arkadaşlar neden TV alırken aman en iyisi bilmem kaç hz olanını alayım derdindesiniz. Alın standart ucuz yollu sağlamlığına emin olduğunuz bir markanın ürününü. 50 yaşıma geldim mevcut kullandığım tvyi 10 sene önce aldım Samsungun amiral gemisi 55 inç diye. Evlenirken 46 inç LG almıştım küçük geliyor diye değiştirdim. 65inçlerin kalitesi iyi değil diye. Samsungu hala kullanıyorum ama 2 sene önce ulan Tvnin görüntü kalitesi bozuldu artık değiştirelim derdine girdim. Hanımda araştırdığımı gördü hayırdır dedi. Anlattım yoo görüntü kalitesinde bişey yok dedi. Alla alla ne anlayacak o dedim içimden. Sonra Teknosaya gittim yine amiral gemilerini inceliyorum yakından cam gibi. Aha diyorum bizim Tv gitmiş. Eşim yanıma geldi. Beğendin mi diye sordu. Evet bak cam gibi dedim bizimki böyle değil dedim. Çekti kolumdan salonda oturduğumuz mesafeye çekti Şimdi bak dedi. Anaaa tamam fark var ama uzay değil. Hanım döndü bana yürü dr a gidelim dedi. Göz doktorum çocukluk arkadaşım herif prof oldu. Ona gittik. Ne şikayetin var dedi. Dedim böyle böyle Tv net değil bence Tv eskidi dedim. Baktı Tv de bi *** yok yaştan katarakt başlamış sol gözünde %60 sağ gözünde %30 engelleme var tv ye dokanma, olm bu kilolar ne gözü sittir et onu hallederiz dedi mide ameliyatı yaptırdı. Gerçekten de uzay kalitelisini bilmem o şu bu özelliğinde olanını da alsanız sevişme sahnesinde siz hala seyirci olacaksınız 3D de taksanız. O nedenle parçalanmayın tv için. Tv alırken de gidin bakın zaten yakından ohaa dediğiniz ayrıntıları oturma mesafesinden baktığınız zaman gözünüz kesin olarak göremeyecek hız ve mesafeden dolayı. Tavsiyedir oturma mesafenizi ölçün adımla. Gidin büyüklüğüne o şekilde test ederek bakın. Tv izlerken hareketli sahnede gözünüzü kafa çevirme sınırına kadar hareket ettiriyorsanız o tv size büyük demektir. Belli bir süre sonra baş ağrıları başlar sizde ulan neden benim başım ağrıyor diye düşünür durursunuz. En ideal mesafe göz hareketlenin minimumda olduğu mesafelerdir. Eskiden çocukken yakın oturma gözün bozulur derlerdi. Millet Tvnin başına oturur kedi gibi kafasını hareket ettirirdi başı ağrırdı gözüm bpzuldu sanırdı.