User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 20 ile 36 arası

Konu: Enginius vs Mahle Drop test

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yazılımı merak ettim, iki pistonuda aynı yazılımlamı kullandınız belki yazılımsal bi hata olmuştur veya elektrikselde olabilir. Çünkü bende yıllar önce integra turboda 0.8 barda arias marka pistonu eritmiştim sekman kanalı ve tepe kenarında,sonrasında 3. Gözün enjektör tesisatında sorun olduğunu fark ettim. Peki siz bu kontrolleri yaptınızmı.?
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

maxima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yazılımı merak ettim, iki pistonuda aynı yazılımlamı kullandınız belki yazılımsal bi hata olmuştur veya elektrikselde olabilir. Çünkü bende yıllar önce integra turboda 0.8 barda arias marka pistonu eritmiştim sekman kanalı ve tepe kenarında,sonrasında 3. Gözün enjektör tesisatında sorun olduğunu fark ettim. Peki siz bu kontrolleri yaptınızmı.?
    Dediğiniz gibi motoru toplamadan herşeye baktık ama söyle bir durum var,
    Bizim motorumuz kırılmamıştı, egzoz sübabımın 2 tanesi biraz kaçırma yaptı ve o gözde kompresyon kacağı olduğu için motoru açtık
    motor açılmışken de 3 yıllık setupı yeniliyelim dedik. yani daha oncesinde zaten bir kırma olmadı.O yüzden oyle bir şüphem olsa konuyu açmazdım zaten

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maxima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğiniz gibi motoru toplamadan herşeye baktık ama söyle bir durum var,
    Bizim motorumuz kırılmamıştı, egzoz sübabımın 2 tanesi biraz kaçırma yaptı ve o gözde kompresyon kacağı olduğu için motoru açtık
    motor açılmışken de 3 yıllık setupı yeniliyelim dedik. yani daha oncesinde zaten bir kırma olmadı.O yüzden oyle bir şüphem olsa konuyu açmazdım zaten
    Anladım. En iyisi bildiğinizden şaşmamak eski pistonla devam etmek mantıklı en azından denenmiş bende çıkma aynısından şansa bulup toplamıştım,çünkü yeni piston rektefe sök tak böyle sonuçlar doğurabiliyor en azından benim pistonun erimesinin sebebi belliydi. Allah kolaylıklar versin.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    enginius firması henüz argesini tamamlayamamış, daha büyüme ve sektörel gereklilikleri anlamaya çalışan, bunlardan (belki) ders çıkarıp üretim hattını ve malzeme kalitesini değiştiren (umarım) bir firma.

Bu cümleden anladığımız üzere kullanıcılar denek oluyorlar. Malzemeleri görece kaliteli olabilir (bence değil) ama bu ileride dünyaya mal satmayacakları anlamına gelmez tamamen kendilerini geliştirmeleri ile ilgili bir durum.

En basitinden halen ürettikleri pistonlara sekman sorununu çözemediler pistonları sekman kırıp pistonun tepesine çıkan yağ ile ateşlemeye maruz kalması sonucu piston erimesi oluşuyor. Yüsek sıkıştırımalı tu5 gti motorumuzda bu sorunu yaşadık ve yanlız değildik.

Kuş serisinde sorun yaşamadığı diğer markalarda sorun yaşatmayacağı anlamına gelmez.

Ben kendi bmw arabamda zrp üretimi opel pistonu kullanıyorum ve hiç bir sorunum yok şu motorda bu kullanılmaz yada kullanılır mı hiç diye bir algı oluştuysa bunu gidermek için yazdım.

Mal kötüyse hangi markayı kullanırsanız kullanın kırılır yada erir.

calamityeas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opelin hangi pistonu zrp üretimiymiş hocam birde piston çapı nedir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğukan bildiğim kadarıyla GTR ın motoruna bunlardan piston yaptırmıştı 1000 Hp ye dayancak şekilde. Umarım sıkıntı yaşamaz.
    IN BOOST WE TRUST

oztk24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı calamityeas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Opelin hangi pistonu zrp üretimiymiş hocam birde piston çapı nedir
    Stock makineden zrp çıkmıyor galiba. Ama zrp bilet krank, forged kol, piston üretiyor Opel için. A16let makineleri felan forgedleyen veya zrp billet krank ile stroker yapanlar var.

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğukan bildiğim kadarıyla GTR ın motoruna bunlardan piston yaptırmıştı 1000 Hp ye dayancak şekilde. Umarım sıkıntı yaşamaz.
    döküm olarak değil ama forged olarak yaptırdı doğukan. bende forged pistonunu kullanıyorum firmanın. forged malzemesini kullanıpta sorun yaşayan henüz duymadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    döküm olarak değil ama forged olarak yaptırdı doğukan. bende forged pistonunu kullanıyorum firmanın. forged malzemesini kullanıpta sorun yaşayan henüz duymadım
    Forged kendi üretmiyor çünkü. Hammaddesini alıp sadece tornalama işlemlerini yapıyorlar. Sorun çıkarsa segman kaynaklı çıkabilir veya ölçü kaynaklı çıkabilir. Doğukan videosunda üretim sorumlusu da söylüyor zaten dökümü biz yapıyoruz forged dışardan geliyor kesip işliyoruz vs.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kanashibari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forged kendi üretmiyor çünkü. Hammaddesini alıp sadece tornalama işlemlerini yapıyorlar. Sorun çıkarsa segman kaynaklı çıkabilir veya ölçü kaynaklı çıkabilir. Doğukan videosunda üretim sorumlusu da söylüyor zaten dökümü biz yapıyoruz forged dışardan geliyor kesip işliyoruz vs.
    Forged kalitesine güvenip dökümüde iyi olursandık, bizde sonra ögrendik forgedi kendi imal etmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forged kalitesine güvenip dökümüde iyi olursandık, bizde sonra ögrendik forgedi kendi imal etmiyor.
    Üzücü durumlar yaşanmış işte keşke telefi edilebilse.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba

1.8t agu motora sahip arkadaşımda motor kırdı. onda da enginius vardı ve daha 500km dolmadan rodaj bitmeden kırıldı

ama şimdi burada farklı gelişmeler oldu.

Enginius firması pistonları geri istedi ve paralarını vereceğim dedi.
    Bu güzel bi gelişme.
    Birşeylere demekki vesile olduk. Zarar büyük ama pistonları geri alıp parasını vereceğim demekte bi gelişmedir.
    Tekrar ediyorum, forged pistonlarına lafım yok. Türk firması desteklenmelide. Biz onları desteklediysek onlarda malının arkasında durmalı kaliteyi ve ikili iletişimlerini geliştirmeli.

Saygılar.

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçtiğimiz hafta içi o da piston kırdı diye duydum.

Merhaba

1.8t agu motora sahip arkadaşımda motor kırdı. onda da enginius vardı ve daha 500km dolmadan rodaj bitmeden kırıldı

Bu güzel bi gelişme.
    Birşeylere demekki vesile olduk. Zarar büyük ama pistonları geri alıp parasını vereceğim demekte bi gelişmedir.
    Tekrar ediyorum, forged pistonlarına lafım yok. Türk firması desteklenmelide. Biz onları desteklediysek onlarda malının arkasında durmalı kaliteyi ve ikili iletişimlerini geliştirmeli.

Saygılar.
    Günahlarını almayayım ama RB'nin de kırmasıyla konu büyüyecek diye, o olaydan sonra verilmiş bir karar olabilir gibi geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dogukanın motor kırdıgı dogru. Piston eritmiş fakat sanırım enjektor kaynaklı eritti.
    ayrıca kırılan pistonlarda enginius değildi. skyline yaptığı motorda kullandı enginiusu. yanlış hatırlıyorda olabilirim emin değilim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba

Bu güzel bi gelişme.

Saygılar.

Gördüğüm kadarıyla pistonlar etek vurmuş gibi duruyor. Burada kol burçları yada piston pimlerinede bakmak gerekir. Teşhis koyuldu mu neymiş sorun ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Deniz. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gördüğüm kadarıyla pistonlar etek vurmuş gibi duruyor. Burada kol burçları yada piston pimlerinede bakmak gerekir. Teşhis koyuldu mu neymiş sorun ?
    Teshis filan yok. Urunleri geri gonderdi arkadas. Parasini yatirmasini bekliyor. Geri yattimi bilmiyorum.
    Ayrica ateklerde bisey yok. Arkadas simdi bloguna gomlek cakarak nural piston ile toplayacak.cikma nural piston bulduk ve onlari da kirdik. Onlarin malzemeside mahleye cok benziyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://www.youtube.com/shorts/wLzyC96QM5U

Merhaba Herkese

Konu ile ilgili güncelleme yapacağımı söylemiştim.
    Motoru Mahle pistonlar ile tekrar topladık.
    hiçbir ayarı değişmeden rodajımızı yaptık. Hatta bu sefer rodaj esnasında agresif takıldık.
    Şu anda araç 1.0-1.2 arası basınç basmakta ve 7 derece daha açık avans. (Pompa benzini)
    videoda gelişi güzel gazladık. Ayrıca araca popandbangs ve en güzelinden kesicileri ekledik ama kırılmıyor
    Artık korkmadan keyifle gazlayabildiğimiz MAHLE pistonlu bir aracımız var.

Hayırlı günler herkese

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler