User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
112 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: TV seçimi için yardım lütfen

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllar yıllar sonra bir hort yapayım.
    Bu aralar 75" TV'lere yükseldim.
    Seçimlerim ve sorularım aşağıdaki gibi;

* Android TV ve Google TV kullanım kolaylığı, uygulama bulunabilirliği açılarından kıyaslayınca LG'ler güzel ama WebOS diye - Samsung'lar güzel ama Tizen diye eledim. Mantıklı mı?

* Android TV ile Google TV farkı nedir? Hangisi tercih edilir?

* Hem Android TV'de hem de Google TV'de chromecast (wi fi üzerinden PC veya cep tel ekranını TV'ye yansıtma) özelliği default olarak var mıdır?

* Teknoloji olarak OLED bana göre yeterli. QLED için o kadar fiyat farkı vermek istemiyorum.

* Uygulama kurmak için TV hafıza GB değerleri nedense teknik özelliklerde yazmıyor. TV alınca kurulmasında fayda olan uygulamalar var mıdır?

Bu bilgiler ışığında bana önerebileceğiniz marka-model var mı?
    android tv ile google tv arasında arayüz hariç pek bir fark yok artık yeli gelen tv'ler genellikle google tv arayüzü ile geliyor. daha güncel bir arayüz.
    lg web-os tvler arasında işletim sistemi en başarılı bulunan arayüzlerden ama güncelleme desteği android kadar uzun olur mu emin değilim. o kısımda da canavar gibi akıllı kutular var onlarlar devam edilebilir.
    yeni tv'lerde ekran yansıtma oldukça basit bir şekilde yapılıyor problem yaşamazsınız.
    qled için fiyat farkı verilmez oled tv'ler microledler piyasaya hakim olana kadar en kaliteli panel tipidir. iyi bir olede bütçeniz yetiyorsa kaçırmayın. öncelik sony artık olmadığı için lg derim oled için.
    uygulama kişinin ne istediğine göre değişen bir şey. 8-16-32 diye gidiyor tv'ler hala daha çok cimriler hafıa konusunda üreticiler ancak usb bağlayarak hafızayı genişletebiliyorsunuz.

Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni aldım ben. Samsung 75Q70D Qled. Qled zaten oled'in samsung daki karşılığı. Samsung da qled var, lg de oled. Benim aldığım cihaz 120hz burada büyük fark oluyor 50hz ile. Bir de Quantum hdr. Ayrıca daha önceki tv'im de samsung 65 di ondan tizene alıştığımdan baska işletim sistemi yavan geliyor. Tizen korkunç hızlı. Arayüzüde müthiş kullanışlı ve kolay. Tv yansıtma bütün yeni televizyonlarda var sorunsuz ve hızlı. Ha birde samsung telefon kulaklık vs kullananlar için artıları var samsung televizyonların. Mesela galaxy buds kulaklık varsa direkt bağlanıp surround vs özellikleri ile film izleyebiliyorsun. Ben en uygun fiyatu ankarada bir yetkili satıcıdan aldım forumdonanım üstünden. Nakit fiyatına 9 taksit de yaptı. Sorunsuz gönderdi ve kuruldu. Sorun varsa cevaplarım
    samsung iyi isimlendirme yapmış. elinizdeki panelin oled ile uzaktan yakından alakası yok. 120 hz'e sahip dümdüz bir panel. bırakın oledi, miniled hatta full array led bile değil. dümdüz edge panel. led'in en ilkel hallerinden.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2024 DU7000 43 inc Crystal UHD TV UE43DU7000UXTK | Samsung Turkiye

bunun için yorumlarınız alabilirmiyim,yoksa daha ucuzunu alıp geçeyim mi ? 7500 -8000 liraya var a101 de

Alın hocam samsung üzmez. Ru7000x serisini kullandım daha önce görüntü kalitesi siyahlar vs muazzamdı.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    9 taksit işi iyiymiş. Normalde 3-4'ten fazla yapmıyorlar yav.. Şu düşündüğüm TCL'i öyle alabilsem direkt çakacağım siparişi de...
    TCL yeni girdi ülkeye ama çin işte. Bu markaya hiç bulaşmadım daha önce ama ekşiye baktım herkes sövmüş bence sende bulaşma hocam. Aynı fiyata Samsung 55CU8000 var. Hiç düşünmem samsungu alırdım.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TCL yeni girdi ülkeye ama çin işte. Bu markaya hiç bulaşmadım daha önce ama ekşiye baktım herkes sövmüş bence sende bulaşma hocam. Aynı fiyata Samsung 55CU8000 var. Hiç düşünmem samsungu alırdım.
    TCL Ranked as Global Top 2 TV Brand for Two Consecutive Years
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekşi de çok fena kötülemişler. O zaman en dandiklerini satıyorlar muhtemelen. Bir de çok satmış ama nereye muhtemelen ekonomisi kötü ülkelere bolca satmışlardır. mesela amerikada en çok satılan markalar 1-samsung 2-Lg 3-Visio 4-Sony 5-Hisense 6-Tcl

Just a moment...

