nahçıvana 40 ermenistana 1.5 km sınırdayım görev yapıyorum burdada söylentiler var ama nekadar doğru bilinmez iran dibimiz
www.honda-tech.com
Bu illet yüzünden bize çalışan bütün atölyeler maske üretiyor diye bize mal üretmeyi bıraktı. Kendi üretimimizi de mi çevirsek diye düşünüyoruz ama ihracat yaptığımız firmaların mallerını üretmeyi kesip müşterileri kaçırırsak ve bu olayda eninde sonunda sona erecek o zaman biteriz.
IN BOOST WE TRUST
Isvec te korona virus sayisi 100 e ulasti. Tek fark hastaliktan suphe edenler , hastaneyi arayip , kendi evlerinde karantina altinda kaliyorlar. Vakalarin hepsi italya ' dan tatile gelenler. Eczanelerde ilaclar bitmis durumda. Yarim litrelik el temizleme alkolu , cifter cifter gidiyor. Ha buradada krizi firsata ceviren o.c. lari var. 10 kronluk maske 400 krona satista.
Çin'e döncem dönemiyorum, dönsem napcam fabrikalar kapalı evde boş boş oturucam. Buraya mal getiriyorum, yarın öbür gün çinli'de de stok bitecek. Allah sonumuzu hayır etsin.
Virus biter ama etkisi piyasalarda belli bir süre devam eder. Ithaat ağırlıklı çalışanlar stoklarını ona göre ayarlasın. Gerçi piyasa da çok durgun.
Dün arkadaşım dalga geçiyordu bu söylenen anlatılan çeşitli yazılar için, "grip gibi yeaaaaa" diye...
Sonra başka bi arkadaş yazdı, İran'da grip salgınından bir günde 100 küsür kişi ölmüş geçtiğimiz aylarda![]()
Sorun, grip gibi tedavi edilememesinde ve çok hızlı yayılmasında. Bakalım nereye kadar gidecek. Bir de asıl korkulan, şimdiden 2 tür haline gelmiş olması, mutasyona uğruyor şerefsiz, baharda bitecek, yazın yaşayamayacak falan filan diyorlar, korku buna da dayanıklı hale falan gelmesi.
Aynen öyle..
Bir de İtalyanlar 1-2 hafta önce "efendim sınır kapatmak söz konusu olmaz, ekonomiyi şunu bunu etkiler" diyordu, zart diye 11 kenti karantinaya aldılar, sınırları da kapattılar galiba, veya geçişler sınırlı, ya da bu şehirler-kentler için sınır var galiba.
Biz dahil neredeyse çoğu ülke de bu modda, seferler şunlar bunlar devam ediyor, ama önlem aldık yok bilmemne yaptık... Baştan kapatsana arkadaş şunu?!
Bu arada dün bizimkiler bir toplantı yapmışlar.
Yurtdışı tur şirketleri ve lojistik-ulaştırma vb işi yapan şirketler battı batacak. Ekonomik ortamın zorluğu yanında bir de bu eklendi, baya bi firma ayıklanacak herhalde.
Bunun haricinde yukarıda GökhanRS yazmış, tekstil şirketleri, özellikle fason üretim yapanlar uçmuş durumda. Bunun yanında maske üretimi, medikalciler falan da uçuyor, adamlara sipariş vermeye kalksan 1-2 ay sonraya müsaitlik veriyorlar falan deniliyor.
Bu arada sağlıkta sarf malzeme üretimi yapan müşterim kafayı yemiş durumda iş yetişmiyor diye ağlıyor adam o derece yoğunlarmış. Turizmle ilgilenen müşterim ağlıyor uçağa binen yok gelen giden yok diye. Yaza kadar durumlar düzelmezse turizm sektörü de ayvayı yer.
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Alternatif tedarikçi arayışında tekstil sektörü, kapasitemiz zaten yetmez fakat bir süre ihracatta bakiyeli gitmek üreticiyi rahatlatacaktır. Ayrıca tek tedarikçi ile çalışmanın risklerini gören büyükler en azından bir süre alternatiflerle ticari ilişkileri devam ettirmek hatrına alımlarının bir kısmını görece yüksek maliyetli Türk üreticilerden devam ettireceklerdir diye düşünüyorum.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)