neye sansür geldi ya :D
Printable View
neye sansür geldi ya :D
Varmıdır 21ı ve sonrası için bi güncelleme
@emir selam,
24 Ocak günü Bursa Uludağ'a çıkacağız, Balıkesir Bursa arası nasıl olur ?
Alamanyalar kar altında, bize de gelir mi:)
8-11 şubat konya nasıl olur maça gidicemde
3-4 Şubat, Bolu için durumlar nedir acaba?
@emir
6 şubat civarı bahsettiğin sistem için gelişme var mıdır?
Bence İstanbul'a artık kar yağmaz.. :confused: Malesef artık kar görmeye şehir değiştireceğiz gibi görünüyor..
''şubat 10-12 gibi 2.yarıya geçeceğiz. İşte bu yarıda ciddi buzlanma , don ve kar tipilerine tanıklık edeceğiz. Nisan başına kadar uzayan bir kış olacak. Sistemler çok uzun sürecek yeri gelecek güneşi özleyeceğiz. ''
Demişti
Şubat sonu gelecek mi acaba yeni bir sistem, bende merak ediyorum.
Bu hafta sonu yine Uludağ a gideceğiz ama doygun bir kar ortamı yok eskisi gibi.
Hort yapalım bu sene için varmıdır öngörüsü olan?
Emir ne güzel bilgilendiriyordu bizi :)
Bu sene kar tahminleri nasıl acaba ?
Haftasonunu ben de merak ediyorum,uygulamada İstanbul için Cuma akşam 15dereceyken Cumartesi sabah 15derece yağmur fırtına gösteriyo, öğleden sonra ise yağmur kesilip 3dereceye kadar düşüş gösteriyo
https://hizliresim.com/7vhwsdh
vallahi dün aksam 7de işten çıktım yenikapı-ataköy sahil yolunda motorla giderken kask kafamı sallıyordu rüzgardan. Benim naked motor da 160+ giderken kafa sallıyordu rüzgardan. hani yağmur kar yağmasa bile dikkat etmekte fayda var. Arabası olmayan motorcu arkadaşlar bu hafta toplu taşımaya yönelebiliriz :D
Instagram üzerinden Samet Akdereyi takip ediyorum 2 yıldır genellikle hep tutuyor tahminleri.
Verelim mi tarih , yağsın mı kar :)
istanbul için haftasonu kullanılan arabaya kışlık taktıralım mı 3 5 kere yağacaksa taktıracam :D
İstanbul'a kar konusunda artık bi inancım kalmadı. O 80-90'lardaki gibi olmuyor, yağmur bile doğru düzgün yağıp baraj dolduramıyor, çok kötü. Kışı artık sadece fena soğuklarla geçiriyoruz.
Küresel ısınma, iklim değişikliği vb işleri sonucu "şöyle kar gelecek, böyle şok olacak, şu hava dalgası" vesaire deniliyor ama Avrupa vb üzerinden gelen hava dalgası sınırdan giriş yapınca "kırılıyor" bi anda ne hikmetse :D
Öyle geldi böyle oldu dediğimiz hava, az yüksekte 1 saat yağışla beyaz yapıyor ortalığı ama deniz seviyesine az buçuk indik mi birkaç metrede bile fark edip "ee burada bişey yoook?"a dönüyor. Bkz Küçükyalı ve Bostancı mesela..
Onu kar yağdı diye saymıyorum ben, tüm İstanbul'u şöyle adam akıllı doldurması lazım, onu da aşağı yukarı 10 senedir görmüyoruz, 15 bile olmuş olabilir.
aman abi boşver yağmasın bizim istanbula kar. Her yer gri gri çamur gibi leşş gibi oluyor.
Bence ocak ortası dahil pek bi hareket olmaz ist sehir içinde
Dün Uludağ kayak sezonunu kendimiz için açtık.
Cumartesi gece iyi kar yağmış.
Havanın sisli olması dışında sorun yoktu. Millipark girişinden itibaren yerler kardı.
Bursadamısınız
14 aralık'ta Kartalkaya'da sezonu açtık biz de, yer yer buzlar vardı ama güneşli bir günde görece bomboş ortamda kaymak keyifliydi yine de
güncel bilgi olsun kayak/board kiraları 1000 lira, skipass 2000 lira olmuş. platinum henüz aktif olmamıştı indirim yoktu o gün
2024 - 2025 ;
- İstanbul kuvvetli olmak üzere bu sene 2 büyük sistem alacak. Tahmini tarihler ocak 14-17 arası ve 21 şubat civarı..
- İç Batı Anadolu ve İç Anadolu için bol yağışlı ve mevsim normali kış olacak . Ankara dahil büyük sistemler görülecek. Ciddi soğukların uğrayacağı bir dönemOcak 10 ile başlayacak.
- Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu uzun yıllar sonrası bu sene şanslı bir kış geçirecek .
- 15 Ocak 2024 - 25 Şubat 2024 Arası en sert kış koşulları yaşanacak .
Çok mükemmel bir kış değil ama uzun yıllar arası ortalama üstü bir kış diyebiliriz. Şu an atmosferde dinamikler değişiyor. 5 Ocak gibi tekrar analiz yapıp önümüze bakacağız.
Abant ne durumda bilen var mıdır?
İstanbul için "hiç bir şey olmayacak" modundayım :)