9124 N MG | Cama_1r Makinesi | Fiyat1n1 Gor, 0ncele, Sat1n Al | Arcelik
Ben cumartesi günü bunu aldım. Konuyu okudum ama kimse net bir tavsiye vermemiş.
İnternete girdim bunu beğendim aldım geçtim.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
tavsiye verecek kadar bir bilgim yok. kendi araştırdığım dönemde yorumlara göre hatırlatma anlamında yazayım istedim. yoksa ben almanya üretimi 9 kilo bir bosch kullanıyorum.
ama kurutma özelliği olan bir makine tavsiye etmem. kurutma ve makine ayrı olmalı düşüncesindeyim.
Konuya hort. 17 yıllık Vestel emeklilik istedi. Bosch'larda çok fazla şikayet var şikayetvar.com üzerinden. 9 kilo 1400 devir tavsiyelere açığım. Yoksa gidip istemeden de olsa tekrar Vestel alıcam.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Hocam Bosch bakarken Vestel'e inmek bence gereksiz gibi. Vestel'in araç şarjı alınır herhalde sadece şu andaVestel'i de listeye almışlar mıydı gerçi
![]()
Artık neye baksak şikayetvar dolu zaten. Hoş, bazen işe de yarıyor; örneğin Electrolux kurutma alacaktık, model no.suna kadar girince aletin bildiğin problemli olduğu ortaya çıktı.
Yine de biraz ÅŸans iÅŸi tabi bunlar.
Daha Pazar günü uzun süredir alışveriş yaptığımız tanıdık sayılabilir bayiden Bosch çamaşır ve kurutma aldık.
Vatandaşa söyledim, çok araştırmadım etmedim, bize doğru düzgün mantıklı, güzel modeller öner alalım çıkalım dedim. Abi şunlar şunlar iyidir dedi, kampanya da varmış, aldık çıktık, dün geldi, bugün kurulacak bakalım.
Çamaşır yerli, kurutma yanılmıyorsam Polonya üretimi imiş, bizim aldığımız çamaşırda da 1 tane delme şikayeti var, bakalım ne olacak göreceğiz.
WGA242Z0TR ve
WQG24100TR aldık.
Ucuz olsun bozulursa 5 sene sonra 1 tane daha alırım diye tekrar Vestel düşündüm. Pahalı alıp birde sorun çıkarsa acaip sinir olurum. Bosch Profilo ve Siemens aynı ürünün farklı etiketlisi. Öyleki bir kaç modeli var. Sadece deterjan koyma kapağına marka yazmışlar. Böylece deterjan kapağı hariç ürün birebir aynı. Sadece kapağı ne takarsan o marka oluyor. Böyle durumda da Profilo mu alsam diyorum. Ama şuana kadar en az arızayı Miele de gördüm. Oda çok pahalı. 50 bin TL de çamaşır makinası sorunsuz diye verilmez bence. Dediğim gibi 5 yılda bir değiştirsem gene o para tutmaz. Sizde daha pazar almışsınız. Biraz daha uzun soluklu kullansaydınız güzel referans alabilirdim.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Vestel'in kendi ürettikleri nasıl çok bilmiyorum gerçi ama marka-kalite olarak bence hiç iyi değil. Süper çakma işler yapıyor genel itibariyle. O yüzden uzak durma taraftarıyım.
BSH grubu böyle zaten aynen, PSA grubu gibi takılıyor adamlar![]()
Çamaşır makinesini bilmiyorum ama sanırım bizim 4 serisinin dediğiniz gibi aynısı olanını Siemens tarafında arkadaşım kurutmasını kullanıyor. 6 ay falan oldu galiba. Baya memnunlar, sorunsuz sıkıntısız diyor.
Çamaşır makinesine daha çok bayıldım yalnız bu arada, eskisinden sonra çok sessiz geldi, elektrikli araba gibi bzzzz bzzzz diye dönüyo![]()
şu enerji A++++++++++ allah kaç artı verdiyse ondan alın, ona dikkat edin
elektrik çok fena bu aralar.
100 metre kare , sabah 08 akşam 17 arasında boş olan evime geçen ay 2400 tl elektrik faturası geldi
médiocrité partout
Biz de bu araştırmayı yapmıştık.
Bosch 7 kg, 9 kg falan bakıyoruz mağazada, çamaşırların konduğu tambur bizim 7 kg'lik arçelikten küçük, hem çapı hem derinliği.
Dedik Bosch bu belirttiği kiloları gerçekten yıkayabiliyor mu diye nette araştırma yaptım. 2 husus gözüme çarptı:
* İyi yıkamıyor
* Sanırım yerli üretimlerdi, tambur çamaşırları yırtabiliyor. Bu konuda bayağı şikayet vardı.
Hanım arçelik istemedi, electrolux beğendi, mecuburen ödedim. Uzatılmış garanti falan da yaptım, kullanıyoruz hem çamaşır hem kurutma elektrolux üst üste.
Ben arçelikten memnundum ama ikna edemedim.
Okumadan imzalamam.....
Serie 4 kurutma makinesi var bizde de, 5 sene oldu alalı. Geçen hafta bozuldu![]()
5 dk kurutup duruyordu, içeriyi hiç ısıtmıyordu. Temizliğini yaptım düzelmedi. Alt taraftaki heat exchanger parçasını söktüm, yıkadım. Düzelmedi. Servisi aradım, "gelip götüreceğiz, ne masraf çıkar bilinmez" vs klasik iteleme taktikleri.
Sinirlendim, yan tarafını söktüm, ön tarafta egzoz gibi ısı çıkışı olan yer varmış, tiftik dolmuş. Abartısız 1 torba çıktı. Temizledim, taktım, canavar oldu. Aklınızda bulunsun, para kaptırmayın![]()
Eyvallah![]()
Gelen servis elemanı çok düzgündü, her haltını anlattı iki makinenin de.
Filtreleri ve o çıkış olan yeri de gösterdi, biz 1 sene sonunda bakım yapıyoruz, şu parçayı temizliyoruz dedi, kısa vadede filtreleri temiz tutun, şu egzoz çıkışı gibi olan yeri de uzun vadede temizleyin dedi.
Tüy, hav, iplik vs çok doluyor, daha dün 2-3 defa çalıştırdık, anında filtrelerin kenarları pamukçuk doldu.
Miele alırsan 20 sene sonra tipinden sıkıldıgından icin değiştirirsin arıza çıkardığı icin değil. Biri 25+ digeri 10+ olmak üzere iki adet Miele'yi aktif kullanıyoruz. 25+ yıllık olan ev komple tadilata girip mobilyalar dekor değişince mecbur anne istemedi diye yazlıga gitti hala da tas gibi
Şu an 3 kullanıcı var. (1 üye ve 2 konuk)