fiyat kapama yaparsanız 1.590 / şubat teslim
kaparo verirseniz (100.000) fiyat sabit değil / şubat teslim dediler
birazdan da tr paketinin teknik özellikleri gelecek wp'tan
daha web sitesinde bile adam gibi bilgi yok
bu araba satar beyler ,
1.590'a da - 10 yıl / 1.000.000km pil garantili , ısı pompalı (skywell'de yok + togg'da yok) üstelik byd-Lfp pilleri olan (Lfp'lerin özelliği her allahın günü %100'e kadar şarj edilebilir) ciddi kocaman hacimli bu araba yok satar
sırf ticaret için bile bir ton adam girer bu arabaya tıpkı togg'da yaptıkları gibi (millet daha teslim almadan 2milyona satıyor , birileri de alıyor)
Tesla Model Y Sr
13,5kwh şehir içi tüketim
18,5kwh karma tüketim
152,2kw / 339nm motor-önden çekiş
73,4kw Lfp pil
Tesla Model Y Sr
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
WLTP Şehir içi 635 demiş şahsuvaroğlu kendi facebook sayfasında, kore sayfasında da 433 demişler, Korean EV SUV you've never heard of selling like hotcakes in Korea Torres EVX KG Mobility(SSangYong) - YouTube videosu dk. 13.39 . Sanırım bu da şehirler arası oluyor.
Torres'le ben de ciddi ilgilenmekteyim ve bana göre umut vaad eden bir araç.
hocam teknik özelliklerini paylaşabilir misiniz acaba? ben de konuştum ama kataloglar haftaya gelecek dediler. sanırım benzinlide olduğu gibi tek paket getirecekler.
"Korkmadık, savaştık"
geçen hafta sonu kia bayisini gezdim.çoğu model var hemen teslim ederiz diyorlar.elden ekstra para bakım paketi falan yok.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Torres'in batarya kapasitesine bakılırsa çok dikkat etmeden kullanırken bile 450-500 km gerçekçi menzil verir. bu da şehiriçi kullanımlar için oldukça yeterli
İmkansız
18.5 karma tüketimi var, doğuştan elektrikli ve sğrtğnme katsayısı düşük olmayan bir araba olduğundan yola çıkarsak bu uzun yol + şehir içi 19-20 bandında gezecektir. Hadi diyelim ki 18 olsun.
73kw batarya demiş, bunun neti 65 civarı bişeydir tahminen.
65/18: 360km gibi yapar ortalama.
Şehir içi de kıçını yırtsa 450-475 yapar.
Not:
Son dönemde özellikle elektrikli araç bilgisi olmayan insanlarda algı yaratmak için firmalar 600+ 500+ menziller yazıyorlar. Özellikle piyasaya yeni giren çinli araçlar vb.
Yurtdışı verilerine vs bakarsanız bu araçları reel menzillerini 350-400km aralığında olduğunu göreceksiniz.
Yapmanız gereken hesap ta basit. Verilen değil, net batarya kapasitesi / ortalama tüketim.
Ancak ortalama tüketim çok değişken olduğu için özellikle verimsiz araçların uzun yol menzillleri ciddi derece düşük çıkacaktır.
Not:2
Torresin elektriklisi çok güzel araba bu arada. Menzili çok uzun olsun derdinde olmayan birisi için çok mantıklı bir seçenek.
Ayrıca LFP batarya olması %0-%100 kullanım imkanı da özellikle günlük kullanım menzili keyifli kılıyor. Ama reel tüketiminin ben 20kw altında olacağını düşünmüyorum karmada. Şehir içi de 15-16 dikkatli kullanımda gezer.
evet aerodinamisi pek elverişli değil gibi
otoyol kullanımında o burun muhtemelen ciddi bariyer yapacaktır
şehir içinde o kadar etki etmez aero
ama katılıyorum , uzak doğuluların katalog cümlelerinde genelde abarttığı bir gerçek
635km falan kısmına takılmadım
bataryayı aldıkları yer ve verdiği km garantisi ir de sıfır fiyatı çarpıcı
araç da kamyon gibi büyük olunca bizim halk büyük hacim sever bagaj ambar12 olacak , içi salon olacak![]()
Tesla Model Y Sr
+ Son egeadan fazla satan şehiriçi 12 litre yaka nchery orneginde goruldugu uzere, turk tuketicisi icin aslinda ikinci el, marka taninirligi, yedek parca, dusuk yakit cok onemli degilmis, belki de onemliymis ama heybetli, dusuk fiyatli, yuksek donanimli suv karsiliginda bunlardan feragat edebiliyormus.
İste bu yuzden torres evx ssanyonggun trde cikis yaptigi arac olabilir diye dusunuyorum.
"Korkmadık, savaştık"
Araç 2 ton. Hız limiti 175. Gerçekçi menzil 350-400 KM. Bu büyüklükte bir bu menzil ile istemem sanırım. 200-250 KM bir B hatchback için kabul edebilirim ama D SUV için 350-400 az sanki. Bir eşim çoook büyük dedi.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Ötv mualifiyeti ile alinacak Toyota CHR ve Honda HRV lazım.hangi bayide var ise yardımcı olacak birisi varmıdır ve bu klasmandaki başka bir marka veya model önerebilirmisiniz?
Kasım ayında Hyundai i20 N için bayiye gittiğimde 200000 tl açıktan para istenmişti, şu anda liste fiyatından veren bayi var mı acaba?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)