Bence beğeni butonu kalksınBende çok yapıyorum normalde yazacağım ama tembellikten beğenip geçiyorum
![]()
Bence beğeni butonu kalksınBende çok yapıyorum normalde yazacağım ama tembellikten beğenip geçiyorum
![]()
Yanlış anlaşılma olmasın ama konu başlığındaki "mi" ayrı yazılması lazım.
Konu ile ilgili yazacak olursam, yurtdışı dahil bütün forumlarda artık üyeler pasif gibi daha az foruma girip çıkıyor. Diğer sosyal medyamecralarında arkadaş gurubu oluşturuyor ya da sorulara daha kolay yanıt bulabiliyor.
Yeni arayüz olabilir (bence olsun-Siyah), eski üyelere barış çubuğu uzatılabilir (illaki kavgalı ayrılanlar da vardır), moderatörlere ekstra aktif konu başlığı bulma görevi verilebilir, alt kategoriler yeniden düzenlenebilir,üyelerin aktif olması için buluşmalar düzenlenebilir ancak gruplaşma ve ayrılıklara da yol açabilir. Bilemedim şimdi kafam karıştı.
Ancak; üyeler diğer üyelere konu üzerinden geri cevap verirken, resimler de yüklenmese iyi olur. Bir evet cevabı için bile resimden cevaba ulaşamıyorum.
Teşekkürler
Facebook Grupları cok popülerdi onlarda patladı gitti.
Burayı sadece kaynak olarak kullanıp Projeler vs bölümlerine önem verilmeli.
Buluşmlar vs yapılmalı taze kanlara ulaşamadık onlara arabacılar bizden hızlı ulaştı.
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Benim önerilerim, net aleminde girip okuduğum tek forum.
1. foto ekleme kısmı güncellenmeli, bunun teknik kısmını bilmiyorum ama doğrudan yükle işi olsa konular canlanır.
2. mesajlara 30 dk kadar edit imkanı gelmesi, bazen yazıyoruz yanlış vs. düzeltemiyoruz.
3. tema vs aynı kalmalı, altyapı kullanıcının anlamayacağı şekilde iyileşirse ne ala, farklı font görsel ben istemem şahsen.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Herkesin söylediği gibi fotoğraf yüklemenin kolaylaştırılması taraftarıyım, ek olarak herkesin gün içerisinde bilgisayardan girme fırsatı olmuyor haliyle telefondan safari veya başka bi tarayıcı üzerinden girip uğraşmakta zor oluyor bunun için app olması forumun daha aktif olmasını sağlayacaktır. Gün içinde çünkü telefonlar hepimizin sürekli elinde..
Çoğu kullanıcının memnun kalacağı iyileştirmeler;
Kolay fotoğraf yüklenmesi
Kolay Bahsetme ''@''
Mesajları düzenleme gerek 30 dakika sınırı gerekse süresiz naçizane fikrim süresiz olursa mesajın düzenlenmeden önceki halini de görebilelim.
Fotoğraf uploadı için eklenen linkler dışındaki linklerin(favorini paylaş konusunda mesela her zaman meşhur sitenin linkini atıyoruz ve bazı al sat işi ile uğraşan forumu sadece o araçlara bakmak için ziyaret eden misafirler! var onlar önlenebilir) Üyelik oluşturulmadan görünmemesi.
Kolay nickname değişikliği.
-Bu hususta da kullanıcının profiline baktığımızda kullanıcı adının yanında daha önceden kullanmış olduğu nickleride görebiliriz-
Yine bir çok üyenin belirttiği gibi güncel tema gayet kullanıcı dostu ama mobil site ya da mobil uygulama gerçekten gerekli
𝕮𝖔𝖓𝖘𝖙𝖆𝖓𝖙 𝖈𝖍𝖎𝖑𝖑 𝖉𝖊𝖊𝖕 𝖎𝖓𝖘𝖎𝖉𝖊
Hatta yıllardır üye olup mesaj sayısı sıfır olanlar veya son 1-2 yıldır tek bir mesaj bile atmamış olan üyelerin silinip, forumun gerçek katılımcılara ait olması yapılabilir.
Foto-video ekleme kolaylaştırılabilir. Hatta bilgisayar harddiskinden de resim-video yüklenebilse ne güzel olur.
Mesajlara 15 dk'lık edit imkanı gelmesi iyi olur.
Uygunsuz-şikayet et butonu ile bildirilen mesajların akıbetinin takip edilebileceği bir ekran olması. Örneğin "Moderatör XXX değerlendiriyor" "Mesaj uygunsuz bulunmamıştır" vb şekilnde geri bildirim yapılması şık olur.
Okumadan imzalamam.....
fotoğraf yükleme olayı en büyük dezavantaj herkesin dediği gibi. Daha önce konusuda geçmiştır forum dışı ama kendi araçlarımıza yapıştırabileceğimz STICKER düşünülebilir.
güncelleme iyidir.
forum kültürü bence çok daha güzel. öz eleştiri olarak beğeni olayı güzel ancak beğenirken mesaj yazma olayına bizim daha fazla yönelmemiz gerekiyor sanırım.
Ben de fotoğraf konusuna katılıyorum güncelleme güzel olur uzun süredir profil fotoğrafımı değiştiremiyorum![]()
TT CTRCUF STILMS RC
@ bahset ve kolay fotoğraf yükleme güncellemesi gerçekten harika olur Özgün abi.Geri kalan bence böyle kalsın.Biz forumu böyle sek,safkan seviyoruz![]()
Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.
Belly Detail
Fotoğraf yükleme konusunda ben de katılıyorum. Upload sitelerinden fotoğraf paylaşmak hem uğraştırıcı hem boyutlandırma problemi yaşanıyor.
Hazır böyle bir konu varken bir şey sorayım.
Normalde bir mesaj beğenildiğinde ya da bir postum alıntılanıp cevaplandığında sağ üst tarafta bildirimler üzerinden ulaşabiliyorum, fakat o bildirimleri açtıktan sonra bir daha o ekranı göremiyorum, bildirimler kısmının altında sadece özel mesajlar butonu var. O ekranı görebileceğim başka bir yer var mı?
canlanmakta fayda var elbette... burada karar verilmesi gereken nokta şu: biz bir sosyal medya organı mı olacağız yoksa ana fikrimiz olan otomobil üzerinden mi yürüyeceğiz?
Sohbet elbette ki güzel, hayatımızın büyük bir bölümünü kapsıyor ama başka hangi otomobil forumunda devamlı:
ne dinliyoruz? ne izledik? ne yedik? nerde yattık?nasıl giyindik? vs vs konuları olur mu??? o olay sosyal medyada her dakika yapılıyor zaten, daha çok teknik konu olmalı, makaleler olmalı, uygulamalar olmalı... haaa geyik konuları olmamalı mı? olmalı.. ama mesela o konular moderasyon tarafından açılmış sabit konular olabilir... mesela müzik, sinema, eğlence vs. sabit konular olur böylece her gece aklına gelen film konusu açmaz, konular kirlenmez, sayfalarda geyik konuları sayısı azalır...
aslında yıllar önce yapılan konuları ilgili bölümlere ayrılması işi çok başarılıydı, düzenli olarak her şeyi rahat buluyoruz, sadece bölümlerdeki konuların otomobil odaklı olması sağlanmalı, kalan geyiği zaten herkes kendi sosyal medyasında yapabiliyor, burasının bir özelliği olmalı...
bazen konularda yazılan cevaplar, sosyal medyada gönderinin altına yazılan yorumlar gibi oluyor, saygısız bilgisiz atarlı... bunun törpülenmesi lazım, diff. i uzattım araba F16 yazan adama olayın tekniğini anlatınca küfür yemeyelim mümkünse, şunları şunları dene yazılınca 'onları denedik zaten bilader, okuma yazman yok mu?' diye cevaplara müdahale edilmeli, yaşım kemale erdi ama hala bu işi seviyorsam paylaşımlarıma devam ediyorsam alacağım cevap 'inşallah senin yaşına gelince hala forumlarda yazan bir tip olmam senin gibi!' gibi cevaplar almamalıyım, alıyorsam da zahmet olmazsa yönetimden de bir karşılık beklerim, ben şahsen muhattap alıp da kimseyle polemiğe girmek istemem, çocuk değiliz telefonun ver adresini söyle mekanda buluşalım tarzı olaylara girişelim...
biz zamanında bmwteam i kurduğumuzda şehir sorumluları atamıştık, organizasyonları yapar, gerektiğinde sorumluluk alırlardı, bu tarz şeyler yapılabilir... ayrıca sosyal medya diye bir topic açılabilir sabit, insanlar facete instada ne paylaşıyorlarsa oraya atarlar, ilgilenenler oradan bakıp yorum yapabilir, en azından konunun sosyal medya olduğunu biliriz, ilgilenmeyenler de girmez, konular kirlenmez...
aslında fikir çok da, ortam gergin![]()
Şehir sorumluları işi güzel olabilir bence de. Organizasyon maalesef yok. Eskiden mesadayız diye konu açılırdı basıp giderdik. Şimdi gizli whatsapp konuları facebook vs vs çekirdek kadrolar toplanıyor. (haklılar mı evet).
Özet olarak;
-Kolay foto ekleme imkanı (yüklenen fotoların patlamaması da önemli)
-Mobil app
-Deneme vs talepleri için ayrı konu
-Şehir sorumluları atanması (zaten organize edenler belli büyükşehirlerde aslında da bir title verilebilir)
-@seven7 adlı arkadaşın belirttiği bildirim sorunu (aynı sorun bende de mevcut)
Ek olarak Özgün abi sen zaten detaylı konular açsan forum hareketlenir zaten projeler/otomobiller konularında, elinden bir sürü otomobil çıktı. Doğan kabak'a yapılan videolardaki araçlara burada güzel konular açılabilir.
Alp'in araçlarının konularını hala arada açar okurum golf/cupra, cihanın (@chn53) araçlarının da aynı şekilde corsa/golf vs.
Tema güncellenebilir bence, ama eski temaya dönebilme şansı olması koşuluyla. Forumu canlandırmak için ise eskilere olduğu kadar yeni üyelere de ihtiyacımız var. Beni foruma en başta çeken bilgiye olan açlığımdı. Project Cars bölümü benim için bir ilaçtı gerçekten. Gidip de herkes bi araba toplamaya başlasın demiyorum tabi ki ama fotoğraf eklemenin kolaylaştırılması yeni konuları da doğuracaktır kanaatindeyim. Project Cars olmasa bile forumun diğer köşelerine damlar yani bu.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)