Bende arkadaşlarım ve ailem de elimizden geldiğince Ahbap'a destek oluyoruz şu ortamda inandığımız güvendiğimiz tek kuruluş maalesef. Söylenecek çok şey var da işte şuan için önemli olan orada yaşayan insanlar ve çocukların sağlığı.
Printable View
Bende arkadaşlarım ve ailem de elimizden geldiğince Ahbap'a destek oluyoruz şu ortamda inandığımız güvendiğimiz tek kuruluş maalesef. Söylenecek çok şey var da işte şuan için önemli olan orada yaşayan insanlar ve çocukların sağlığı.
https://twitter.com/ruuuudvan/status...vdpxkJ5YA&s=19
Vaktiniz varsa en yakın yardım alanına en azından bir saat uğrayın.
Bulunduğum ilin afad merkezindeydim. Resmî görevliler deprem bölgesine gönderildiği için, tırlara yardım malzemesi yükleme, paketleme vb işlerde personel lazım olabiliyor. Arkadaşlarla beraber elimizden geldiğince çalıştık. Nasıl yardım yapabilirim diye düşünen arkadaşlar, bulunduğu ilin afad merkezlerine veya sivil toplum kuruluşları merkezine giderek paketleme, yardım kolisi taşıma vb işler yaparak yardımcı olabilir. Paketleme ve tırlara yükleme işleri geç saatlere kadar devam edebiliyor, bulunduğunuz yerdeki duruma göre dönüşümlü olarak orada çalışabilirsiniz.
Ölenlere allahtan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Bu arada, bilmediğimden soracağım. Çeşitli noktalara arazi şartlarından ötürü arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar ulaşamıyormuş. TSK'nın envanterinde 15.000 civarında intikal aracı, neredeyse doğudaki her ilde de paletli Pajero'lar vardı. Gördüğüm kadarıyla sahada değiller. Konu hakkında bir bilgisi olan var mı? TROFF kendi imkanlarıyla gidiyor oraya şu anda.
İşyerimiz evden çalışma usulü çalışıyo, hatay,kilis, adana da çalışan arkadaşlarımız var ve maalesef hepsinin ailesinden kayıplar var.
bir arkadaşımız ilk gün ailesi ile afadın çadır kurmasına yardımda bulunmaya gidiyo, gece arabada uyuruz bari diyip eve dönüyolar ve o an arabalarının yan binanın enkazı altında kaldıgını fark ediyolar. konuştugumuzda çadır bölgesine nasıl gittiniz diye sordugumuzda bilmiyorum diye kekelemeye başlamıştı.. dışarıda ateş yakıp bulabildikleri battaniyelerle yatmışlardı. Sabah kalkıp başkalarına yardıma koştular, dün bugün de 18 kişilik bir grupla afad a bağlı olarak hataya yardım toplayıp götürüyolar..
hepimiz farkındayız sanırım,verilen rakamlar biraz alıştıra alıştıra veriliyor. 11.000in üstünde bina yıkıldıgı açıklanan ve ulaşılmayan daha bir çok köy kasaba mevcut. gece - derecelerde hissediliyor. Maalesef yetemedik yine. Maalesef geç kaldık yine. Maalesef deprem ülkesi olduğumuzun farkına varamadık yine.
"Baret,
Kafa bandı elde ışık,
Pili uzun sağlam menzilli,
Eldiven,
Bunlardanda gönderin abiler"
Hatay ekibinde olan arkadaşımın mesajıdır.
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...=alt_surmanset
Hatay havalimanını Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tamir ediyormuş. Helal olsun....
şu saatten sonra ciddi bir şekilde tedarik sağlıklı bir zinciri kurulamaması ve lojistik plansızlığının etkilerini göreceğiz
ne malzemeler gerekli noktalara dağılabiliyor ne insan gücü gereken yerlere sevkedilebiliyor
patır patır helikopterlerle (başka hiçbişey gerekmiyor bu saatten sonra) nokta nokta adam ve malzeme dağıtımı yapılmalı , en büyük sorun bu şu an
yahu tank taşıyabilen helikopterler var tank !! iş makineleri karayolu ile değil hava yolu ile nakledilmeli iskenderun limanından
iş makinesi operatörü lazım ciddi şekilde
ama bir de oraya yardıma giden insanların da ısınma dinlenme gıda gerekliliklerini planlamak gerekiyor
yani depremzedelere başka bir ekibin , yardım çalışanlarına başka bir ekibin bakması lazım
tabi bunlar acil durum eylem planları olmazsa olmaz
saatler geçer günler geçer
bakın bir iki güne kadar artık tıbben tüm enkaz altındakiler ölü sayılacak malesef ve dozerler ayrım yapmadan kaba kaba enkazlara dalacaklar
biz sanki şu an enkaz kaldırma ortalığı düzeltme aşaması için hazırlık yapıyor gibiyiz
kimse orada halen canlı kalan kalabilen insanlar için farklı birşey yapmıyor ya da yapamıyor
7.000 kişiyi kaybetmemiz yıkım sebebiyle olduysa, plansızlık sebebiyle belki de 17.000 kişiyi daha kaybedeceğiz
tam bir karmaşa ve kaos yaşıyoruz
savaştan beter durumdayız
deli gibi yardım toplanıyor tüm dünyadan gerek nakit gerekse malzeme gıda vs vs
ama bunları gerekli yerlere hareket ettiremezsek neye yarayacak?
