Dünden bugüne 696 artmış :(
Bu ne ya, nereye gidiyor bu tablo :(
153 vefat var.
Printable View
Böyle bir zamanda spor salonuna gidenleride anlamıyorum normalde bile pis yerler şu zamanda gitmek içi cesaret. sabah 8 de evden çıkıp işe gidiyorum akşam 7 gibi evde oluyorum maskesiz durduğum süre max 30 dk dır alıştım artık çıkarınca bi boşluk oluyor hemen geri takmak istiyorum :D Gerçi bugun artık dayanamayıp diş doktoruna gittim bir sürü alet girdi ağzıma ama hayırlısı artık :D
Geçmiş olsun dostum.
Benim de babam 20 gün önce yakalandı. İki kalp krizi, 3 stent var. Ayrıca 1.5 yıl önce akciğer pnömonisi geçirmişti. Onun virüsü aldıktan hemen 2 gün sonra belirti verdi. O gün tomografi çekildi ve temizdi. 6. gün düşmeyen ateş vs ile hastaneye yatırdık (özel hastanede suit oda tutmak şartıyla aldılar, şuan istanbulda vaziyet çok kötü). 10 gün yattı, şuan evde, toparlıyor. 6. gün çekilen tomografide akciğerlerde az düzeyde pnömoni belirtisi vardı.
Kronik kalp hastası ise anneniz mutlaka kan sulandırıcı kullanıyordur ama hiç beklemeden eve bir "oksimetre" alın. Oksijen seviyesini gün içinde saat başı ölçsünler. 93 altında uzun süre kalıyorsa mutlaka bir hastaneye başvurun (çok fazla oturduğunda veya yattığında düşük çıkabilir. mesela salondan mutfağa gitti, tuvalete gitti hareket etti ondan sonra ölçülürse daha doğru sonuç verir). Kullanılan ilaçlar kanın pıhtılaşmasına sebebiyet verdiği için hastanede ekstra olarak kan sulandırıcı iğne yapılabilir.
Umarım ilerlemeden stabil bir şekilde atlatırlar. Bu yazdıklarımdan da moralinizi bozup endişelenmeyin, benim baba çok ekstrem bir örnek.
Bu iş kontrolden çıktı artık eskisinden de sert tedbirler gerek.
Coronam biteli 1 ay oldu.Hala nefes almakta güçlük çekiyor,nefes sesim hoş değil yarın tekrar doktora gidicem,tomografi çektiricem.
Spor salonları konusunda da gülmekle beraber,mahalle yanarken or*spu saçını tararmış örneğini vermek istiyorum.
Ben bu kadar dikkat ettiğim halde bu halde olup,bu tarz insanların hala coronaya yakalanmaması olayınada,adaletini s*keyim mkdumun dünyası demek istiyorum.
masaj salonları falan açık böyle yasak mı olur lokantalar'da hala masada çorba içen var mutfakta ekmek arası yiyen var; var oglu var
yukarıda bahsettim aslında
geçmiş yıllar ist:180-200 bu yıl 450
geçmiş yıllar TR:1200 o zaman ülke geneli 2600-2800 arası bir rakam en ez o da 1500 civarı covid ölümü yapar
misal maraş 20 ortalama iken bu ay 58-60 3 katına çıkmış
kaldı ki ölümlü trafik kazaları falan %8 düşmüş
Maske hariç bütün tedbirleri kaldırıp, sayıları gizleyerek öyle bir imaj oluşturdular ki, yandaş medyayı da yanlarına alarak "dünya öldü bitti, en iyi ülke biziz, 150 ülkeye yardım ediyoruz, halkımızın bütün ihtiyaçlarını bedelsiz karşılıyoruz, milletimize çarpan etkisiyle 600 milyar dağıttık"... Durum böyle değil dedikçe biz paronayak olduk, fetiş olduk... Hafta sonuna kadar 9-10 bin olacak makyajlı turkuaz tablo, günlük 100 bin vaka 1500 vefatimiz var, bunlar açıklanmasa kimse birşeyi sağlamayacak...
John Hopkins üniversitesi bilgilerine göre ölüm oranı %2.4 seviyelerinde.
ArcGIS Dashboards
En baba aşının etkisi %95 imiş. Yani aşı olsan da 100 kişi içinde 5 kişi ölecek.
Şu an 2.4 kişi ölüyor 100 kişide.
Neden aşı bulmaya çalışıyorlar :).
Ben halen arkasında durup kaybettiği gelir karşılanmadıkça esnafın kapısına kilit vurulmasını doğru bulmuyorum. O kadar bekçin zabıtan polisin ne idüğü belirsiz adamın var, evde oturan memurun var. Yolla hepsini denetime, hepsi kendi oturduğu mahalleye baksa, fotoğraflı videolu kayıtlarla yaptırımları olsa en doğrusu.
Bizde anca kural var uygulaması yok ki. Haliç'te zincirleme kaza olmuş trafik tıkandı mk cumartesi akşamı mı neydi :D
devlet devletliğini yapacak, konunun başlarında yazdık, dağıttıkları para zaten işverenden kestikleri işsizlik maaşları... ama biz de nasıl bir milletsek, kredileri ucuzlattı diye gittik dünya paralar verip borca girerek ev ya da araba aldık, oldu mu esnafa bir katkısı??? şu an öncelikle bu kış hayatta kalmaya çalışacağız, bir müddet sonra kimsenin iş güç düşünecek hali kalmayacak zaten...