Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
ortaserittv miydi neydi uzun süredir bunu yazıyor çiziyor, insta hesabını takip ediyorum, kamera kayıtları şu bu, devamlı paylaşım yapıyor.
Aynı gerizekalılığa dem vuruyor devamlı. Yol bomboş, ona rağmen orta şeritte gidiyor beylerimiz. Otobüsler falan da çok yapıyor bunu.
Bunu sağda solda dile getirince, deniliyor ki mesela, en sağda kamyonlar çok yavaş gidiyor, devamlı kamyon sollama için sağ-sol mu yapacağız, sonra ortaya çıkamıyoruz, hız az kalıyor. Yahu hızını geçişini ona göre ayarlayacaksın o zaman.
Şehirlerarası yola çıktığımda otoyolda 120-130 sabitliyorum, en sağa geçiyorum, hiç yavaşlamadan öyle gidiyorum. Kamyon vs çıkıyor, hızı zamanlamayı ayarlayıp hiç yavaşlamadan ortaya geçip tekrar sağa geçiyorum.
Ortada yavaş gideni solundan geçeyim diyorsun, bu sefer de arkadan 150-180 gelen 1km öteden selektör manyağı yapıyor, o salaklarla da uğraşmak istemiyorum, mis gibi sağdan gidiyorum kimseye bulaşmadan.
Adamların sağından geçiyorum, kimse de üzerine alınmıyor, ha ulan ben yanlış bir şey yapıyorum sağa geçeyim demiyor. Ortada 80'le gidiyor herif.
Ağır vasıtalar sağdan gidinizi "yavaş araçlar sağdan gidin" diye değiştirmeleri gerekiyor.
3-4 şeritli yol, herkes aynı hızda gidiyor, bakıyorsun önleri bomboş. Makas atıp aralarından geçiyorsun, vay makas attın oluyor. E herifler şerit işgali yapıp gereksiz trafik oluşturuyor, bunlara ceza? Yok..
Bir de son dönemde şu moda oldu, "hız limiti 120, 90, 80, ben limitte istediğim şeritte giderim". Nah gidersin kardeşim. Arkadan hızlı gelen var, sanane ben cezamı yiyip devam edeceğim, sana mı kaldı yol limitini korumak? Sen şerit boşaldıkça en sağa gideceksin, kural bu.