User Tag List

Sayfa 7/7 İlkİlk ... 567
132 sonuçtan 115 ile 132 arası

Konu: TV seçimi için yardım lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozan.E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar.

Konuya bir güncel çekmek istedim. Güncel 55-65' tavsiyeleriniz neler olacaktır? 60-80k TL arası bir bütçe, aile evinde uzun yıllar sorunsuzca kullanılacak bir tv için yeterli midir?
    Bütçe güzel, samsung veya LG OLED bir makina alınabilir rahatlıkla.
    OLED candır, gerisi heyecandır.
    Okumadan imzalamam.....

AyBEROZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LG Oled teknolojisinin yaratıcısı ve şu an piyasadaki en iyi OLED TV ler LG marka.
    OLED de günümüz görüntü teknolojisinin en son vardığı nokta.

OLED alacak bütcende var. Hiç düşünme..
    ÇİZİK BİR ELMAS, ÇİZİK OLMAYAN BİR ÇAKIL TAŞINDAN DAHA İYİDİR

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim 75q70d aynı seri. 144hz değil ama 120 de fazlasıyla yeterli. Bence çok memnun kalacaksınız. Bir tek kurulumda dikkat edin bulutlanma ışık sızması vs olmasın.
    Samsung 75q70d Uzun süredir bu tv yi inceliyorum 120hz'e gerek var mı acaba bir kullanıcı olarak yorumu cok merak ediyorum ? oyunla vs işim yok en kötü arada bir ps oynanırsa oynanır. Film ve normal tv izlerken hz olarak fark ediyor mu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oyundan ziyade ekranın refresh değeri olarak bakmak lazım.
    Ekranın saniyede 60 veya 120 kere yenilenmesi elbet fark yaratır.
    Mesela 60 hz tv'de topu takip ederken kuyruklu yıldız gibi arkasında iz bırakır, 120 hz'de bu hemen hemen yoktur, 144 hz'de hiç yoktur.
    Veya bazı reklamlarda alttan kayan yazılar bazı reklamlarda hiç okunmaz şekilde kayar ya, işte bu hertz değeri farkı.
    Memleketimde yayınların çoğu 50 hz bildiğim, bazı özel kanalların hertz değeri yüksek oluyor.
    Almışken bence en az QLED imkan varsa OLED alırsan esas görüntü farkını yakalayabilirsin.
    Okumadan imzalamam.....

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Samsung 75q70d Uzun süredir bu tv yi inceliyorum 120hz'e gerek var mı acaba bir kullanıcı olarak yorumu cok merak ediyorum ? oyunla vs işim yok en kötü arada bir ps oynanırsa oynanır. Film ve normal tv izlerken hz olarak fark ediyor mu ?
    DOHC da yazmış, ben de eskiden benzer kafadaydım, 100hz tv çıkmış, "100hz yayın yok ki" diyordum. Ancak büyük yanılgıymış.
    Bilgisayarda monitör işlerine girip de hz değeri yükseldikçe elde edilen görüntü olayını anlayınca tv'de de durumu anladım

Yayınlarda hz değeri düşük olsa bile TV'nin gösterebildikleri sayesinde de iş baya değişiyor yani bu bakımdan.

55Q70D kullanıyoruz, çok güzel televizyon tavsiye edebilirim. Belki 75 yerine 65 yapıp seriyi yükseltmeyi tercih edebilirsiniz... Ya da bütçe varsa biraz daha üste çıkabilirsiniz.
    Diğer başka marka model TV'lerde de var mı çok bilmiyorum mesela ama eğer bu modele göre bir olaysa mutlaka tercih edin; görüntü işleme özelliği var, örneğin kabloTV, görüntü en fazla 1080p, 4k'lık TV'de 1080p daha da kötü görünüyor tabi. TV alıp bunu işliyor ve daha iyi bir görüntü kalitesi ve çözünürlük ile izleyebiliyorsunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oyundan ziyade ekranın refresh değeri olarak bakmak lazım.
    Ekranın saniyede 60 veya 120 kere yenilenmesi elbet fark yaratır.
    Mesela 60 hz tv'de topu takip ederken kuyruklu yıldız gibi arkasında iz bırakır, 120 hz'de bu hemen hemen yoktur, 144 hz'de hiç yoktur.
    Veya bazı reklamlarda alttan kayan yazılar bazı reklamlarda hiç okunmaz şekilde kayar ya, işte bu hertz değeri farkı.
    Memleketimde yayınların çoğu 50 hz bildiğim, bazı özel kanalların hertz değeri yüksek oluyor.
    Almışken bence en az QLED imkan varsa OLED alırsan esas görüntü farkını yakalayabilirsin.
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DOHC da yazmış, ben de eskiden benzer kafadaydım, 100hz tv çıkmış, "100hz yayın yok ki" diyordum. Ancak büyük yanılgıymış.
    Bilgisayarda monitör işlerine girip de hz değeri yükseldikçe elde edilen görüntü olayını anlayınca tv'de de durumu anladım

Yayınlarda hz değeri düşük olsa bile TV'nin gösterebildikleri sayesinde de iş baya değişiyor yani bu bakımdan.

55Q70D kullanıyoruz, çok güzel televizyon tavsiye edebilirim. Belki 75 yerine 65 yapıp seriyi yükseltmeyi tercih edebilirsiniz... Ya da bütçe varsa biraz daha üste çıkabilirsiniz.
    Diğer başka marka model TV'lerde de var mı çok bilmiyorum mesela ama eğer bu modele göre bir olaysa mutlaka tercih edin; görüntü işleme özelliği var, örneğin kabloTV, görüntü en fazla 1080p, 4k'lık TV'de 1080p daha da kötü görünüyor tabi. TV alıp bunu işliyor ve daha iyi bir görüntü kalitesi ve çözünürlük ile izleyebiliyorsunuz.
    Anlasıldı her türlü 120hz olacak gayet acıklayıcı oldu.. Dün Teknosada 65" oled gördüm görüntüsü cok iyiydi resmen kafamı karıştırdı..

Acaba diyorum ekran boyutunu düşürüp 75" yerine 65" yapıp, QLED yerine OLED mi düşünsek hoş ikisini yanyana görüp farklarını anlama şansımda olmadı gerçi

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlasıldı her türlü 120hz olacak gayet acıklayıcı oldu.. Dün Teknosada 65" oled gördüm görüntüsü cok iyiydi resmen kafamı karıştırdı..

Acaba diyorum ekran boyutunu düşürüp 75" yerine 65" yapıp, QLED yerine OLED mi düşünsek hoş ikisini yanyana görüp farklarını anlama şansımda olmadı gerçi
    Bu arada Q70D'de yanlış hatırlamıyorsam VRR ile 100hz veya 120hz yapıyordu galiba. Hz işine takılırsanız bunu yazılımsal değil de daha doğal olarak verebilecek bir TV de bakabilirsiniz. Ancak o zaman da "marka" tv'lerde rakamlar yukarı çıkmaya başlıyor.

40 bin TL'ye Samsung'u alırken, 55'lik TCL "oyun tv"si 144hz, oled bilmemne şu bu özellikleriyle 25 bin TL gibi bir fiyata gerilemişti ani bi indirimle. Özellikleri fiyata göre süper olmasına rağmen TCL hakkında bir sürü şey okuyup, kafada soru işaretleri olunca güvenip de alamadım. TCL tarafında donanım olarak çok güzel TV'ler var. Ancak yazılımsal olarak problemli olabiliyor sanki gördüğüm. Forumda alan var mıydı hatırlayamadım, uzun vade kullanım deneyimlerini okumak isterim. Bir arkadaşım standart bi TCL kullanıyor, bazen ayarların karışması-sıfırlanması, güncelleme geldi gelmedi, yüklendi yüklenmedi tarzı gariplikler olabiliyor diyor mesela.

Ekran boyutunu düşürüp, donanım anlamında mümkün olduğu kadar üst seri almak tv işlerinde "elzem" gibi oluyor artık. Tabi dediğim gibi, süper standart bi kullanıcı değilseniz.

ottoman32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Q70D'de yanlış hatırlamıyorsam VRR ile 100hz veya 120hz yapıyordu galiba. Hz işine takılırsanız bunu yazılımsal değil de daha doğal olarak verebilecek bir TV de bakabilirsiniz. Ancak o zaman da "marka" tv'lerde rakamlar yukarı çıkmaya başlıyor.

40 bin TL'ye Samsung'u alırken, 55'lik TCL "oyun tv"si 144hz, oled bilmemne şu bu özellikleriyle 25 bin TL gibi bir fiyata gerilemişti ani bi indirimle. Özellikleri fiyata göre süper olmasına rağmen TCL hakkında bir sürü şey okuyup, kafada soru işaretleri olunca güvenip de alamadım. TCL tarafında donanım olarak çok güzel TV'ler var. Ancak yazılımsal olarak problemli olabiliyor sanki gördüğüm. Forumda alan var mıydı hatırlayamadım, uzun vade kullanım deneyimlerini okumak isterim. Bir arkadaşım standart bi TCL kullanıyor, bazen ayarların karışması-sıfırlanması, güncelleme geldi gelmedi, yüklendi yüklenmedi tarzı gariplikler olabiliyor diyor mesela.

Ekran boyutunu düşürüp, donanım anlamında mümkün olduğu kadar üst seri almak tv işlerinde "elzem" gibi oluyor artık. Tabi dediğim gibi, süper standart bi kullanıcı değilseniz.
    yaklaşık 1 senedir TCL C755 kullanıyorum 65 lik genel de rdr2 oynuyorum şuana kadar bir sorun ya da yazılımla alakalı bir şey yaşamadım uydu bağlı değil kanalla pek işim olmadığı için ama görüntü akıcılığı ve kalitesi bana iyi hissettiriyor başka bir tv de deneyimim olmadı karşılaştırma yapamam ama genel olarka memnunum
    Alıntı oxygen Nickli Üyeden Alıntı;
    "yanındaki avukat demiyor mu göte mukayyet ol 200 erkek okuyor konuyu, ortalama 14 cm den 28 mt yapar diye?"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hisense kullanıyorum, içinde Netflix yüklü, oradan çalıştırdığım zaman görüntü çok karanlık ve düşük çözünürlük,
    PS4 üzerinden çalıştırdığım zaman cam gibi, her anlamda sınıf atlıyor,
    Ne alaka bilmiyorum

akko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LG65G4 aldım 65' geçen ay, aşırı memnunum TV'den.
    Yanında soundbar da aldım, müzik ve film çok keyifli oldu.
    Bu tarz ürünleri almışken, son versiyonu almaya dikkat ediyorum genellikle. inch düşürüp OLED tercih edin derim..
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene !

https://www.instagram.com/akkosgarage/

KAAN INTERNATIONAL LOGISTICS

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hisense kullanıyorum, içinde Netflix yüklü, oradan çalıştırdığım zaman görüntü çok karanlık ve düşük çözünürlük,
    Ne alaka bilmiyorum
    bazı tv'lerin netflix için ayrı bir kalibrasyonu oluyor öyle bir durum olabilir. benim sony'nin de var öyle bir modu netflix açılınca neredeyse hiçbir şeye müdahale ettirmiyor ayar olarak ama ben genel olarak memnunum renklerinden.

144 hz işin hikayesi arkadaşlar biraz normal kullanımda olmuyor, konsollar zaten maks 120 hz veriyor. 144 hz'i iyi bir pc bağlarsanız alabiliyorsunuz. belki ps6 çıktığında 144 hz destekler onu bilemem ama şu an ps5 pro bile alabileceğiniz maks hz 120 hz.
    tabi 50-60 hz panel almaktansa 100-120 hz panel almak her zaman daha iyidir.
    şu an kullandığım tv 55 inç 120 hz panelli bir sony. büyük konuşmayayım ama bir daha evin kapısından 65 inçten küçük 60 hz'li bir panel hayatta sokmam.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu tarz ürünleri almışken, son versiyonu almaya dikkat ediyorum genellikle. inch düşürüp OLED tercih edin derim..
    Aldığın ses sistemi tam olarak hangisi başkan, bir link alsam
    /// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI

akko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Murat Özcan- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aldığın ses sistemi tam olarak hangisi başkan, bir link alsam
    Guclu TV Soundbar ve Hoparlor Seti | LG TR

bunu aldım Murat
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene !

https://www.instagram.com/akkosgarage/

KAAN INTERNATIONAL LOGISTICS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat güzel alacağım bende

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne alaka bilmiyorum
    bunu sebebi uretici netflix odeme yapmamis.bu tarz tvler kutular youtube netflix amazon gibi firmalara lisans oduyor.o zmn yuksek cozunurluklu izleyebiliyorsunuz.cihazin sahibi bu lisans odemediyse bu sorunla karsilasiyorsunuz.

sizin aylik odemeniz onemli degil ureticide platforma odeme yapiyor cihaz basina.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de farklı bir açıdan öneri yapacağım yine LG'yi. Sihirli kumandayla digiturk uydu vb. farklı farklı kumandaya gerek kalmıyor, tek tvnin kumandasıyla bütün işi çözüyor. Bence büyük bir kolaylık.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel diyelim arkadaşlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mediamarkt'te 75" OLED vardı muazzam bir görüntü vardı ama modeller arasında ciddi fiyat farkı vardı. Sorduğumda biri 2024 diğeri 2025 üretim falan dedi ama biri 90-100k bandında digeri 170k civarı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler