Chery tiggo 8 2.400 kusurat gibi rakam aldim
Fiyat muazzam geldi bana veya algimiz kacti
Hani full+ full derken hic saka yapmiyorlar
Birde gercekten sessiz ve konforlu
Chery tiggo 8 2.400 kusurat gibi rakam aldim
Fiyat muazzam geldi bana veya algimiz kacti
Hani full+ full derken hic saka yapmiyorlar
Birde gercekten sessiz ve konforlu
Yazık ve günah diyebilirim herhalde sadece. Evet sınıfına göre ucuz gibi, Kia Hyundai'ler 3'lerde geziyorlardı. Ama Kia Seltos muydu ne öyle bir şeyler geldi. Baz fiyatı iyiydi diye hatırlıyorum.
Çinliler henüz bence para verilecek kıvamda değiller. İkinci el bu tip araçlar daha iyi halen. Tabi yine bence diyorum...
Tiguan 39 mm daha uzun,, Tiguan 14–16 mm daha yüksek, Tiguan +152 L bagaj
tiguan da 3.390.000 TL ye ELegance paket veriyoruz.
Masajlı , soğutmalı ön koltuklar, ısıtmalı ön koltuklar, hafızalı ön koltuklar, gerçek deri döşeme vs geliyor.
3800 lük X1 galiba X line geliyor
ondaki donanımı bilen yazabilir mi ?
Boyutlar inan hiç bir şey ifade etmedi bana, bagaj hacmi harici de bir şey ifade etmeyecek rakamlar gibiX1 25e'de takılı kaldım ondan biraz da benim derdim
![]()
3.800'e evet Xline 20i veriyorlar. Hoş performans olarak da, "bmw" olarak da her şekilde tercih ederim. 3.500'e 25e'yi 2.el düşük km bulabiliyorum.
Mesela donanım dedin hocam ama hadi ısıtma soğutma iyi, masaj oyuncak, hafıza olabilir... Bunları geçtim, motor yok motor. O kasaya o fiyata min 200hp, min 0-100 7-8sn aracı olması gerek benim kafaya göre bu paralara.
Tiguan 3008 sınıfı bir araçtı, büyüğe oynamaya çalışıyor görünüyor, e Tayron var diyorsun o daha da şaka. Onda da motor yok, fiyat yüksek kalıyor, X1 gelip tam burada benim gönlümün tahtına oturuyor yav çok kötü etkilendim![]()
X1 xline donanım için teklif almıştım ama silmişim bulamadım, fakat dediğim gibi bu iki araç arasında "donanım" biraz önemini kaybediyor gibi. Sadece soğutma-ısıtma ve hafıza muhabbeti olmayabilir, M paket ile gelen de 1-2 bişey var. Fakat onlar 25e'de 4 milyon bandına geliyor.
2.300'e mi ne dün kayınbirader Sportage fiyatı almış bu arada. Ellerinde kalan arabadır falan dedim, ya da makyajlı kasa ama baz donanımdır. Her şeyi vardı, yeni kasaydı diyor ama nesi var nesi yok tabi bakmak lazım.
3 milyon bandında Tucson'da 230hp hibrit ve tork konvertörlü şanzıman var.
Yine durmadan VW'yi aşağı atıyorum listede, boyutları da donanımı da kurtarmadı maalesef![]()
Plugin leri gelebilseydi çok iyi olacaktı. 1.5 eHybrid 272 PS versiyonları planlanıyordu. Gelemedi maalesef.
Beklenti meselesi 1.5 150 hp etsi çoğu kullanıcıya yetiyor ama hangi araçtan bu araca geçtiğine bağlı değişir.
Bu arada Tiguan ve Tayron segmentinden birçok araçtan ayrışıyor ( elegance ve r line için konusuyorum ). Volvo-Merco-Audi-Bmw grubuna geçmeden kalite algısı en iyi araç bence Vw çalışanı olarak değil bir arabacı olarak yazıyorum.
Kia-Hyundai de Sportage ve Tucson hem inanılmaz fiyatlara hemde inanılmaz donanımlara sahip. Tucson u beğenmesem de Sportage i beğenirim.
Ama Sportage i de kullanmış birisi olarak Tiguan Elegance derim sürüşte.
**
Şimdi herkes şunu konuşuyor. Adaptif hız sabitleme her araçta olmasa da çoğu araçta var. Eee bizim xx arabada da var . Tamam kardeşim var da iş pratiğe geldiğinde işlevini yerine getirme dinamiklerinde Alman araçları her zaman daha iyi ( volvo ayrı noktada )
Örnek veriyorum. 50 Mp kamera Xaomi telefonda da var , Apple da da var, Samsung da da var. Hepsi aynı görüntü kalitesini mi veriyor. Tabiki de değil.
Vw Türkiye ye özel fiyatlanıyor avrupa dan ucuza biniyoruz. Ama Türkiye piyasasında diğer markalardan pahalı.
Evet hoca zaten sıkıntı bende daha ziyade![]()
Plugin muhabbetini bence Cupra'ya bıraktılar, VW'nin o olayını çok sevmiyorum, grupta markanın bi modeline bi motoru getirip sonra diğer markanınki onu kesmesin diye o motorlu versiyonu o markaya getirmiyorlar. En azından bildiğim birkaç sene önceki uygulaması o yönde idi. Hatta bi satış danışmanı itiraf gibi söylemişti bunu, doğru mudur, hala bu mantıkla uygulanıyor mu bilmiyorum tabi sen daha iyi biliyorsundur.
Doğru, Hyundai-Kia grubu eskilerde piyasaya ilk girişlerinde yaptığını yapıyor, donanım tasarım her şey var ama sürüşler olgun değil, katılıyorum. VW'nin bu anlamda olgunluğu tartışılmaz tabi ancak herhalde ben biraz sıkıldım, ondan kenara itiyorum hep. Yani yıllarca benzer düğmeler, tasarımlar, ekranlar, yeni yeni değiştirdiler ama hala bi soğukluk... Ya da bana öyle geliyor bilemiyorum. Oysa 2011'de Rocco çıktığında onu almak için ne kastırmıştım. Kısmet Giulietta'ya imiş![]()
Bir de şuna uyuz oluyorum, örneğin geçende T-Roc'u canlı gördüm, zaten sevdiğim bi araçtı, of yenisi ne güzel oldu buna bakayım dedim. Geçende evin orada gördüm, yav bu donanım bu fiyat diyorum, içeride koltuklar kumaş ve berbat. Bazdır herhalde dedim, e R mı alacağız o zaman da fiyat deliriyor. Bu sefer başlıyorsun "e ikinci el şu var bu var" diye. Öyle gıcık ki![]()
Hangi araçtan buna geçtiğine bağlı diyorsun, komik gelecek, 500xAma 170'lik yazılımlı Giulietta kullandım, peşinden buna geçip aynı motorlusunu buldum, buna da yok chip-box yok bilmemne, 200hp'ye yaklaşmıştır herhalde. Bundan sonra az yavaş arabaya binince canım hiç çekmiyor. 9sn arabasına bile burun kıvırır hale geldim.
Şimdi bunu satıp bi süre kayınların arabaları ile idare etme durumumuz var. Eski Kia Sportage 1.6gdi 130hp otomatik var. Gitmeyip 15lt yakıyor. Hanım diyor ki ne güzel araba işte bizimkini satarız bunu kullanırız. Hiç çekmiyorDayısı vefat etti, miras modunda yeni CRV 2.0 eHev geldi. O zaman onu kullanırsınız diyorlar, tren gibi araba, çok güzel ama anca tüketim kasar 5lt yaktım diye sevinirim. O da çekmiyor
Vergisi bilmemnesi, mantık dışı bi araba, rahmetliye nereden esti de aldıysa. Aldığı bayi arkadaşıymış gerçi. Ben şimdi beğenmeyip dudak bükünce niye ki diye anlam da veremiyorlar, şımarık damat olacam diye korkuyorum
![]()
Bi süre bunlar kullanılacak, sonra güçleri birleştirip alırız bir şeyler diyoruz. E şimdi gelecek yardıma bağlı, bize ne kadarını verecekler, hangi araba satılacak, duruma göre ya 2 küsür milyon bütçe, ya 4 milyon2'lerde olursa hanıma diyorum düşük km bir önceki kasa 3008 180'lik veya C5 aynı kombinasyon, o da Compass diyor. Compass'ın düz 1.3'ünü mü alacağım, bu paraları verdikten sonra 240'lık plugini alalım diyorum, ama kafada bu araçla ilgili bir sürü soru işareti. DSG'ye hala huyluyum, arkadaşım yeni kasa Sportage'da şanzımanda ısınma-koku-kaçırma-titreme vs sıkıntısı yaşadı, onlara da huyluyum. O yüzden bişey alıp geçemiyoruz da işin kötülüğü o
Bütçe artarsa X1 gibi, o da muamma, daha da bişey kafamı karıştırmasın istiyorum, Volvo Mercedes zaten yapamıyoruz
X1 yerine biraz daha eski X3 diyorlar mesela, ona da gerek yok. Öyle bi kitledik ki kendimizi
![]()
Son yazdığın kısma da katılıyorum, evet VW ve birkaç marka daha böyle, Honda idi galiba, piyasaya göre fiyatlar yüksek kalıyor, o yüzden dedim liste fiyatı niye böyle, indirim niye böyle diyeDiğer yazdıkların da çok doğru, yukarıda Çinli için ondan dedim, forumlarında gruplarında "işte yok efendim mercedesteki donanım var" diyorlar da kardeşim nasıl çalışıyor, o adam Bosch'tan alıyor Valeo'dan alıyor sistemi, sendeki ney?
![]()
Neyse yani işte bizim dertler böyle, konuyu baltalamayayım daha fazla, VW bakacak olursak daha verir misin bilmem ama ilk iş sana başvururuz![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)