tabi canım işin sadece araç boyutu değil , istasyonlardaki adalarında güncelleme boyutu var.
Daha oralarda hiç bir ilerlemede yok.
geçen petrol ofisinden temsilcimiz anlatırken şunları söylüyordu ;
Her adanın UTTS için güncellenme maliyeti ortalama 60 bin tl.
adamların 1700 küsür istasyonu var ( alınan BP 'yi saymıyorum )
her istasyonda ortalama 10 ada olsa
istasyon başına 600bin tl * 1700 istasyonda 1 milyar küsür tl yapıyor...
médiocrité partout
İstanbulda Petrol ofisi benzin istasyonu sahibiyim. İstasyonlarda ortalama 10 ada imkansız, ortalama 4,5 ada civarı türkiye geneli. Bp den gelecek şstasyonların çoğunu bırakıyorlar rekabet kurulu yüzünden. Ortalama 60 bin masraf doğru ancak ilk etapta şuan için 1 adaya sistem takılması yeterli, hepsine zorunluluk yok.
Şirket Araçları İçin 5 Adımda UTTB Başvurusu Nasıl Yapılır? Ücreti Ne Kadar? Son Tarih 31.12.2024
Bu link üzerinden anlatıldığı gibi sisteme kayıt olduk. Sonra UTTS Sitesinde sağ üst köşede bulunan kendimize yakın bir montaj yerini seçtik. Bir çok yere daha çipler ulaşmamış ve sistemleri açılmamış. Site üzerinden numarasını bulup aradığımız yerlerden sistem yılbaşından sonra gelecek diyenler bile oldu. Şahıs şirketimizde bulunan Tourneo Courier ve Polo aracımıza bu sabah taktırdık. İşlem yaklaşık 5-10 dakika sürüyor. Benzin/Motorin depo kapağını açıp oraya turuncu bir çip yerleştiriyorlar. Sonrasında SMS olarak gelen montaj no ve plakayı sisteme girip montajladıkları çipi, aracın ruhsatını ve aracın fotoğraflarını sisteme yükleyip sisteme girmiş olduğunuz cep numarasına bir kod gönderiyorlar o kodu sisteme girdiklerinde montajınız tamamlanmış oluyor.
Bizim taktırdığımız yer montaj ve soracak soruları olanlar için;
İstanbul/Kartal Takipser - Soğanlık Yeni Mah. Dersaadet Sk. No 8 Kartal / İstanbul
![]()
Abi ben Tourneo aracımı filodan satın almıştım. Onların taktırdıkları TTS Sistemi pasif olarak araçta duruyordu söktürmemiştim. Bugün o sistemi söküp kablosunu da bantlayıp yerine bu çipi taktılar. Hali hazırda aktif olarak TTS kullanan araçlar için nasıl bir uygulama yaparlar onu bilmiyorum açıkcası.
ATO Başkanı:
"Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin devletin ve iş dünyasının en öncelikli meselesi olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak sistemin yürürlüğe girmesiyle, gerek akaryakıt dağıtımı yapan gerekse diğer alanlarda ticari faaliyetlerini yürüten pek çok farklı sektörden işletmelerimize ek maliyetler gelecek. Bu nedenle UTTS'nin yürürlük tarihinin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz."
Kaynak: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin ertelenmesi talebi
Sürekli akaryakıt aldığım yere sordum, ne onlar ne diğer istasyonlar hazır değil.
Bir erteleme çok olası diyebiliriz.
gördüğüm kadarıyla cihazı takmak için herhangi bir sökme delme işlemi yapılmıyor sanırım ?
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
Malesef, Matkapla 2 tane vida deliği açıyorlar, zımparalayıp bir yapıştırıcı ile sabitliyorlar sonra. UTTS'nin kurulum talimatı böyle imiş. Sadece yapıştırıp bırakamıyorlarmış. Saçmalık açıkcası. Hani belki sadece yapıştıran bir servis olursa orada yaptırılır diyeceğim ancak sonuçta artık her araç delineceği için 2.el bir araç satın alırken delinmiş olması çok yüksek ihtimal.
yeni yeni akıyor bilgiler
https://x.com/ajans_muhbir/status/1859232318365257930
médiocrité partout
1 Km öteden plakayı tanıyıp ceza yazan radar sistemleri mevcutken. 5 bin işletmeye kamera takıp otomatik pompa ile entegrasyon yapmak yerine işi yine ranta çevirip 13 milyon araca cihaz takmak tabiki daha cazipBu durumu da sürdürülebilir gelir haline çevirip zaten alınmış takılmış bir cihazı aracı sattığınızda diğer kişiye aktarmaması da yine akla ziyan bir diğer rant kapısı. Arabası olanın sırtından inmediler inmiyorlar bindikçe biniyorlar.
Mecliste sözüm ona millet vekili olan diğerleri de bu konuda sessiz kalması yeterli ses çıkarmaması da işin cabası.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)