User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
41 sonuçtan 39 ile 41 arası

Konu: Eski Mülk Sahibinin Evi Henüz Teslim Etmemesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence satıcıya iki teklif verin. Yapacağı seçime göre kiracının çıkıp çıkmayacağını anlamak mümkün olabilir.

Diyelim ki bölgede rayiç kira 25k olsun. Mevcut kiracı 10k ödüyor ve tahliye süresine de 3 yıl olsun. Aradaki fark ve süre üzerinden eksik geliri hesap edin. Toplam eksik gelire erken ödeme iskontosu uygulayın. Bulduğunuz yeni tutarı evi içinde kiracı ile almak üzere teklif edin. Yok öyle olur mu dendiğinde noter öncesi kiracıyı çıkart anlaştığımız rakamı ödeyelim şeklinde ikinci teklifi iletin.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evi çok beğendiyseniz ve 1 belki 1.5 yıl sonra en kötü durumda taşınmayı göze alabiliyor ve maddi olarak karşılayabiliyorsanız bence alın. Bomboş yarın taşınmaya uygun diye alacağınız ev sizi mutlu etmez aklınız bu evde kalırsa yarın oradan da taşınmak isteyebilirsiniz.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evi çok beğendiyseniz ve 1 belki 1.5 yıl sonra en kötü durumda taşınmayı göze alabiliyor ve maddi olarak karşılayabiliyorsanız bence alın. Bomboş yarın taşınmaya uygun diye alacağınız ev sizi mutlu etmez aklınız bu evde kalırsa yarın oradan da taşınmak isteyebilirsiniz.
    Yok hocam onunla uğraşamayız. Ben de bir kiracı olarak kiracı ile uğraşmak istemiyorum Hele hele buralarda bile bir sürü şey okuduk gördük, aman aman...
    Dediğim gibi, karşılıklı çok çok çok iyi niyetli bile olunsa, adam "ya gerçekten ev bulamadım çıkamıyorum ki" dese, elimde taahhütname bile olsa adamları kapı dışarı mı edeceğim.

O ev ile benzer ayarda 2000 civarı yapımı bir yer daha bulduk, içi boş, fiyat da uygun görünüyor, hanım orayı da beğendi, bir ara gidip göreceğiz.
    Ancak bu sefer de "çok mu eski" sorusu kafamı kurcalıyor.
    Önceki bahsi geçen ev 2005 yapımı idi.
    Çok mu eski sorusu da yani atıyorum aldık, 3-5 sene sonra "hadi anlaştık, yıkıyoruz" demelerini istemiyorum. En azından bi 10 sene falan oturabilmek iyi olurdu mesela.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler