Ben öyle bir şart koymadan satış yaparım bana gel
Şaka bir yana ayaklı al-satçıların ayağı hafif kesildi, işlerimiz maşallah yoğun. Normal vatandaşlar araç alabiliyor artık. İhtiyaç dışı alım yapan kesim gelmiyor son günlerde.
Ama tabi fiyatlar arşa çıktı.
Fiyatlar muhtemelen %5 gibi artış yapacak.
bu sabah gördüm
harem limanında gemiden inmiş çok ciddi miktarda peugeot vardı her modelden saydım neredeyse
Tesla Model Y Sr
piyasa biraz sakinleşmişken eqa yada eqb 250 bulunabilme durumu varmı sanırım ağustos ayında teslim olacakmış araçlar
Bugün araba almak için atladım #Maraş'a geldim. Arabam eski idi sattım. Çok param yok yeni bişey alayım dedim. Bir araca karar verdim. Tabi anlaşma öncesi #Malatya'da başka bir kişiden aynı araca yüzyüze görüşerek fiyat almışım. Telefonda aynı fiyatı söylemiş. Hatta notere gidecez. Abi yedek anahtarı yok yarına kalsın" dedim ona. Maraş'taki araçta yedek anahtar var. Atladım Maraş'a geldim. Neyse Maraş otogarda buluştuk. Araca baktım. Anlaştık. Öğle arası yemek yedik. Notere gittik. Daha sonra telefonda benimle ve aynı zamanda hanımla belli bir fiyata anlaşan şahıs, abi 100 bin lira da komisyon var, aracın fiyatı 100 bin fazla demez mi noterin önünde? Bir anda tepem attı. Atlamışım yol gelmişim, masrafı geç, çocukları bırakmışım hanımın annesine.
Dedim "Bak sen şu an dolandırıcılık peşindesin. Beni buraya kadar getirdin. Doktorsun bir de, bir yerlerden çakallık öğrenmişsin. Vazgeç bu muhabbetten... Ben araç bulmuştum zaten. Senin o istediğin 100 bin komisyon da yoktu. Yedek anahtarı yok diye almadım. "İşte abi istersen hiç kaçırma hemen onu al, çok iyi fiyat" dedi. Bak dedim. Sen gittikçe zıvanadan çıktın. Git al ne ya ? Madem getirttin buraya, dürüst ol. Gel emniyete gidelim. ETS kayıtları var. Her şey ortada. Dedi ki ben bu fiyatı verdim + bu da komisyon. Abi benim işim olmaz emniyetle falan, ben dediğimi biliyorum... Dedim bak "Seni dolandırıcılıktan ihbar ederim. Meslektaş olduğuna şükret bak". Annesi de yanında; emekli öğretmenmiş... Dedim "abla benim yol masrafımı verin, biletimi kesin, bana bu yaptığınız ayıp".
Dedi ki "İşte bizim ahiret inancımız var, biz paraya tamah etmeyiz. Biz saygın bir aileyiz falan filan. Dedim ki " Ya ahiretle ne alakası var. Varsa bir kusur buyrun, emniyete gidelim HTS kayıtları var. Çıkarsınlar. Herşey çıksın ortaya. Mağdur edip sonra ahiret inancı ne alaka ? Komisyon ayağına beni buralara kadar getirdiniz, madem inancınız var:hakkımda haram olsun"... Döndüm gidiyorum şimdi. Yol biletimi onun kartı ile aldırdım, yol paramı da aldım, kapora vermiştim onu da aldım.
***Piyasa iyice zıvanadan çıkmış arkadaşlar. Araç alırken sorun komisyon alıyor mu almıyor mu ? Meslek sahibi olmuş, o olmuş bu olmuş farketmiyor. Enflasyon ciddi ahlaklı insan bırakmamış piyasa da. Başımıza her gün bir şey geliyor. Bu da yenisi. Bu da almaya niyetlendiğim komisyonlu araç. İhbar serbest. Yine arabasız kaldık.
Kaynak: https://twitter.com/forensicmedmd/st...hmfJ1HFnvuFzmQ
Belki daha sonradan kaldırılır diye yazısını buraya da eklemek istedim.
Hikaye, paylaşım çok........
https://twitter.com/turhanbozkurtv/s...4yHuTh9m1WAlqQ
Okumadan imzalamam.....
Aracın güncel fiyatı metalik renk opsiyonuyla beraber 1.051.000 oldu. Fatura kesme aşamasına geldi ödeme yapmam bekleniyor.
Yalnı şöyle bir konu var netleştiremediğim. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi aralık-ocak aylarında ev sahibi evden çıkmamı istiyor bu sebeple bir ev alma durumum olacak. ama bu ev alma durumu 1 ay sonra mı olur 6 ay sonra mı şuanki piyasada net bişey diyemiyorum. Ev alırkende mecbur satacağım aracı.
Dün birkaç noteri aradım. Kimisi 6 ay ve 6000 km olmadan satış yapmıyoruz yasa gereği diyor. Kimisi de satış yapıyoruz ama imzalı yazı alıyoruz yasal sorumluluğu kabul ediyorum diye. İnternetten araştırdığımda da bazı kaynaklar bireysel satışların 3 araca kadar yasal sıkıntı olmadığını söylüyor. kimiside direk ceza yersin diyor. Bu konu hakkında net bilgisi olan var mı. Ben şimdi barınma ihtiyacım için araç satışı gerçekleştirdiğimde cezai işleme maruz kalır mıyım.
3-5 gün içinde konuyu netleştirip aracın faturasını kestirmem gerekiyor yorumlarınızı merak ediyorum.
Ben fabia montecarlo buldum Kamiq aldığım bayide.Ama aracı Nisan ayında aldığım için takas yapamayacaklarını söylediler ve dışarıda da satamazsınız dediler o yüzden dün işi bitiremedim.
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
Net bilgi veriyorum , bireysel satışlarda sorun yok alın aracınızı tekrar satarken sorun yaşamazsınız.
3 ve üzeri satış yapan bireysel kullanıcılar incelemeye takılırsa onlar için geçerli 6 ay 6000 km.
Bazı noterler kendileri sorumluluktan kurtulmak için satış bireysel veya ticari olsun iki tarafdan imza alıyorlar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)