Markalarin pahali olmasinin temel sebebi de gerekli arkye çalişmalarini yapmalari ve üretimde doğru! malzemeyi kullanmalari. 22 ayar bilezik 18 ayar bilezikten pahali oluyor işte. Kaliteli iki marka arsinda ucuzu seçilebilir. Ama zaten o da ne idüğü belirsizlerden pahali olacaktir. Serbest piyasa ekonomisinin temelince niş ürünler hariç bu geçerlidir. S kasa E kasadan E kasa da C kasadan pahali olduğu gibi..... Bu hiçbir zaman değişmeyecek.
"...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."
Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Aynı bijon ölçüsüne sahip göbek çapı farklı bir jant taktım aracıma, göbek tam oturmadığı için bileziksiz takılmış jant gibi zıplaya zıplaya gidiyor araç. Balans tutmuyor ve tüm yük bijonlara biniyor. Eğer illa takılması isteniyorsa tornacıda özel bilezik yapılmalı ya da jantın göbeği doldurulmalı.
bende astra h gtc aracıma spacer yapmıştırmıştım aynı olay benimde başıma geldi. Benim durumum astra h larda porya uzunluğu en az 1.7mm olması lazımmış üreten arkdaş bunu bilmediği icin hatalı üretim olduğunu kabul etti para iadesini anında yaptı o yönden teşekkür ediyorum arkadaşa kaza bela olmadan cıkartmış oldum
"1972 den negativen, spurstabilisierenden Lenkrollradius beim Audi 80,"
Audi – Wikipedia
1972 de üstüne çalışmaya başlamış firmalar. Audi vs. başka firmaları özel olarak bulamadım.
What Is Scrub Radius And Why Is It Important?
önceki sorularının hepsine hayır cevabını veriyorum ve ekliyorum
[IMG]https://cdn11.bigcommerce.com/s-kgd1xb3/images/stencil/1280x1280/products/335/1414/Screen_Shot_2015_04_10_at_9.46.37_**__78794.142903 5177.png?c=2[/IMG]
şu malzemedeki argeyi bana anlatır mısın?
bu adam argeyi civata kısmında mı yoksa agız kısmındaki sac parçada mı yapmış?
senle aynı düşüncedeyim . tabiki doğru malzeme doğru işçilik olmalı en başında.
ama gel görki bbs te olsan o aluminyum bi yerden sonra çatlayabilir.
bunun argeyle gram alakası yoktu. spacer için misal doğru tercih 7075 tir.
gidip hammaddeyi kendin üretecek halin yok. üretiyorsanda spacer yapmakla uğraşmazsın orası ayrı.
malzemeyi kütük olarak aldın.
tezgaha bağladın. pc den dosyayı oluşturdun ve kestirdin.müşteriye sattın 10 gün geçti ve malzeme hatasndan dolayı kırıldı.burda ne gibi bir arge bekleniyor?
Arge kısmı pc'den dosyayı oluşturmada aslında
nereye ne kadar yük binecek ?
malzeme bu yükü nereye kadar kaldırabilir ?
işleme hassasiyeti nedir ?
Gibi gibi bir çok etken var malzeme bu kırılacağı varsa kırılır demekle olmuyor. aynı malzeme ile farklı bir tasarım ile daha sağlam yapılabilir.
Sağlam olan ağırdır performans kaybı vs yaşatabilir
hafif olan yürüyene en az yük bindirir vs gibi
Arge demek tüm bileşenleri hesaplayıp kullanılacak araçta optimum ayarı tutturmak aslında![]()
bijonlar dandik çin malı olmadıkça bir sıkıntı yaşamazsın.
zaten yazlık-kışlık kendim değiştirir kontrolde ederdim.tek sıkıntı iyi rotçu ve o anki ruh hali.
bu farklı göbeği 3 aracımda kullandım.şuanki aracımda spacer kullandığım için tornacıda 2mm.lik bilezik yaptırdım.
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
Malzeme kalitesi sorunu var
Spacer a karşı değilim.
Sağlam malzemeden yapılsaydı bu sorun olmayacaktı sonuçta
Bazı araçlarda şart malesef.
Malzeme ve işçiliği iyi olan yerlerden tedarik edilirse sorun olmaz
Geçmiş Olsun.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Resim görünmüyor ama diğer arkadaşa verdiğiniz cevaptan yola çıkarsak ar-ge üretim esnasında yapılmaz zaten, üretimde yapılan ür-ge olarak geçer. Ayrıca bu demek değil ki ar-ge yapılan birşey kırılmaz, adam haddinden çok daha fazla çukura düşmüştür kırılır yani. Tasarım için konuşacak olursak, aşağıda bir arkadaşın da dediği gibi olay tasarlarken tüm bileşenleri optimize edebilmekte yoksa alüminyumu aldım cnc de işledim neyini araştırayım meselesi değil, herhangi bir köşeye verilecek 0,5mm radiusun bile oraya binen stress ve yük dağılımlarında ne kadar etkili olduğunu bilseniz ar-ge nin nerede ve niye yapması gerektiğini anlarsınız. Ancak, ben sizin olaya bakış açınızdan ortak noktada buluşabileceğimize inanmadığım için konuya başka mesaj atmayacağım.
Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....
hocam bence aranızda ciddi bir anlama hatası var, aslında birbirinizden çok farklı düşünceler değil, şöyle ki: bilet bir blok hazırlıyorsun, malzemenin ne olması gerektiğini araştırdın alaşımda karar kıldın doğru mu? XXX Alum. dan sertifikalı alaşım kütüğü yatırdın, koydun sonsuz eksenli CNC ye hazırladın ama blok ilk çalıştırmada patladı! şimdi blok çizimin hatasız ama aldığın ürün hatalı çıkmış olabilir değil mi? spacer gibi son derece basit bir çizimi ve doğru alaşımı yakalaması gereken bir kombinde, çizim doğruysa (kopyalaması en basit şey zaten ben çizimde tasarımda hata olduğunu düşünmüyorum), malzeme kırılıyorsa bunu AR-GE ile nasıl önleyebilirsin, AR-GE lik durum nerde bu işte?
Konuya pek dahil olmak istemiyorum ama girdi kontrolü, hammadde giriş kalite kontrolü, malzeme kabul spekleri vs gibi konular da bir ürününün geliştirilme sürecine dahil edilmelidir.
üstten bakmana gerek yok bende senin gibi düşünüyorum.söylediklerinde sonuna kadar haklısın .itirazım yok.
spacer ı gittik senin dediğin şekilde yaptık diyelim sen argesini düşündün ama lastikçi yada montajcı argesinin içinden geçecek. havalı sıkma ile vericek ayarı. bilezik boşluğu tam mı değilmi diye kontrol etmeyecek.gerekli tecavüz yapıldıktan sonra sendeki malzemede kırılacak.
sonucta firmalar insanlar ölmesin diye çalışma yapıyorlar ama yinede insanlar ölüyor.
bu yüzden o malzemenin kırılacağı varsa kırılır diyorum.
VW GOLF MK4 1.8T GTİ Spacer - YouTube
4 yıl önce kendim yaptırdığım spacerler malzeme 7075 alüminyum 50 bin km yol yapmışımdır taktım takılı hiç sökmedim malzeme kalitesi ve spacer tasarımı çok önemli...
Hayatta takmayacagim sey... gecmis zaman bir fuar icin arkadasimdan odunc jant aldim sadece fuarda durucak araba geri sokup vericem... evden 10 km gittim araba bir degisik gidiyor seke seke . Lastikciye girdim balans icin flansi bir soktum yuzu tornada yamuk alinmis... 1mm de olca captan farkettigi icin anca yolda anlasiliyor malsef ...buyuk gecmis olsun...
34 KPT 60 e93 M3
34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)
Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)