Bu memleket öyle bir düzelir ki, kimse inanamaz.
Çok değil, max 2 sene gerekli dürüst insanların yönetiminde.
Printable View
Bu memleket öyle bir düzelir ki, kimse inanamaz.
Çok değil, max 2 sene gerekli dürüst insanların yönetiminde.
Altug, kaba yaklasimla, 4 katli bina insa etmek icin 1000 m3 beton gerekir. Betonu C30 yerine pompa ile dokulecek en ucuz betonu tercih etsen aradaki fark m3 basina 500 lira oynar, o kadar oynamaz da, hesap kolay olsun diye boyle kabul edelim, 500.000 lira oynatir binada, katta 4 daireden toplamda 16 daire ustunden hesaplarsak daire basina 31.250 lira fark eder.
1000 m3 betona gidecek demir miktari en fazla 110 ton. Demirin tonunu 15.000 liradan hesaplasak, binadaki toplam demir icin odenecek para 1.650.000 lira. Hic demir koymasan yanina kalacak rakam 1.650.000 lira. Yarisini calsa bunun, 825.000 lira yanina kalir, o da daire basina 51.562,5 lira yapar.
Simdi toplayalim 51.562,50 ile 31.250'yi, 82.812,50 lira yapar. Yani sifir daire icin pazarlik edilecek miktardan bahsediyoruz. Toplamda ise 1.325.000 lira. Bir binada yasayan insanlarin toplam degeri iste bu. Yaptirimlari falan gectim, once bu zihniyetin degismesi gerek.
Müteahhit işten anlamıyorsa mühendis sadece kağıt üzerinde varsa cahil ustalar kendi keyfine göre at koşturuyor, beton döküldükten sonrada yapı denetim hiç bir şeyi görmüyor, betona su katmak gibi bir saçmalığı yapmayan kalıpçı mı var betonun direncini yarı yarıya düşürüyor etriyeleri 90 derecede bırakan ustalar var, statik proje kötü ise sahada uygulatması zor, bunlar birleşince faciaya yol açıyor kaba inşaat dediğin şey 3te1 4te1 maliyeti oluşturuyor çalsan ne kadar çalabilirsin ki
- muteahhit olabilmek icin ilgili alanlarda diploma/yeterlilik isteyeceksin.
- kagit uzerine itelenen muhendisi devlet olarak denetleyeceksin, isini yapmayan kontrolor/muhendislik firmasina agir ceza vereceksin.
- insaat ekibine egitim sarti getireceksin, sinava tabi tutacaksin.
- hala su katiyorsa isten cikaracaksin.
ozetle isini DUZGUN yapacaksin. is yapanlari DENETLEYECEKSIN. bilerek iteleyenlere CEZA vereceksin.
o zaman bu dediklerinin orani cok duser. insanlar toplu halde olmez. yazdiklarin ise sicip sivamayi kabullenen, ileriye gitmek icin zerre irade kullanmayan zihniyeti tanimliyor.
gerçekten bilmediğim için soruyorum..
iha'lar sihalar ile çok övünen bir milletiz, bu araçların termal kameraları / radarları mevcut.
Neden bu bölgede bir kelime bile iha / siha adı geçmiyor. Yangınlar sırasında söndürme uçakları uçurulamadı arazi engebeli denilmişti...iha siha uçurulup , enkazın üstünde durduğunda termal kamera ile kaç kişi olduğunu saptaması için ne yapmak gerekiyor ? sesimi duyan var mı demekten çok daha efektif bir yöntem olmaz mıydı?
işin teknolojisini, tekniğini bilen aydınlatırsa çok sevinirim.
Kullanılıyorlar, halen de gözlem için yukarıda dolaşıyorlar ama helikopter değil bunlar sabit duramıyor. En azından hasar tespit çalışmalarında kullanılabiliyordur.
Kapalı alan içerisinden termal ısı alabiliyorlar mı bilmiyorum
Örnek anlık bir tanesinin bugün çizdiği rota. Önceki günlerde de böyleydi hepsi farklı şehirler üzerinde dolanıyor
https://i.hizliresim.com/frtthng.jpg
Ve o sırada fark ettikçe buruk bir mutluluk hissettiren şey hava sahamızdaki kendi askeri kargo uçaklarımıza ek Azerbaycan'a, Polonya'ya, Kuveyt'e, Rusya'ya ait askeri ve değişik tiplerde kargo uçaklarını görmek oldu. Adana'dan İstanbul'a Ankara'ya uçan özel jetler var, ambulans uçaklar da var.
@TarikS , basit bir drone bile sabit durabiliyor yahu, iha/siha niye sabit duramıyor teknik olarak biliyor musun?
savaş teknolojisi ile üretilmiş bir aletin kapalı alan içindeki termal ısıyı ölçebileceğini düşünüyorum , hiç bilgim yok konuyla ilgili.
İHA'lar SİHAlar bildiğin uçak olm hiç mi görmedin TV'de, twitterda orda burda :D
Şu yeni nesil F35'ler gibi dikey iniş kalkış henüz yok :)
https://www.savunmasanayi.org/wp-con...1/108235_2.jpg
İHA/SİHA, UAV türleri var, itişli, pervaneli vs. harita mühendisiyim, afetlerde iha kullanımıyla alakalı araştırmalarım, yayınlarım da var. İHA'lar şuan hasar tespit çalışmalarında sıklıkla kullanılıyor, mühendisler odasından HGM'den filan bizlere de iha ile uçuş yapıp modelleyebilecek gönüllülere drone sahiplerine ulaşmaya çalıştılar. Büyük iha'lara termal kamera takmak tabiki bilimsel olarak mümkün ancak kameraların algı mesafeleri var, göçük tüm işleyişi değiştirecektir. Üstten görüntüleme için diyorum, göçük altını göremezler. Kapalı alanlarda uçamıyorlar sensör sinyal karışıklıklarından dolayı..
iha/siha'larin uretim amacinda oldugu yerde sabit kalmak yok, o yuzden de oyle bir kabiliyeti yok. Ayrica bir ucak icin havada asili kalmak epey zor bir olay. Spesifik olarak dikey kalkis yapabilen savas ucaklari var, ancak onlar da giderken bir noktada durup, havada asili kalip, tekrar hareket edemiyorlar. Sizin dediginiz is icin helikopter veya drone lazim.
Arkadaşlar enkaz altından çıkan bebekler oluyor haberlerde bu bebekleri evlat edinme ile ilgili bir durum var acaba bu enkazdan çıkan bebeklerin tüm ailesi mi vefat etmiş akrabalarına falan neden ulaşılmıyor gerçekten bu duruma çok üzülüyorum
Ekiplerde termal kameralar mevcut sahada, enkazda yaşayan kaç kişi var görebiliyorlar ama tabi kaç tane vardır bilmiyorum, tahminimce tabi sayısı yeterli değildir...
Ailesine ulaşılamayan veya kimliği tespit edilemeyenler sanırım aile bakanlığı tarafından korumaya alınıyor şuan. Fakat hastanelerde bazı sıkıntılı durumlar olduğunu söylediler Nevşin Mengü'nün yayınında.
Fakat net bir durum yok, bu haberleri çok yayıp halkı galeyana getirmek istemiyor kimse.
Umarım kontrol altında tutulabilir bu durum.
Şöyle bir bilgi mevcut. E-devlet üzerinden başvuru yapabiliyorsunuz.
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Deprem Nedeniyle Cocuklarımıza Koruyucu Aile Olmak İsteyen Vatandaşlarımız İcin Basın Acıklamamız
depremi yaşayan, eşi dostu zarar gören herkese geçmiş olsun, sevdiklerini, yakınlarını kaybedenlerede sabırlar diliyorum.
İnsanlara yetişemedik, gönderdiğimiz yardımlar v.s içimizi soğutmaya yetmiyor.
Tüm illere ayrı ayrı üzüldük kahrolduk ama özellikle Hatay, Adıyaman, Maraş'a kendimi borçlu hissediyorum. İnsanlar kaderine terk edildi.
Önümüzdeki hafta içi şirket olarak istanbuldan hataya gideceğiz.Çadır yardımı, yemek dağıtımında çalışma vs için.
Wcli otobüs kiralama yapan tanıdık , yada yönlendirebileceğiniz kimse varmı?
Ben 4 gundur forum u bile unutmusum. Cok gec kalindi cokkk ilk 24 saat cok onemliydi.... yazacak cok sey var forumu zan altinda birakmak istemiyorum.
Kademe kademe oldukça mantıklı açıklamışlar gelmekte olanı...
ikinci makale biraz daha uzun ama detayı daha iyi.
https://seyler.eksisozluk.com/uzmanl...eprem-bekliyor
https://seyler.eksisozluk.com/beklen...ilgili-her-sey
Dun bolgeye tir gonderen arkadastan aldigim bilgi, aynen aktariyorum
"Yolladigimiz tirlar hatay a giremiyor ya benim canimi sikan o. Adana otobandan hatay a antep e dogru 150 km kala kuyruk basliyor. Yola bosaltsak oradan gonderelim desek de talan ediyorlar bilgisi geldi"
Dun gece de Hatay'dan cikis yapan baska bir arkadasimin yazdiklari
"40 km yolu 10 saatte geldik. Antakya cehennem gibi cikmak ne mumkun. Yakinlari icin bir umitle bekleyen tum arkadaslarima sabirlar diliyorum. Gercekten aklimi kaybetmeye hic bu kadar yaklasmamistim."
Ayrica, neredeyse butun yardimlar su an Hatay'a akiyor, ancak 10 ilde yikici etki gosterdi deprem. Gonul bagi yoksa eger sirket ile Hatay arasinda, yardim ulasmayan yerlere kaydirmanizi temenni ederim bu planinizi.
Arkadaşlar mersin kyk daki kız yurdunda yaşananları eminim hepiniz görmüşsünüzdür, o kızlar bizim kardeşimiz bizim kızlarımız, illerinizde, ilçenizde bulunan kyk ve özelliklede kız yurtlarının önlerini yoklayın takipçisi olun, antalyadaki kyk kız yurduna suriyelilerin getirilmesi durumu varmış antalya taraftar gruplarından en ufak bir paylaşım bekliyoruz işyerinden çıkıp yurt önüne gitmek için, kendim takipçisiyim bir kaçını parçalarım gerekirse delik deşik ederim. Kızlarımız hala o yurtlarda konaklıyorlar özelliklede depremden etkilenenler.
hassasiyetiniz için teşekkürler ,
KYK kız yurtlarının instagram sayfası bahsedilen yurt biz değiliz, mersin kırkkaşık kız yurdu demiş ,bunun üzerine chp mersin mv mahir başarır yerinde gidip iddiaların asılsız olduğunu görüp paylaşmış.
Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu’ndaki iddialar asılsızmış | Mersin Haberci Gazetesi
ancak bu olamayacak bir şey olduğu anlamına gelmiyor, herkes ; başkasının malına namusuna şerefine göz dikenin gözünün yaşına bakmayacak şekilde olmalı. Önce kendi insanımız.
Ülkeler, Türkiye'deki şiddet nedeniyle Türkiye'yi kurtarma paketine son verdi
VİYANA/DUISBURG (ANP/DPA) - Ülkeler, Türkler arasındaki karşılıklı şiddet nedeniyle Türkiye'deki deprem bölgesindeki kurtarma operasyonlarını durdurdu. Avusturya'dan sonra Almanya da konuşlandırmayı durdurmaya karar verdi.
bu durumda bile rezil olabiliyoruz. Allah bu mültecilerin belasını cezasını versin! Şu ülkeye atılan tarihin en büyük kazığı mültecilerdir.!
Bastaki kalirmi gidermi bilmem ama kim gelirse gelsin bu multecilerin acil gonderilmesi şart oglu sart. En kibar bu sekilde aktarabiliyorum maalesef
Depremi bizzat yaşayan ve şans eseri sağ kurtulan biri olarak hayatını kaybedenlere allah'tan rahmet, kalanlara sabır ve yaralılara acil şifa diliyorum. Ölüm ile hiç bu kadar burun buruna gelmemiştim. Geçmiş olsun Türkiye'm!
Arkadaşlar merhaba, depremde zarar gören bir aracımızı acil ihtiyaç olduğu için ankarada yaptırmamız gerekiyor, işini düzgün yapan bize öncelik verip hemen yaptırabileceğimiz bir kaportacı önerebilir misiniz ?
Sadece mülteciler değil ki.
Yabancı arama kurtarma ekiplerini tam canlı kurtaracakken sizin göreviniz bitti diyerek enkazdan çıkarıp yerine yerleşen, kameralara poz veren kurtarma ekipleri gördük.
O kadar hain ki bunlar, kurtarma anında bile reklam peşindeler Allah belalarını versin.
Abi bu nasıl birşey ya yemin ediyorum şeytan şapka çıkartır elini öper bunların... Bu kadar algıcılık olmaz...
Daha millet enkaz altında yatarken asrın felaketi diye film yapmışlar Mazlum Kiper seslendirmiş birde. Profesyonel iş yani.
Arkadaş o film için enerji harcayacağına deprem bölgesi için bir tane koli taşısan paket yapsan tıra yüklesen en azından hayır yapmış olursun.
Vallahi yazık... Daha çok yazasım geliyor da neyzenin dediği gibi anlatamıyorum küfürsüz...
İnş istanbul benim ömrüm de felaketi görmez. Artık nüfus ve binalar o kadar kötü ki. Mahşer yeri canlandırması olur.
https://sputniknews.com.tr/20230213/...066972784.html