Katiliyorum.
Bunun haricinde bu konuda dile getirilmeyen baska bir durum var. Bolgede akaryakit yok. O kadar is makinesi sevk ediliyor bolgeye ancak bolgedeki petrol istasyonlarinin bazisinda hic yakit yok. Olanlar da arac basi 10-15 litre kadar veriyor.
Yazilacak cok sey var, susmak da istemiyorum... Neyse... Yalniz durum cok vahim. Yani, 99 depremi bunun yaninda devede kulak bile etmiyor. Yikildigi aciklanan bina sayisinin gercekle alakasi yok. Kaba bir kabul ile gercek sayilarin ne oldugunu siz de hesaplayabilirsiniz. Kabulden kastim kat sayisi, kattaki daire sayisi, her dairede ikamet eden kisi sayisi ve bu kisilerin kacinin oldugu. Bolgede haber alabildiklerimden duyduklarim butun sehrin komple yerle yeksan oldugu... 1-2 yasinda binalarin kartondanmiscasina yikildigi... Odedigimiz deprem vergilerine ragmen daha hala birinin cikip, piskin piskin "bagis" istemesi...
Maalesef büyük üzüntü içindeyiz. Elimizden geldiğince yardımda bulunduk ,bulunmaya devam ediyoruz. Bugun ve yarın ciddi bir nakliye olacak. Ulaşan ürünlerin doğru dağıtılması çok önemli. Organizasyon sağlanmazsa gönderilen bir çok ürün çöp olacak . Ufak araçlarla yardım götürenler var. Bu bence çok yanlış. Gereksiz trafik ve yakıt sarfiyatına sebep oluyorlar. ***** ,bölgelere yaklaştıkca yakıt sorunu var. Büyük tırlar, uçaklar , gemiler kullanılmalı. Hepimiz bir şeyler yapmak istiyoruz.
Maalesef kötü bir tecrübe edindik. Umarım başka felaketlere uyanmayız.
elazığ depreminde gıda yardımlarının belli yerlerde belli öbeklerde haddinden fazla şekilde beklediğini , dağıtılamadığını ve çürüdüğünü , giyecek yardımlarının içinden saçma sapan şeyler çıktığını bizzat gördüm
burada da aynı olacak
ya alla aşkına, yardıma gidenlerin hali depremzedelerden farksız
böyle bir durum olabilir mi
çoktaaan binlerce çadır kent kurulmuş olmalıydı binlerce
sahra hastaneleri kurulmalıydı pek çok yerde
iskenderun limanına "gemi hastane"lerden gelmeliydi , ağır durumdakiler oraya getirilip tedaviye alınmalıydı
halen bile yapılabilir bu ama bir tane haber yok bu konuda bir girş,işim yok
komşu milletlerde var bu gemilerden
yaa bizim en iyi bildiğmiz şey cenaze hizmetleri mi olacak hep?
bir de bu medya saçmalığı var
hükümete yakın kanallarda hiç aksaklık haberi yok bir tane bile yok açın bakın gazetelere de tv'ye de bakın
şimdiden yaraları sarma edebiyatı yapmaya başladılar
ulan olay bittim mi ki de sen yara sarmaktan bahsediyosun köpek !!!
isyan edenlerin elinden mikrofonları çekiyolar , sesleri kısıyolar konuyu değiştiriyolar
maymunluk bu başka şey değil
Ülkece büyük bir acı yaşıyor herkes, tarifsiz. Ne yediğiniz yemek size tat veriyor oradaki yüzbinlerce insanın halini gördükten sonra, ne uyku ne başka bir şey.
Ancak kısa bir dönem de olsa mesleğimi yapmış olan bir Jeofizik mühendisi olarak şunu söyleyebilirim, maalesef hiç bir şeyden ders çıkarmıyoruz, çıkarmayacağız. 2012-2014 yılları arasında ( Staj / Normal çalışma) kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kadıköy - Üsküdar - Ümraniye - Beşiktaş - Sancaktepe - Çekmeköy- Maltepe -Pendik bölgelerinde o ilçe belediyelerinin popüler olan ''Kentsel Dönüşüm'' arazi, arsa, bina ve zemin etütlerini gerçekleştirdim. Bölgesel topografyaya göre olması gereken beklenen bir takım şartlar mevcut. Örneğin Kadıköy belediyesi bazı mahalleler için 7 Metre temel kazısı ister. Sebebi sağlam zeminin 7 metre derinlikten sonra başlaması, eğer siz yapılan zemin etüdünde inşaat yapılacak alanda 10-12 metre derinlikte sağlam kayaç bulursanız, ekstra olarak o kadar mesafe için fore kazık talep edilir. (200-300.000 TL o zamana göre ekstra maliyet, şimdikini bilmiyorum)
Mühendisler olarak bu ve bunun gibi ölçümleri ilgili belediyeye raporlarsınız, ertesi gün, hafta vs neyse size müteahhitlik firmasından telefon gelir. Yapılan ölçümün yanlış olduğunu ve ilgili bölgede 6-7 metrede sağlam kayaç olduğunu ( Tehditle ) anlatırlar. Ofisinize gelirler, ya sarı zarf ile ya da belleri silahlı başka adamlarla. Hepsi yapmaz bunu ama yapana denk gelirsiniz, şikayet edersiniz dosyası incelenir ancak o sırada inşaat çoktan kaba olarak çıkılmış olur vs. Böyle olan Erenköy bölgesinde 2-3 apartman var benim denk geldiğim. Gelemediklerimi bilmiyorum.
Bir felaketin üzerine olabilecek potansiyel başka bir felaketi konuşmak yersiz olur, ancak şunu söyliyeyim kaybeden hep insanlık oluyor. İmar rantları yüzünden insan hayatını hiçe sayan bir güruh olduk, birşeyi düzgün yapamadık rant uğruna ''imar affı'' çıkardık, bunun yanında her şeyi pahalı insan hayatını ucuz yaptık.
Çok acı... Allah bölgedeki herkesin yardımcısı olsun.
Ps: Mesleğimi 2014 yılından beri yapmıyorum, tekstil sektöründeyim, bir daha da o bataklığa dönmek nasip olmaz inşallah.
Sahra hastaneleri var, ne kadari devlet tarafindan kurulmustur bilmiyorum. Ancak ozel sektorun kurdugu sahra hastanelerinin sayisi artacak. Iceriden bilgi diyelim.
Ankara'da Cankaya ve Yenimahalle belediyeleri simdilik kiyafet bagisi kabul edemiyorlar, ilerleyen zamanlarda degisebilir durum, ancak su an haddinden fazla toplanmis durumda bu iki belediyede. Ankara Buyuksehir Belediyesi bolgedeki yollari tamir ediyor, yanlis bilmiyorsam Hatay Havaalani'nin tamiratini ustlendiler, henuz acilmadiysa da kisa surede acilacaktir. Istanbul Buyuksehir Belediyesi arama kurtarma islerini ustlenmis durumda. Yani, yanlis yapilan kadar da dogru yapilan isler var.
Az once de Ankara'dan Kahramanmaras'a giden arkadasimla konustum. Ailesini almak icin gitti, gitmisken eli bos gitmedi, arabasina doldurabildigini doldurdu, sobadir monttur, yetkililere teslim etmis. Neyse, dedigi sey su, burada ilac yok, eczanelerin hepsi kapali, acik olsa da fark etmez zaten icleri bombos diyor. Atesli bebegin atesini dusurecek igne ariyorlarmis 2 gundur.
Neyse, ozetle bolgeden bildirilen, bolgede akaryakit ve ilac sikintisi oldugu. Mumkunse bu iki ihtiyaci gidermek adina hamle yapalim. Birinci agizdan buna benzer haberler aldikca burayi guncellerim.
ohal ilan edilen şehirlerde gönüllü olarak görev yapmak üzere dilekçemizi verdik , oturup beklemek şuan vicdani anlamda yüreğimizi derinden yaralıyor
Ülke durumunun özeti:
AFAD Afetlere Mudahale Genel Muduru İsmail Palakoğlu Kimdir? İsmail Palakoğlu Hakkında Merak Edilenler
Hadi bakalım AFAD neden koordine olamadı...
şaka gibi...
Devlet memuru olarak bende beklemedeyim gönüllü olarak yazı gelmesini bekliyorum ilk yardım eğitimim var
Teşkilat Şeması
Afetlere Müdahele Genel Müdürü imiş.
Liyakat, Liyakat, Liyakat...
Yazık güzel ülkeme...
twitter kapanır demiştim, yanılmadım... starlinkin reddedildiğinden belliydi...
starlink'i red mi etmişiz?
şimdi senden sonra gördüm haberi abi
:(:(:(:(
Böyle bir saçmalık olamaz.
Halkın iletişim kurduğu yegane kanalı engellediler. Sırf kepazelikleri daha fazla yayılmasın diye.
yanlış bilgiyi engellemek amacıyla bir bot sistemi kurulduğu söyleniyor.
twitterdaki kısıtlamanın sebebi buymuş.
ama ben nedense böyle düşünemiyorum.
Neresinden tutarsan tut , gene sınıfta kaldık.
Pandemi oldu, sınıfta kaldık
Kriz oldu, sınıfta kaldık
Her depremde olduğu gibi bunda da sınıfta kaldık.
Bu zamana kadar be yaptınız be kardeşim?
valla yani tam kar geldi barajlar dolacak derken üstüne deprem oldu. Kar yağıyor ve bir tane çocuk dışarı çıkıp kar topu oynamıyor. ortadoğu çukurundan ne zaman çıkacağız galiba hiç bir zaman.
Haberleri hep twitter'dan instagramdan öğreniyoruz, twitter'ı kapatıyorlar. spiker konuşmaya başlıyor muhalif ses gelince sesini kısıyorlar. devletin başında olandan çok Haluk Levent'e güvenir olduk. deprem olmuş yardım gelmemiş "benden 6'lı masaya oy yok" diyeni görüyor bu gözler. ataşehir belediyesi kolilere kendi çıkartmasını koymaz ise yardım kolisini tırına koymamakla tehdit ediyor. Ülkede herşeyi siyasi malzeme yapıyorlar. cidden bu iğrençlikten nefret ettim.
Herkese selamlar
Kahramanmaraşta yaşıyorum.Maalesef depremi yaşadık. Allaha şükür ben ve ailem hayatta. Evimiz sağlam şükürler olsun sağ salim çıktık. Bunları söylemek zor ama şu durumda halimize şükürler olsun.
Maraşta yıkım çok kötü. Şehrin ilk yerleşim yeri olan yerdeki bütün binalar yıkıldı neredeyse. Hepsi de hemen hemen 30 yaşında binalar. İşin garibi yanında 3-5 yaşında olup yıkılanlar da var.
Durum tahmin edilenden çok daha kötü.Emin olun tvden sosyal medyadan %30 unu anca görüyorsunuz. Bahsettiğim konumda sağlam bina kalmamış. Yıkılmayanlar ise kullanılamayacak durumda.
Depremin anca 3. Gününde düzgün bir arama kurtarma anca başladı. Yiyecek içecek yardımları ise bugün tam anlamıyla başladı şükür. Sebep olan bişeyler gönderen herkesten Allah razı olsun.
Ne söylenir bilmiyorum. Hayatta olduğumuza sevinemiyoruz bile. Nereye dönsen yıkık bir bina. Başında çaresiz yakınları.
Allah yardımcımız olsun.
Artık her doğal afette halk birlik olup birşeyler yapmaya çalışıyor bizim vergilerle napıyorlar çok merak ediyorum
bu videoyu izledikten sonra içime öyle bişey oturduki , nefes alamıyorum......
https://twitter.com/Yigido5824/statu...LERlT5nZaDXJXQ
Çalıştığım kurum ayni ve maddi yardım kampanyası başlattı.
Gelen eşyaları tasnifliyor ve ayırıyoruz. Çocuk montlarının içinden notlar, çikolatalar, küçük oyuncak arabalar çıkıyor.
O anda insanın boğazına düğümleniyor herşey, tükeniyoruz. Yutkunmaya bile gücümüz kalmıyor.
Bu müteahhitlerin yatacak yerleri yok. Örnek olarak geçmiş Van depremini ele alalım. Deprem sonrası yapılan incelemelerde kullanılan beton sınıfının minimum C14/C20 olması gerekirken (yani C20; 1cm2 de 200kg yüke ve ağırlığa dayanım) ölçümler sonrası Van'da yıkılan binalarda kullanılan betonlarda C6 gibi dayanımlar çıktı. Yani yarısından da düşük. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Gözünü para hırsı büyümüş bu kansızların çok büyük cezalar alması lazım. Her depremde göstermelik olarak birkaç müteahhit içeri atıyorlar ama çok daha ağır yaptırımlar olması gerek.
Tamam müteahit suçlu ama denetleme yapan yokki rüşvetcilik olduğu sürece adam kayırma olduğu sürece müteahitler bunu yapmaya devam edecek. Binayı dandik beton dandik demirle yapıp sonrada gerekli yerlerede rüşveti verip iskan alıp rahatlıkla evleri sattılar işte sonuç ortada. Ben size birşey söyleyeyimmi bu memleket düzelmez düzelsede biz görmeyiz...