User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Orta şerit işgalcilerine ceza

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortaserittv miydi neydi uzun süredir bunu yazıyor çiziyor, insta hesabını takip ediyorum, kamera kayıtları şu bu, devamlı paylaşım yapıyor.

Aynı gerizekalılığa dem vuruyor devamlı. Yol bomboş, ona rağmen orta şeritte gidiyor beylerimiz. Otobüsler falan da çok yapıyor bunu.
    Bunu sağda solda dile getirince, deniliyor ki mesela, en sağda kamyonlar çok yavaş gidiyor, devamlı kamyon sollama için sağ-sol mu yapacağız, sonra ortaya çıkamıyoruz, hız az kalıyor. Yahu hızını geçişini ona göre ayarlayacaksın o zaman.

Şehirlerarası yola çıktığımda otoyolda 120-130 sabitliyorum, en sağa geçiyorum, hiç yavaşlamadan öyle gidiyorum. Kamyon vs çıkıyor, hızı zamanlamayı ayarlayıp hiç yavaşlamadan ortaya geçip tekrar sağa geçiyorum.
    Ortada yavaş gideni solundan geçeyim diyorsun, bu sefer de arkadan 150-180 gelen 1km öteden selektör manyağı yapıyor, o salaklarla da uğraşmak istemiyorum, mis gibi sağdan gidiyorum kimseye bulaşmadan.

Adamların sağından geçiyorum, kimse de üzerine alınmıyor, ha ulan ben yanlış bir şey yapıyorum sağa geçeyim demiyor. Ortada 80'le gidiyor herif.

Ağır vasıtalar sağdan gidinizi "yavaş araçlar sağdan gidin" diye değiştirmeleri gerekiyor.

3-4 şeritli yol, herkes aynı hızda gidiyor, bakıyorsun önleri bomboş. Makas atıp aralarından geçiyorsun, vay makas attın oluyor. E herifler şerit işgali yapıp gereksiz trafik oluşturuyor, bunlara ceza? Yok..

Bir de son dönemde şu moda oldu, "hız limiti 120, 90, 80, ben limitte istediğim şeritte giderim". Nah gidersin kardeşim. Arkadan hızlı gelen var, sanane ben cezamı yiyip devam edeceğim, sana mı kaldı yol limitini korumak? Sen şerit boşaldıkça en sağa gideceksin, kural bu.
    konu Türkiye'nin özeti gibi. biri okuduğunu anlamamış kanun kural bilmeden tanım değiştirmiş arkadan gelenler zübük filmindeki gibi ona katılmış. biri de çıkıp ciddi ciddi ben kural ihlal edeceğim ama sen kurala uyacaksın demiş. adam sağa geçecekse kural buysa sen de hız limitine uyacaksın kural bu!

ben istediğim kuralı çiğneyeyim ama benden başkası kurallara sıkı sıkıya uysun. ülke neden gelişmiyor bu zihniyet yüzünden. herkes kendi ayrıcalığı peşinde. her konuda istisnasız bir örnek bulabilirim.
    kimse sol şeritten yavaş gidiyor diye kaza yapmıyor ama hız limitlerine uymamak kazaların başlıca faktörü bu arada.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada tanım bilmez arkadaşlara bir lafım daha olacak. dorsesiz boş tırlar 120 görebiliyor sol şeritte mi gezsinler bu mantıkla.

şu tabelayı ömürlerinde görmemişler;

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

16.11.2013
    08.06.2014

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu Türkiye'nin özeti gibi. biri okuduğunu anlamamış kanun kural bilmeden tanım değiştirmiş arkadan gelenler zübük filmindeki gibi ona katılmış. biri de çıkıp ciddi ciddi ben kural ihlal edeceğim ama sen kurala uyacaksın demiş. adam sağa geçecekse kural buysa sen de hız limitine uyacaksın kural bu!

ben istediğim kuralı çiğneyeyim ama benden başkası kurallara sıkı sıkıya uysun. ülke neden gelişmiyor bu zihniyet yüzünden. herkes kendi ayrıcalığı peşinde. her konuda istisnasız bir örnek bulabilirim.
    kimse sol şeritten yavaş gidiyor diye kaza yapmıyor ama hız limitlerine uymamak kazaların başlıca faktörü bu arada.
    Eksi basıp bir şeyler yazmışsın da, kendim için yazmadım boldladığın yeri, kafa yerine başka yerden anlamışsın galiba

Hız limiti bilmemne diye sol şerit orta şerit işgali yapamazsın. Son dönemde böyle bir inanış var. Sollamanı yapıp geçeceksin. Sol şeritte "ben limitte gidiyorum" diye sağa geçmeyen adam var. Arkadan hızlı gelen var, başka şey var, sen şeridi boşaltacaksın. Ben de... "Boşalt ben geliyorum" mu dedim Komedi...

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada tanım bilmez arkadaşlara bir lafım daha olacak. dorsesiz boş tırlar 120 görebiliyor sol şeritte mi gezsinler bu mantıkla.

şu tabelayı ömürlerinde görmemişler;

Vallahi geziyorlar

Geçen hafta Buca Çeşme yol ayrımına gelmeden sol şeritteyim, her zamanki gibi sağ ve orta yavaş akıyor, arkasında dorsesiyle bir tır tampon yapıyordu 100+ süratlerde benim aracıma

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Anlıyorum, hepiniz yaşlandınız. yaşlanınca agresifleşiyorsunuz, kabul.
    kendimden biliyorum, ben de aynı bokun lacivertiyim. kıllar oldu kadayıf ama...

az sakin la. relax
    hemen çekmeyin kılıçları, bıçakları.

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de trafik kültürü zaten yoktu, son dönemde cehaletle birlikte edinilen zenginlik ve bu zenginliğin getirdiği kuralsızlık trafiği kabile kanunlarının geçtiği karmaşaya dönüştürdü. Gece yolculuk yapmaya töbe edecek hale geldim. Elinin altına aldığı Matrix farı çocuk oyuncağı gibi kullanan mı ararsın, sağ ve orta şerit kamyonla dolu iken sol seritte 140 / 160 km hızla giden araca tampon yapip sellektor yapmayı kendinde hak gören mi neresinden tutsan elinde kalır. Maddi yada manevi cezanin hiçbir faydası olmaz, değisim sağlamaz...... O yüzden en azından burada sakinlik olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlıyorum, hepiniz yaşlandınız. yaşlanınca agresifleşiyorsunuz, kabul.
    kendimden biliyorum, ben de aynı bokun lacivertiyim. kıllar oldu kadayıf ama...

az sakin la. relax
    hemen çekmeyin kılıçları, bıçakları.
    Hadi bizimki yaştan diyelim.
    Ama genel itibariyle böyle bi muhabbet doğmaya başladı, internet, instagram, fütursuzca yorum ve linçleme yapabilme özgürlüğü bunu getirdi gibi.
    Herkes bi paylaşımın altına bi ukalalık, üstten üstten konuşma yapma peşinde. Foruma da yansıyor ister istemez, başka ortamlarda da böyle.
    Sen bilmiyorsun ben biliyorum, şuna bi ders vereyim havası...

Ben artık dayanamıyorum valla. Önceden kimseye sözlü bile cevap veremezdim, hak edene bile laf etmezdim, şimdi kavga etme uğruna, ilişkim arkadaşlığım olanı bitirme uğruna pata küte dalıyorum, sizi mi çekeceğim lan kaybedecek neyim var diye.. O zaman da biz kötü oluyoruz niye öyle tepki verdin modunda... Bunu yapmayınca karşındaki mal seni iyice mal yerine koymaya çalışıyor en çok ona kuduruyorum.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlatamazsın… Kendi yaşadığı yerde 3km bozukluk olunca ülke genelindeki tüm sağ şeritler bozuk oluyor bu mantığa göre.
    3km'lik yol derken? Ben kendi uzun yol tecrübeme göre yazdım. Daha sık seyahat edenler de teyit edecektir. Birçok yolun sağ şeridi yamalı bohça gibi. Bunun sebebi denetim eksikliği.

Neyse, hata bizde. Ağır vasıtayı yavaş giden vasıta zanneden birine laf anlatmaya çalışıyoruz...

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mahmutbeyden edirneye kadar temde en sağ şerit içler acısı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eksi basıp bir şeyler yazmışsın da, kendim için yazmadım boldladığın yeri, kafa yerine başka yerden anlamışsın galiba

Hız limiti bilmemne diye sol şerit orta şerit işgali yapamazsın. Son dönemde böyle bir inanış var. Sollamanı yapıp geçeceksin. Sol şeritte "ben limitte gidiyorum" diye sağa geçmeyen adam var. Arkadan hızlı gelen var, başka şey var, sen şeridi boşaltacaksın. Ben de... "Boşalt ben geliyorum" mu dedim Komedi...
    kocaman tabelayı attık bir daha bak ama gözünle bak başka yerinle değil

destan yazmışsın sonra ben yazmadım kuzenim yazdıya dönmüş olay komik

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

16.11.2013
    08.06.2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vallahi geziyorlar

Geçen hafta Buca Çeşme yol ayrımına gelmeden sol şeritteyim, her zamanki gibi sağ ve orta yavaş akıyor, arkasında dorsesiyle bir tır tampon yapıyordu 100+ süratlerde benim aracıma
    burdaki arkadaşların mantığıyla gezebilir zaten çünkü ağır = yavaş demek adam hızlıysa gidebilir (!)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

16.11.2013
    08.06.2014

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kocaman tabelayı attık bir daha bak ama gözünle bak başka yerinle değil

destan yazmışsın sonra ben yazmadım kuzenim yazdıya dönmüş olay komik
    Evet baya komik gerçekten, neyin çabasındasın anlamadım ki

Attığın tabelada da sol şeridin işgal edilemeyeceğine dair görsel var zaten, sollama şeridi olarak kullan tekrar geç diyor. Orta şerit sanki devamlı işgal edilebilirmiş gibi yorumlanması ise sadece yorum gibi kalıyor artık yani.
    Boş yolda sağ şeride geçmek gerekiyor bu kadar basit.

Şahsen solu boşaltın ben geliyorum demediğimi, bu zihniyette de olmadığımı zaten yazmıştım. Sol ve orta şeridi mümkün mertebe boşaltarak gidiyorum zaten sürüşümde hep, boldladığın mesajın üst bölümünde de yer alıyordu ama okumadın herhalde. Ben 120-130'a bağlayıp en sağdan sabit gidip rahat ediyorum, sol şeritte frene basmamaya çalışan selektör manyakları ile de muhatap olmuyorum. O yüzden beni bununla itham etmek de komik oluyor haliyle.

Aynen kardeşim, kuzenim yazdı deyip daha fazla devam etmiyorum, kendimi anlatmaya çalışmaya gerenk yok

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafikte araçların tonajı olduğu kadar hızlarının da hangi şeritlerde gideceğini belirlediğini anlamamak mı diyeyim, işine gelmemek mi… Amaç bilgilenmek,trafiği anlamak drğil de laf salatası yapmak olunca böyle oluyor. Yurtdışındaki kurallar daha özenli yazıldığı için merak eden açıp yazsın google’a,chatgpt’ye vs… 3 şeritli yolda akan trafikten daha yavaş gidenler hangi şeritten gitmeli diye,cevaplarını alsınlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafikte araçların tonajı olduğu kadar hızlarının da hangi şeritlerde gideceğini belirlediğini anlamamak mı diyeyim, işine gelmemek mi… Amaç bilgilenmek,trafiği anlamak drğil de laf salatası yapmak olunca böyle oluyor. Yurtdışındaki kurallar daha özenli yazıldığı için merak eden açıp yazsın google’a,chatgpt’ye vs… 3 şeritli yolda akan trafikten daha yavaş gidenler hangi şeritten gitmeli diye,cevaplarını alsınlar.
    Ortaşerit geçende bi video daha koydu.
    Hollanda'da mı ne, polis sol şeritte gereksiz gidenleri sağa atıyor, orta ve sağ şeritte boş boş giden malları da en sağa atıyordu.. Demek ki oralarda da var bunca kurala şuna buna rağmen dedim.

Olay net, ana fikir net. Çok basit. Bitti...

Tartışmaya, ama öyleydi ama böyleydi demeye gerek yok, çoğunluğu sadece bahane.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    'Orta şeritte ceza' iddiasına yalanlama

Haber yalanlanmış, şerit işgalcileri rahat olabilir

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Orta şerit fetişçilerinin %70i kadın bu arada.
    Her gün git gel 80-90 km yol yapıyoruz nispeten trafiksiz bir şekilde. Gözlemliyorum en sağ boşken yavaş gitmelerine rağmen ortada gidenlerin çoğu kadın çıkıyor ya da yaşlı refleksleri ölmüş sürücüler.
    kadınlar gidecekleri sapağa kadar hızları ne olursa olsun ortaya geçiyor çünkü öyle öğretildiğini düşünüyorum.
    "sen ortaya at kendini ne soldaki hızlı gidenlerle uğraşırsın ne sağdaki yavaş araçları geçme ile uğraşırsın kimse sana karışmaz" denildiğini düşünüyorum. dreksiyon eğitmenleri varsa aramızda bu tarz ipuçları veriliyor mu kadınlara ? çünkü aynı tornadan çıkmış gibi kullanıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Orta şerit fetişçilerinin %70i kadın bu arada.
    Her gün git gel 80-90 km yol yapıyoruz nispeten trafiksiz bir şekilde. Gözlemliyorum en sağ boşken yavaş gitmelerine rağmen ortada gidenlerin çoğu kadın çıkıyor ya da yaşlı refleksleri ölmüş sürücüler.
    kadınlar gidecekleri sapağa kadar hızları ne olursa olsun ortaya geçiyor çünkü öyle öğretildiğini düşünüyorum.
    "sen ortaya at kendini ne soldaki hızlı gidenlerle uğraşırsın ne sağdaki yavaş araçları geçme ile uğraşırsın kimse sana karışmaz" denildiğini düşünüyorum. dreksiyon eğitmenleri varsa aramızda bu tarz ipuçları veriliyor mu kadınlara ? çünkü aynı tornadan çıkmış gibi kullanıyorlar
    Hayır kadınlar solda kalıyor daha ziyade
    Orta şerit için erkek oranının çok daha yüksek olduğunu söyleyebilirim, bu anlamda çok katılmıyorum mesajınıza, çünkü ticari, şu, bu, hepsi ortadan gidiyor. Erkek çoğunluktadır yani.

Burada bile itiraz eden var yav orta şerit işine ve erkekler büyük çoğunluktayız
    Özellikle otobüs, servis, minibüs vb sürenler de kesinlikle kabul etmiyor, orta şeridi terk etmiyorlar. Yol boş olsa bile geçmiyorlar.
    Sağ şerit bozuk, sağ şeritte 40'la giden kamyon var, o var, bu var, bahane bol

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    'Orta şeritte ceza' iddiasına yalanlama

Haber yalanlanmış, şerit işgalcileri rahat olabilir
    Buna çok sevindim. Sağ şerit benimdir. Benim kalacak
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten bu seviyede bilinç buralara fazla olurdu. En sağ şeridin, sol ve ortadan hızlı gitmesi,trafiğin gereksiz şişmesi,durmadan makas atılması vs iq ortalaması 89 olan bir kitle için daha uygun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler