1.8t agu motor pistonu ikiside
ikisinin de darbeşere karşı dayanıklılığını test ettim
1.8t agu motor pistonu ikiside
ikisinin de darbeşere karşı dayanıklılığını test ettim
Malzemeden hiç anlamayan biri olarak gördüğüm kadarıyla soruyorum abi, malzemeden biri döküm, biri forged gibi duruyor. Kırılan mahle ise baya döküm malzeme gibi duruyor.
Pistonlar bu şekilde bir baskıya maruz kalmıyor. Press altında test edilse daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Yanal darbe almıyor sonuçta...
"...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."
aynen katılıyorum böyle test olmaz tek nokta uygulanan bir kuvvet motor içinde yanma odasından yüzeysel bir patlama yaşıyor aynı şartlar oluşturularak test edilmeli gerçi günümüzde artık çok sağlam simülasyon programları var mahruz kaldığı kuvvetleri bilgisayar ortamın en iyice ayrıntıya kadar görüyorlar ..
anlamsız bir test olmuş. ne motor içinde böyle bir durum yaşanır ne de döküm pistona bu şekilde darbe testi yapılır.
Amaç ne? Çekiçle test mi yapılır? Kaldı ki motor içinde çalışırken böyle bir duruma maruz kalmıyor ki. Dökümle forged kıyaslaması da olamaz o da saçma elma armut olayı oluyor o açından bakınca da.
Arkadaşlar siz bilerek mi yorum yapıyorsunuz yoksa trollemeyemi çalışıyorsunuz?
ilk olarak forged olduğunu kim söyledi?
iki malzeme de döküm aluminyum.
ikiside aynı kalitede olduğu idda edilen piston.Bak tekrar söylüyorum malzeme satılırken ikiside aynı kalitede diye satıldı
Mahle 1.5 bar + nos gördü 3 yıl kırılmadı ve hala çalışıyordu
Enginius 0.9 barda daha 800 km de kırıldı.
Biz sadece çekiçle test yapmadık motor içi testi de yukarda yazılı!
Amaç ne? Çekiçle testmi olur? Böyle testmi olur? vs vs yazarak neyi savunduğunuzu çok merak ettim?
Sekman kanalına nasıl bir yük biniyorda saçma olduğunu savunuyorsunuz?
O zaman size TEK BİR SORU ....
Elinizde bu iki piston var ve çekiçle kırılanımı yoksa kırılmıyanı mı arabanıza takarsınız ?
Olay söyle oldu.
ben bu pistonları 3 sene m50 turbo da 1.5 barda kullandım.
sübabımın 2 tanesi kaçırma yapınca hazır kapak acıldı motoru sıfırlıyalım dedık.
enginius ile görüştük ve mahle ile aynı kalıtede hatta performans serisi için yaptık ve senın setupta 1.5 bara kadar kullan sorun olmaz dedı ve malını sattı bize
ve sonrasında yukarıda bahsettiğim gibi kırıldı motor 0.9 barda
kendisi ile görüştüğümde '' hiçbir konuda yardımcı olmadı'' hatta ben kendilerine söyle bir teklifte bulundum.
bana forged pistonlarınızı yollayın ben size parasını da vereyim ama birazcık indirim yapın dedim.Bakın tekrar diyorum firmadan tek istediğim İNDİRİM oldu.
Sagolsunlar bana yaptıkları indirm 1.000tl oldu.
Ben indirime de takılmıyorum, bana yapılan yanlış Mallarının Mahle ile aynı kalitede olduğunu söylemesi!
sonrası videoda belli.
![]()
Şimdi şöyle , bazı şeyleri karalamak kolay.
burada kimsenin de bayrağını sallamıyoruz ama
öncelikle yapılan test tamamiyle saçma ! makasla çekiçle piston testi yapılmaz
2- mahlenin saglam yerıne kanalı kırılan pistonunda o testi bir deneyin bakalım sonuç nedir ?
bende kendileriyle görüştüm
3- yaşadığınız problemin sebebinin ne olduğunu size de göndermiş bende ekleyeyim tekrar inceleyin.
Piston ve piston segmani kirilmalari | MS Motorservice İstanbul
ve 32.500tl den 30.000tl ye indirim yaptığını ama sizin yerine 23.000tl teklif ettiğinizi belirtiyor , yani dediğiniz gibi 1000tl değil.
.
sonuncu olarakta m50 motorda neden 1.8t piston kullanıyorsunuzki ?
mahlenın calısmıs olması bunu dogru yaptıgınız anlamına gelmıyor
buda tamamıyle yanlıs bir seçim
yanlış link paylaşmışım
doğrusu aşagıda
Yanma bozukluklari 1/3 | BF Engine Parts
Segman seti kırılmalarının nedeni, malzeme hataları değil, malzemelere aşırı yüklenmedir. Bunun için 3 sebep vardır:
1. Vuruntulu yanma (detonasyon):
Yakıtın oktan sayısı, motorun tüm işletim ve yük durumları için yeterli değildi (bkz. “Benzinli motorlarda yanma bozukluklarından dolayı oluşan piston hasarları hakkında genel bilgiler” bölümü). Vuruntulu yanma (detonasyon) sonucunda piston segman setinde oluşan kırılmalar genelde basınç tarafında oluşur.
2. Hidrolik kilitlemeler:
Motor duruyorken veya çalışırken yanma odasına istenmeden sıvı (su, soğutma maddesi, yağ veya yakıt) girer. Bu sıvıların sıkıştırılması mümkün olmadığından, pistona ve krank tahrikine kompresyon strokunda çok fazla yük bindirilir. Sonuç: Piston segman setinde kırılmalar, göbek kırılmaları veya biyel ve krank mili hasarları. Şek. 3’te vuruntulu yanmada ve hidrolik kilitlemelerde bir kırılma seyri gösterilmektedir: Kırılmaya neden olan ve yukarıdan segman setine etki eden kuvvet, kırılma yüzeylerini aşağıya doğru genişletir.
3. Montaj hatası:
Doğru şekilde sıkıştırılmayan piston segmanları için pistonların montajı esnasında daha fazla kuvvetin uygulanması gerekir. Pistonun zorla bastırarak veya vurarak takılması sonucu piston segman setleri, ince kılcal çatlaklar şeklinde önceden hasar görür. Segman setleri ters yönde kırılır, çünkü basınç bu durumda aşağıdan gelir
Benzinli motorlarda vuruntulu yanma (detonasyon):
Yeterince vuruntu direnci olmayan yakıt. Yakıt kalitesi motorun kompresyon oranına uygun olmalıdır, yani yakıtın oktan sayısı motorun oktan ihtiyacına her işletme koşulunda denk gelmelidir.
Benzine dizel karışmış ve bu nedenle yakıtın oktan sayısı düşmüş.
Örneğin motorun rektifiye edilmesi/düzeltilmesi esnasında motor bloğu ve silindir kapağının düz yüzeyinin aşırı derecede taşlanması sonucu çok yüksek kompresyon oranı.
Ateşleme noktasının (avans) çok erken olması.
Çok fakir yakıt karışımı ve buna bağlı daha yüksek yanma sıcaklık dereceleri.
Örneğin motor bölmesinde yetersiz havalandırma veya emme havası kapağının yaz moduna yanlış alınması sonucu çok yüksek emme havası sıcaklıkları (özellikle eski karbüratörlü motorlarda).
Sanırım siz foruma yeni geldiniz, mesaj sayınızdan firmanın yetkilisi olduğunuzu anlıyorum. O zaman doğruları konuşalım.
1-sorunuza cevabım:
Aynı testi yaptım ve kırılmadı. Videoda da belli olmakta, murç ile vurdum yine kırılmadı. İster inanın ister inanmayın.
2- konu
Pistonları aldığım zaman, bana takımını 30.000 TL'den vereceğini söyledi. Bu olay tam 1 ay önceydi. Daha sonra piston kırılınca aradım ve zam geldiğini, fiyatın 32.000 TL olduğunu, ancak bana son olarak 31.000 TL'den verebileceğini söyledi. Daha sonra teklifimi sordu ve 25.000 TL arasında bir rakam düşündüğümü, çünkü bana 30.000 TL dediğinizi belirttim. Tabii ki arkadaşın biraz ses yükseldi; 5 TL indirim istemem canını sıktı demekki. Neyse, canı sağ olsun. Bizim zararımız büyük, kendileri 5 TL zarardan korktu.
Şimdi gelelim M50'ye, 1.8T piston muhabbetine. Yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim. Tekrar yazıyorum:
"Ben bu pistonları 3 sene M50 Turbo'da 1.5 bar basınçta kullandım. Subaplarımdan 2 tanesi kaçırma yapınca, hazır kapak açılmışken motoru sıfırlayalım dedik. Enginius ile görüştük ve Mahle ile aynı kalitede, hatta performans serisi için yaptık, senin setupta 1.5 bara kadar kullan sorun olmaz dedi ve malını sattı bize. Ve sonrasında yukarıda bahsettiğim gibi motor 0.9 barda kırıldı."
Şimdi tamamen yanlış seçim olmasına siz mi karar verdiniz yoksa Enginius mu? Neye göre yanlış seçim? Kime göre? Bana bunu ispat eder misiniz?
Kendileriyle tekrar görüşüp Samsun'da Sercan'a da, bana da neden aynı şeyi vaad edip kalitesi düşük pistonlar gönderdiğini sorar mısınız? "Mahle kalitesinde malım, hatta Nüral'dan daha iyi, segman kanallarım kaplamalı" tam olarak kurduğu cümle bu!
Resimde de görünüyor, mikro yapının ne kadar farklı olduğu. Kimseyi kandırıp mal satmasın. Benim forged pistonlara lafım yok, fark ediyorsan.
Başkalarını kandırıp mal satmasın. Malın ne kalitede olduğunu açık açık anlatsın, alacak olan alsın. Enginius'un dökme pistonları Mahle ile aynı kalitede değil! (1.8T pistonu için konuşuyorum.)
şöyle söyleyeyim , firma yetkilisi değilim ama uzun yıllardır müşterisiyim.
ben istanbuldayım onlar konyada
görünen o ki sizin istediğinizi söylemeyen herkes ya trollemeye gelmiş yada firmadan.
ha konuya niye girdiğimi sorarsan biz döküm pistonları tofaş turboda 1.5 barda gayet güzel kullanıyoruz. ve kanallar eloksal kaplamalı falanda değil.
malzemesi iyimi kötümü bilmem ama tofas turboda bu şekilde dayanan başka bir piston yok
tofas dıyerek kucumsemeyın sizin motorlardan cok daha agır yuke maruz kalıyor ve TR de kullanan yuzlerce insan referans olacaktır
sercan kimse oda kendi arasın sorsun
bizim derdimiz böyle üreticileri küstürürsek ya bi alay kötü niyetlilerin eline kalır yada o çok övdüğünüz alman mallarını 5 katı paralara alırız
Ne güzel memnun kalmışsınız sizde konu açın memnun kaldığınız söyleyin
Ben memnun kalmadım bende kalmadığımı söylüyorum.
kendin söylüyorsun malzemesi iyimi kotümü bilmem! ben sana diyorum test ettim hem motorda hemde ÇEKİÇLE.
Benım testimi begenmedin ve geldin yorum yazdın hatta firmayı arayıp sorular sordun. sana görede ben trolüm ozaman..
Ben kendileri ile uzlaşmak ve biraz indirim yapmalarını istedim.
Benim gönlümü almak çok kolaydı fakat arkadaşlar insatagram hikayelerinde '' pistonlarımız çok kaliteli çekiç testlerinize bile '' yazıp benimle alay eder gibi konuşmaları işin rengini değiştirdi.
ister türk olsun ister alman, benim umramda değil. verdiği taahütleri yerine getirsin.
benim malımın yapısı bu desin x firmanın bu. ister al ister alma desin
Nasıl ki sen test ettin orjinal tofas pistonları sağlam değil bunlar sağlam dedin. geldin burda firmayı savundun.
ben de memnun olsamda bende burda firmayı savunsam. hatta 100 kişi birden malını savunsak.
Sonuç olarak benim memnun olduğum setup ve blogum gitti. işçiliğim zamanım ve param da..
keşke 5 kat daha fazla versemde daha az zamanım daha az param ve daha az işçiliğim gitseydi.
Selametle
Yurt dışında oldukça saygın yarış garajları yeri gelip farklı marka pistonları şerit testere ile kesiyor yada aynı şekilde kırıp döküm yapısına bakıyorlar. Ben metalurji uzmanı değilim ama görsel olarak hangi dökümün daha homojen ve daha yoğun olduğunu görebiliyorum. Belki kötü değildir ama mahle kalitesinde döküm olmadığı kesin.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Yapılan test kalite sağlamlık testi değil, çünkü piston çalıştığı konumda bu şekilde yüklere maruz kalmıyor.
Amaç içini görmekse su jetiyle ya da testere ile kesilip döküm gözle muayene edilir, yoksa imkan meraktan bakılıyor anladığım kadarıyla ki işe de yarıyor, gözle görülür seviyede fark var.
Ek olarak 2 pistona da aynı çekiçle vurdum bu 2. de kırıldı diğeri 5 te kırıldı diye de bir sonuca varamayız. (Öyle yaptınız demiyorum) Pistonlar sıfır değil, ne kadar nasıl kullanıldı bilinmiyor, vurma açıları yükleri farklı vs vs. Buradan kıl kuyruk gibi görünmek istemem fakat gerçekler bunlar.
Sonuca varacak olursak maalesef iddialar doğruysa bir firmanın 3-5 bin tl yüzünden hatası olduğu halde müşteri kaybetmesine anlam veremiyorum, özellikle böyle spesifik ürünlerde / proje araçlarında... Yerli milli olsun da işte olmuyor demekki
Umarım neticeye varabilirsiniz.
Herkes haklı yorumlar yapıyor, kimseye de doğru yaptığımı savunmuyorum savunmam da cünki bu işin uzmanı değilim.
Amacım sadece darbe testi videosu koymaktı fakat o kadar farklı ve garip yorumlar gördümki durumu açıklama ihtiyacı duydum.
Bende milli yerli olsun istedim hatta kırılınca bir gram üzülmedim çünkü firma bana yardımcı olur diye düşündüm.
Benimle dolaylı yoldan alay adecegını yada telefonlarıma bakmayacağını hiç aklımın ucundan geçirmedim.
Çünkü biliyorum ben custom bir iş yapıyorum, bu işin garantisi olmaz.
Nüral piston alsam kırılsa firma arkasında durmayacağınıda biliyorum. o zaman onunda videosunu atardım allah biliyor.
ama biz bildiğimiz sağlam malzemeden vazgeçtik.
benim pistonlarımda gerçekten birşey yoktu. şu anki durumda blok aldım ve ''eski çıkan pistonlarımı'' kullanacağim.
Ve size söz veriyorum kırılırsada kırılmazsa da buradan son durumu paylaşacağım.
Saygılar
Test biraz eğri gemi doğru sefer olmuş. Test metodu tamamen yanlış ancak malzeme yapısını görünce test doğru sonuç vermiş. Malzeme dersi görmüş bir mühendis olarak kesit görüntüsünden iki malzemenin arasındaki kalite farkı bariz olarak ortada. Tabii ki gözle görerek şu bara dayanır şuna dayanmaz diyemem ama hangisinin normal atmosferik basınçlı kullanımda dahi daha uzun süre dayanacağı açık olarak belli.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)