Mesela ingiltere de 14 tv en çok satan 1. Samsung, en sonuncu 14. Tcl

404 Not Found

İnsan merak ediyor Tcl nasıl en çok satan 2. marka muhtemelen hindistan pakistan ne bilm romanya bulgarstan türkiye ukrania va böyle ülkelere satıyor. Amerikada 6. ama bı yaz ben amerikada ne mağazada gördüm tcl ne de gittiğim evlerde kimsede görmedim. Dediğim gibi muhtemelen ucuz ürün satıyor ha kötü olmayabilir ama samsung ve şg varken dönüp bakmal anlamsız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forum yine saçmaldı yazıları… neyse yazamicam bir daha ama güvenen alaın Tcl tabi ben girmezdim o işe

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala düşündürüyor ama
    C645'in özelliklerini LG veya Samsung'da almaya çalışınca fiyat 2 katına çıkıyor gibi bir durum oluyor.
    Teknik olarak daha düşük modeli almış oluyorum yani aslında Samsung'u alınca.

Dolu Hyundai mi, boş Mercedes mi gibi bir şey oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    55CU8000'i de not ettim, teşekkürler bu arada..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala düşündürüyor ama
    C645'in özelliklerini LG veya Samsung'da almaya çalışınca fiyat 2 katına çıkıyor gibi bir durum oluyor.

Valla işin kötü tarafı aldığın ürünün panel üreticisini bilemiyorusun, panel tipini, anti glare oranını bilemiyorsun, chip sayısı bilemiyorsun. Çokta şey etmemek lazım neticede. Servis ağı yeterli olsun bari.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla işin kötü tarafı aldığın ürünün panel üreticisini bilemiyorusun, panel tipini, anti glare oranını bilemiyorsun, chip sayısı bilemiyorsun. Çokta şey etmemek lazım neticede. Servis ağı yeterli olsun bari.
    Marka ürün alıyorsun uygun fiyat diye, dandik ötesi çıkıyor mesela

https://www.youtube.com/watch?v=zWQWrmGFNSA
    Okumadan imzalamam.....

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hala düşündürüyor ama

bu sektörün mercedesleri ya öldü ya küçüldü. bkz. sony. bkz sharp. bkz. eski toshiba.

öyle olunca da samsung gibi markalar piyasayı domine edince fiyatları yükseltti hele ülkemizden sony'nin çıkışı ile fiyatlarını sony seviyesine çektiler. şimdi de başka oyunucular çıktı. hisense gibi tcl gibi. daha dün çıkmış değiller globalda isimlerini büyüterek gidiyorlar.

tcl'i bilkom getiriyor. arkasında koç grubu var muhattapsız kalmamak gibi durum olamaz. internette illaki şikayetler olacaktır samsung için lg için hatta satılırken sony için ne şikayetler var(dı).
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sektörün mercedesleri ya öldü ya küçüldü. bkz. sony. bkz sharp. bkz. eski toshiba.

öyle olunca da samsung gibi markalar piyasayı domine edince fiyatları yükseltti hele ülkemizden sony'nin çıkışı ile fiyatlarını sony seviyesine çektiler. şimdi de başka oyunucular çıktı. hisense gibi tcl gibi. daha dün çıkmış değiller globalda isimlerini büyüterek gidiyorlar.

tcl'i bilkom getiriyor. arkasında koç grubu var muhattapsız kalmamak gibi durum olamaz. internette illaki şikayetler olacaktır samsung için lg için hatta satılırken sony için ne şikayetler var(dı).
    Öyle maalesef.
    İthalatçısı çok önemli değil de, TV'nin sorun çıkarma potansiyeli daha önemli geliyor bana.

Teslimde çok fazla problemli TV var mesela.
    Tabi ki elektronik şans işi biraz ama geldiğinde kutudan sorunlu çıkan, birkaç ay sonra paneli bozulan falan şeklinde işler var. Bu tip şeylerle uğraşmak gıcık ve yorucu. Sadece ondan korkuyorum.

C645'te belirtilmeyen bir şey var, DH'de konusunda okudum, belirli bir aydan sonra gelen-satılan modellerin model kodunun sonunda X2 mi ne yazıyormuş, ufak tefek farklılıklar varmış ilk seriye göre ve bazı problemlerin de giderildiğini söylemişler. Mayıs mı Haziran mı ne diyorlar, elde kalan bir mal falan denk gelmediği sürece bundan sonra alacaklarınız bu model olur denilmiş.

İkinci durum ise bir arkadaşım Samsung'tan sonra TCL'e geçti, teknik vs olarak çok acayip bir TV değil, standart bir şeydi sanıyorum, 1 yılı geçti galiba, problemsiz falan kullanıyorlar.

C645'in fiyatı ve oyun TV olarak geçmesi fena halde cezbediyor.
    Şu saatten sonra standart bi TV almak istemiyorum, maks 50-60hz gösteren falan... Evlenirken aldık, üst model LG almadım diye pişman oldum.

Yıl sonuna doğru başka doğru düzgün bi alternatif çıkmazsa değiştiririm olmadı bakalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka ürün alıyorsun uygun fiyat diye, dandik ötesi çıkıyor mesela

https://www.youtube.com/watch?v=zWQWrmGFNSA
    Flood gibi olacak ama burada marka bazında servis yorumları yapmış

https://youtu.be/hOprEDqIF2E?t=667
    Okumadan imzalamam.....

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TCL Hisense gibi markaları adetli kullanıyoruz.

Hisense bana daha güzel geliyor daha kaliteli gibi ama TCL de bilkom farkı var çok sevdiğimden değil ama daha güvenilir ve hızlı ilerliyor süreç

x2 x3 fiyat farkı vermeden aynı özelliklerde TV kullanmanızı sağlıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. İşletmelerimiz için minimum 200 adet kullandık kullanmaya devam ediyoruz.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle maalesef.
    İthalatçısı çok önemli değil de, TV'nin sorun çıkarma potansiyeli daha önemli geliyor bana.

Teslimde çok fazla problemli TV var mesela.
    Tabi ki elektronik şans işi biraz ama geldiğinde kutudan sorunlu çıkan, birkaç ay sonra paneli bozulan falan şeklinde işler var. Bu tip şeylerle uğraşmak gıcık ve yorucu. Sadece ondan korkuyorum.

C645'te belirtilmeyen bir şey var, DH'de konusunda okudum, belirli bir aydan sonra gelen-satılan modellerin model kodunun sonunda X2 mi ne yazıyormuş, ufak tefek farklılıklar varmış ilk seriye göre ve bazı problemlerin de giderildiğini söylemişler. Mayıs mı Haziran mı ne diyorlar, elde kalan bir mal falan denk gelmediği sürece bundan sonra alacaklarınız bu model olur denilmiş.

İkinci durum ise bir arkadaşım Samsung'tan sonra TCL'e geçti, teknik vs olarak çok acayip bir TV değil, standart bir şeydi sanıyorum, 1 yılı geçti galiba, problemsiz falan kullanıyorlar.

C645'in fiyatı ve oyun TV olarak geçmesi fena halde cezbediyor.
    Şu saatten sonra standart bi TV almak istemiyorum, maks 50-60hz gösteren falan... Evlenirken aldık, üst model LG almadım diye pişman oldum.

Yıl sonuna doğru başka doğru düzgün bi alternatif çıkmazsa değiştiririm olmadı bakalım.
    madem kafaya konuluş 745 modeline göz atın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem kafaya konuluş 745 modeline göz atın
    O da biraz pahalıya geliyor gibi ama cezbetmedi değil
    55C645 30 küsürlerden 23'lere falan indi. Süper standart TV fiyatına gibi yani. Ondan baya kafama girdi, yoksa pek niyetim yoktu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "bu sektorun mercedes'leri" kuculmedi, yokolmadi. sony, panasonic, toshiba, sharp vb. firmalara bisey olmaz.

kuculup yok olan TR pazari. uzun suredir burasi banglades kilikli bir ulke olarak degerlendiriliyor. bu seviyedeki pazar musterisinin biseyden anlamadigi ve butcesinin minimum oldugu varsayilip vasat ve alti modeller satilmaya calisilir. satin alamayan adama ne getirecek? haliyle TCL vs. gibi alt, daha alt, en alt kalite urun getirecek, gayet normal.

1. dunya ulkelerinde ise sony, panasonic, LG vb. firmalar her zaman goruntu kalitesi rekabetindeler ve daha ustun modeller cikmaya devam edecek. goruntu kalitesinin yaninda "ozellik zenginligi" gibi baska kriterler de var. entegre player/uydu aliciya sahip olmak gibi.

"elektronik isi biraz da sans" bir hurafe.

son 10 yilda tureyen, yetkinligi dusuk, cehaleti yuksek TR servis sektorunun isinde basarisiz oldugunu musteriye farkettirmemek icin uydurdugu bir laf. bu lafla ayni zamanda kendine yalan soyleyip basarisizligindan kacmaya calisiyor.

kutudan bozuk cikan sifir urun (dead-on-arrival DOA) her zaman olur, modern seri uretim imkanlari ile DOA orani cok cok cok dusuk seviyelerde. elektronik cihaz omurleri dogru sartlarda calistirildigi zaman cok cok cok uzun (40-50 yil ve otesi). elektronik mekanik gibi asinmaya tabi birsey degil. bu degerlendirmeleri yaparken unutmayin ki elektrik supurgesi, camasir makinesi gibi urunler saf elektronik kategorisinde degil.

sahsen kullandigim 15-30 yil yasinda bir cok elektronik urun var.

ANCAK;

elektronik urunler icin en onemli konulardan biri ev/ofis elektrik altyapinizda duzgun desarj eden TOPRAK HATTININ bulunmasi.

"kart yandi", "durup dururken bozuldu", "elektronik isi sans isi" gibi cumlelerin buyuk cogunlugunda toprak hattinin gorevini yapmamasi yatiyor. uzatmadan sunu soyleyeyim: toprak hatti ELEKTRONIK CIHAZ arizalarina yol acacak parazit sinyallerin topraga desarj edilmesi icin kullanilir. elektrikli cihazlar icin (buzdolabi, termosifon vb.) baska gorevi var, ikisini birbirine karistirmamak lazim.

TR'deki binalarda maalesef yeni/eski farketmeksizin toprak hatti duzgun degil. bu konu TR ortalamasi yuksek okul diplomasi bile olmayan "usta" tarafinda "gerek yok yeaa" olarak degerlendirilir. cogu evde prizi acin, toprak-notr hatinin birbirine baglandigini goreceksiniz. usta aciklamasi: "iptal ettik abi".

toprak hatti OLMASA BILE aldiginiz TV calisir. elektrik hatlarindaki paraziti teknik altyapi olmadan tespit edemezsiniz. bazi durumlarda hoparlorden gelen vinlama sesi ile kendini belli eder.
    seyredersiniz.

bir gun bozulur.

servis der ki "omru bitmis", "sans isi", "bu modeller boyle cikti". ayni potansiyel sorun uydu alici, bluray player, bilgisayar gibi cihazlar icin de gecerli.

en basitten en ustun modele kadar hangi TV'yi alirsaniz alin, aletten olabildigince iyi goruntu almak icin;
    • enhancer/optimizer/deeper color/acayip deep color falan filan gibi yapay ozellikleri kapatin.
    • seyredeceginiz odada arka plan isiklandirmasi saglayin; forumda Philips'in isik sistemini kullananlar konu acmisti.
    • TV'ye giden yayin kalitesini arttirmaya calisin: youtube'dan kalite beklemeyin. hicbir stream firmasi (Netflix, Disney+ vb.) bluray kalitesine cikamaz. Full/Ultra HD bluray her zaman olabilecek en yuksek goruntu kalitesini saglar. Astra uydulari gibi uydulardan yabanci kanallari seyrederseniz kanal d, show tv vsvs.nin yerlerde gezdigini anlarsiniz.
      toprak hattinin OLMAMASI bazen goruntu kalitesini dusurebilir. benim Panasonic Viera plasma TV'de toprak hatti sonrasi renk degerlerinde gozle gorulur bir kalite artisi oldu.

konu genis, araba forumunu hardware forumuna cevirmemek icin daha fazla yazmiyorum. TV & video sistemi ile muzik sistemi arasinda buyuk benzerlikler var. muzik sistemi kalitesine onem verenlerin uyguladiklari prensipler TV icin gecerli.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abii agzına saglık ,egitim şartt diyorum bende
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel yazı ama sanki tek problem elektrik gibi olmuş, yalnızca o noktada pek katılmayabilirim. Yoksa tüketici bilinçsizliği, pazara giren ürünler vesaire anlamında katılıyorum.
    Bu arada pazardan Sony çekilince LG ve Samsung'un "fahiş" fiyatlara çıktığı söyleniyor, doğru mu bilmiyorum.

Elektronik hala şans işi iddiasına devam edebilirim sanırım yalnız Bir malı alırsınız bozulmaz etmez, başkasına aynısını aldırırsınız elli kere bozulur. Tavsiye ettiğinize pişman eder

Bir de işin garibi, DOA olur da, TCL'lerde normalin üzerinde bir kırık teslim muhabbeti varmış, dikkat çekmiş, X'te yazmışlar, DH'de paylaşmışlardı.

Neyse, kısaca şöyle diyeyim;
    Halihazırda 120-140hz görüntü destekleyen, 4K, görüntü kalitesi düzgün, TCL C645-745 serisine birebir rakip olabilecek "oyun" TV tavsiyesi isteyeyim madem.
    Ama olamıyor işte genel itibariyle, benzer özelliklere sahip LG Samsung'lar rahat iki katına geliyor.

Ha 20'ye TCL yerine 40'a şu LG var çok daha iyi ve 9 taksite veriyor aha şurası diyorsanız hemen alayım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler