ben takmayacağım zaten yok :D
Printable View
ben takmayacağım zaten yok :D
-Ekim ayı sonuna kadar sıcaklıklar dalgalu bu seyirde devam edecek.
-25 ekime kadar yağışlı periyotda kalacağız.Kuraklık gibi riskimiz yok.
-1 kasım - 5 kasım arası mevsim normalleri devam edecek,montlar çıkmaya başlayacak
-10 kasım - 15 kasım arası marmara,batı karadeniz ve iç anadoluda sıcaklıklar kar değerlerine kadar düşecek.Yağışla çakışması durumda iç kesimlerde yüksekler görsel / ince örtü kar görebilir.
-20 Kasım civarı pek çok kayak merkezinde sezon açılmaya başlayacak.
Her şey beklenti dahilinde ilerliyor.Eylül ayınıda mevsim normalleri altı kapattık :)
Kış lastiklerini bende takmak istemiyorum.Ama eşimin ve kendi ailemde tek araç olunca büyüklerde köyde olduğu için cenaze hastane gibi Apar topar uzunyola köye gidiyoruz.Risk olmasın diye taktıracağım.
Kış lastikleri için anladığım kadarı ile istanbul 15 kasım
13-14 Kasıma kadar pastırma süreci ve ılıman beklentiyi yaşamış olacağız.Sonra hızlıca sezonu açacağız.İstanbul-Ankara hattı kışlıklara 15 kasım öncesi geçmiş olmalı.Kasım 2.yarı ile birlikte burası canlanacaktır.Her şey beklenti dahilinde güzel gidiyor.
Palandöken kar sezonu için bilgi verebilecek birileri var mıdır? :) Ne zaman açılır sezon ne zaman güzel kar olur vs.
Emir merhaba. Telefondan hızlıca yanıt veriyorsun teşekkür ederim ama çok aciliyeti olmadığından rahatsız etmek istemedim. Muş'tan Ordu'ya gitmeyi planlıyoruz. 13 Kasım gidiş 20 Kasım dönüş. Erzurum - Bayburt - Gümüşhane - Tirebolu olarak rota var. Gidiş dönüş aynı rota.
Kışlık lastik takılı. Gündüz yolculuğu olacak. Sıkıntı yaşar mıyız?
abi selam , gidiş temiz olur lakin dönüşe ufak yağış denk gelebilir.sıkıntı olacak durum söz konusu değil :)
20 si temiz lakin 21'i için öğleden sonra ufak yağış ihtimali var.Değişme ihtimali yüksek tabiki.. 3-4 gün sonra tekrar kontrol edebiliriz :)
Ne iyi ne çok kötü bir kasım ayı ilerlerken yağışlı bir periyoda giriyoruz.23 kasım - 30 kasım arasındaki alacağımız total yağışlar ile tekrar kasım ortalamasını tutturacağız.Sıcaklık olarak beklediğim gibi olması gerekenden bir tık sıcak gitti.30 Kasım - 3 aralık arası marmara-batı karadeniz-iç anadolu kuzey batısı ufak soğuk dalga alacak yüksek yerler kar görecek.Aralık ortası beklediğim / bahsetttiğim ciddi bir kar sistemi ise biraz erkene gelerek 6 Aralık - 10 aralık arası İstanbul/Ankara gibi bir çok şehir güzel bir kar yağışıyla karşı karşıya kalabilir.Aralık 20 ile Ocak başı ise şu an çok ama çok belirsiz maalesef.Sebebi ise tekrar pattern değişimine gidiyor atmosfer muhtemelen Kasım sonu gibi daha da ileriyi net göreceğiz.Şu an ki beklentiye göre bol yağışlı ve bol aksiyon içeren bir kış bizi bekliyor.E tabi coğrafya kader olduğu için bazen 1 derece farkla kar yağışlarını yağmur alabiliriz.. Takibe devam.
30Kasım - 1 Aralık Ankara ve iç batı karadeniz , Bursa çevresi havada ilk kar tanelerini görecek.Yükseklerde ufak birikim mümkün.Lakin ciddi sistem için Yılbaşı sistemini bekleyin.Tüm ülke olarak.
havada aşk kokusu var :)
Rügar, fırtına konusunda öngörünüz nedir?
Çarşamba gününe istanbul için yoğun kar haberleri var. Varmıdır aslı astarı ?
@Redfish16V
Emir selam. 29-30 ocak Adana ve Hatayda hava durumu nasıl olur acaba ? Tahminin nedir?
yalan maalesef.
ılıman ve en fazla yağmur alır.
Aralık sonuna kadar büyük beklentiye girmeyiniz.Pattern değişimi olduğu için biraz sancılı geçecek ama yılbaşı dediğim sistem güzel gelecek.Yine efsane sistem tarihim 24-25 Ocak.
ne kadar sıcak o kadar az doğalgaz faturası :)
Daha çok var ama 14 Ocak İstanbul - Ankara, 15 Ocak Ankara - İstanbul rotasında sorun yaşar mıyım?
15 ocak rahat gözüksede 14 ocakta bolu civarı sıkıntı olabilir.Yine de sonra teyit etmek lazım çünkü 16 Ocak sistemi öne gelirse bahsettiğiniz tarih hepten sıkıntı olabilir.
Aralık 15 itibari ciddi kış koşullarına gireceğiz.Aralık 15-Ocak 5 arası komple soğuktayız.Benim aylar öncesi dediğim yılbaşı sistemi ise halen geçerli.Cm'ler belli olunca yazacağım
Bu kış İstanbul Silivri kesimlerinde ciddi kar yağışı olurmu sizce
17 ve 19 aralık uludag kayak tahmini alabilirmiyim rica etsem, Teşekkür ederim.
15 aralık yağış olur,18 aralıkta uludağ şov yapar.
Analiz ;
-Bugün itibariyle sezonu açıyoruz herkese hayırlı olsun :) 16 Aralığa kadar batıdan doğuya hızlı bir soğuma gerçekleşecek üşütmelere dikkat.
-Bu gece trakyanın kuzeyi,uludağ ve batı karadeniz kar yağışlarına merhaba diyecek
-Konya,Kütahya,Afyon,Bursa(doğusu),Ankara 16 Aralık sabah hafif ve 17 aralık gün içinde olmak üzere kar görecek.Bu bölgelerde ana kar yağışları 18 aralık gecesi ile 20 aralık gecesi arasında gerçekleşecek ve birikim yapacaktır(7-10 cm)
-26 Aralık günü istanbul kar görecek lakin bu bir merhaba yağışı olacağı için her yerde ciddi birikim yapmayacaktır.Yüksekleri tatmin edecektir.
-Yılbaşı tahminim geçerlidir.1-2 gün sapma olacak mı göreceğiz..
Uzun vade ;
-Ocak 5'e kadar soğuk kış devam ederken ufak bir mola vereceğiz.20 Ocak gibi tekrar kar yağışlarına merhaba diyeceğiz.(23 Ocak civarı 1 Ana Yemek sistemi gelebilir)Genel anlamda mevsim normali bir ocak olacak
-Şubat.. Kesinlikle bu yılın favori ayı olacaktır.Neredeyse şubat ayı komple kar/kış/tipi olabilir.. Eğer datalarda sapma olmazsa unutamayacağımız bir şubat olacak.Ciddi don tehlikesi de cabası..
-Mart 'ın ilk yarısı sakin iken son çeyrek hareketli olabilir.
-Yağış olarak ciddi bir birikim olacak bu kış.
Önümüzde ki giriş sistemini atlattıktan sonra büyük sistemler için burda daha çok aktif olacağız :)
Pazartesi veya salı için bolu ne olur Ankara'dan gezmeye gitmeyi düşünüyorum hangi gün daha iyi olacaktır ? Araç 4 çeker değil Clio Gölcük tarafını düşünüyorum yollar açık olur diye düşünüyorum
Maslak'ta şuan ince ince kar yağıyor umarım devamı gelir :)