yazılımlı araçta şartlar tabiki farklı olacaktır ben şahsen stok araç için yorum yapıyorum, esasında istenilse yazılımda 95 oktana göre atılabilir ve gayetde sıkça atılan birşey ABD/Kanada'da custom tune şeklinde araca özel,bileşenlerine özel,şehir ve hava şartlarına özel şekilde ama maalesef yurdumuzda aynı yazılımı dosya yap 1500 araca yükle şeklinde olduğu için vede sidik yarışı modunda en fazla hp/tq vaad eden firmalar tercih edildiği için adamlarda mecbur 98 oktan kullandıracak bu kaçınılmaz.
yoksa aklı selim mütevazi şekilde beklentilerimiz olsa direkt enjeksiyonlu yeni nesil araçların çoğu değil 98oktana 95 oktana bile ıhtiyaç duymaz ama sidik yarışı modunda yazılım atılırsa pek tabikide bu sonuçlar doğar.
Litre başı hp cinsinden stok araçlar:
Golf 8R: 315HP/ 2LT = 158HP LT /HP
BMW M5: 613 tekerde (muhtemelen 740hp gerçek veri) 4.4 motordan= 168hp
Golf 8R ABD Yakıt gereksinimi: 87 oktan= avrupa 91oktan civarı
BMW M5 ABD Yakıt gereksinimi: 91 oktan = Avrupa 95 oktan civarı ve 93 oktan yani bizim 98 oktan konulduğunda kazanımı %2

740hpde 13-15hp
ben şahsen %2 güç artışını stok araçta hissedebildiğini iddia eden insanların kuvvetle muhtemel placebo etkisi yaşadığını düşünüyorum ama tabiki hard yazılımlı bir araçta bu sonuç bambaşka olacaktır.