Bana gelen listede aşağı yukarı 15-16 satır opsiyon vardı%150 ötv + %18 kdv ile şov yapmış fiyatı... Tahmin edip fiyatını bile öğrenmek istememekle ne kadar iyi yapmışım. Eski yılların çılgın audi iskontosu olmadan zor hareket edecek bir stok gibi duruyor.
Sizler bayi olduğunuz için stok giriş tarihini göremiyor olabilir veya size faturalanmış araçlar kadar stok bilgisine sahip olabilirsiniz. Turkuaz size ne kadar data sağlıyor emin değilim. Doğuşun elinde satılmayan taigo lar mevcut. Hatta showroomda bile sergileniyor haftalardır. Matrah sonrası nasıl hareket edeceklerini birlikte göreceğiz.
Geçen sene showroomda araç görmek mümkün müydü ?
Sıfır km Golf 8 R bulma ihtimalimiz var mı acaba?
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
Tüm bayilerle irtibat halindeyiz doğal olarak hepsi arkadaşımız yada merhabamız bilgi alışverişimiz var.
Doğuş'un bayi harici stoğunu göremeyiz tabi ama TAİGO özelinde konuşuyorum. Filo operasyonu için geldi çoğu.
Öncelik yıldan iyi, ama geçmişten kötü stok durumu.
Elimde satılmamış 2 araç kaldı.
Gemide de sadece ALLSPACE araçlarım var müşterisiz.
Gördün mü senin bile elinde araç var. Geçen sene bu zamanlarda havaya atsan yere düşmeyecek arabalar bunlar. İster emniyet stoğu de ister hatır gönül... Binici olan veya referanslı müşteri şuan araç bulabiliyor. Geçen sene bu mümkün değildi.
Tüm bu yazdıklarım rivayet gibi geliyor ise 3. çeyrek faaliyet raporundaki rakamlar beni daha iyi anlatacaktır diye düşünüyorum.
Tablo aşağıda biraz karışık gözüküyor olabilir. Özetlersek sektör %5 büyürken Doğuş Oto, skoda satışları hariç geçen sene 3. çeyreğe kıyasla %20 büyümüş. Yüzdeleri kenara bırakırsak aylık bazda yaklaşık 1750 adet fazladan araç satmış. Yoklukta güzel rakamSizler bayi olarak kabaca bu oranda daha fazla satıyor olmalısınız.
Bu rakamlara ek olarak bir de satılmayan adetler var. Dist. tarafının araç yok diye bağırmasının sebebi net kar marjını %6,83 den %17,84'e çekmiş olmasından
Toptan Satışlar 30 Eylül 2022 30 Eylül 2021 Değişim %
Toplam Pazar Satış Adetleri 529.106 559.865 (5)
DOAŞ Satış Adetleri (*) 61.605 77.264 (20)
Model (*4) Donanım Fiyat (*1-2-3-8)
Polo 1.0 80 PS Manuel Impression ₺524,000.00
Polo 1.0 TSI 95 PS Manuel Life ₺576,200.00
Polo 1.0 TSI 95 PS DSG Life ₺622,100.00
Polo 1.0 TSI 95 PS DSG Style ₺718,100.00
LİFE dsg dün 599.000 tl idi bugün zam gelmiş
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)