplikler olabiliyor diyor mesela.
Ekran boyutunu düşürüp, donanım anlamında mümkün olduğu kadar üst seri almak tv işlerinde "elzem" gibi oluyor artık. Tabi dediğim gibi, süper standart bi kullanıcı değilseniz.
yaklaşık 1 senedir TCL C755 kullanıyorum 65 lik genel de rdr2 oynuyorum şuana kadar bir sorun ya da yazılımla alakalı bir şey yaşamadım uydu bağlı değil kanalla pek işim olmadığı için ama görüntü akıcılığı ve kalitesi bana iyi hissettiriyor başka bir tv de deneyimim olmadı karşılaştırma yapamam ama genel olarka memnunum
Hisense kullanıyorum, içinde Netflix yüklü, oradan çalıştırdığım zaman görüntü çok karanlık ve düşük çözünürlük,
PS4 üzerinden çalıştırdığım zaman cam gibi, her anlamda sınıf atlıyor,
Ne alaka bilmiyorum :)
bazı tv'lerin netflix için ayrı bir kalibrasyonu oluyor öyle bir durum olabilir. benim sony'nin de var öyle bir modu netflix açılınca neredeyse hiçbir şeye müdahale ettirmiyor ayar olarak ama ben genel olarak memnunum renklerinden.
144 hz işin hikayesi arkadaşlar biraz normal kullanımda olmuyor, konsollar zaten maks 120 hz veriyor. 144 hz'i iyi bir pc bağlarsanız alabiliyorsunuz. belki ps6 çıktığında 144 hz destekler onu bilemem ama şu an ps5 pro bile alabileceğiniz maks hz 120 hz.
tabi 50-60 hz panel almaktansa 100-120 hz panel almak her zaman daha iyidir.
şu an kullandığım tv 55 inç 120 hz panelli bir sony. büyük konuşmayayım ama bir daha evin kapısından 65 inçten küçük 60 hz'li bir panel hayatta sokmam.
Guclu TV Soundbar ve Hoparlor Seti | LG TR
bunu aldım Murat
bunu sebebi uretici netflix odeme yapmamis.bu tarz tvler kutular youtube netflix amazon gibi firmalara lisans oduyor.o zmn yuksek cozunurluklu izleyebiliyorsunuz.cihazin sahibi bu lisans odemediyse bu sorunla karsilasiyorsunuz.
sizin aylik odemeniz onemli degil ureticide platforma odeme yapiyor cihaz basina.
Ben de farklı bir açıdan öneri yapacağım yine LG'yi. Sihirli kumandayla digiturk uydu vb. farklı farklı kumandaya gerek kalmıyor, tek tvnin kumandasıyla bütün işi çözüyor. Bence büyük bir kolaylık.
Güncel diyelim arkadaşlar