User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
40 sonuçtan 39 ile 40 arası

Konu: Fiat Yetkili Servis Sorunumuz

Rew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ooh mis. Aynen tamamen o kafadalar, dandik gundik ürünlerde tüketici mahkemesi şu bu işe yarıyor da, bu tip davalarda iş uzadıkça uzuyor, o yüzden "nasıl olsa lanet olsun kafasına gelecekler" modunda hareket ediyorlar. Firma avukatlarının da her türlü adice üçkağıdı denemesi, salak salak desteksiz şeyler sallamaları, olmayan belgeler, bilmemne yapılmamış kanıt diye sunulan şeyler falan komik oluyor ciddi ciddi.

Babama zamanında AVM yönetimi dava açmıştı, adamlar AVM'yi normalden outlete çevirmişler, bizimkiler "bizim outletlik malımız yok, bu sözleşmeye aykırı" diyerek tek taraflı feshetmişti. Bunlar davayı açmış "efendim dükkan dükkandır işte, birşey değişmedi" diye diretiyorlardı. Davayı kazanmamıza babama bulduğum örnek yardımcı olmuştu. Bayiden koltuklu hususi kullanımlı Doblo sipariş ediyorsunuz, araç geliyor kapalı kasa Doblo, köprüden geçmez, hususi kullanılmaz, hız limitleri farklı, ama bayi size "e efendim aynı işte bu da Doblo" diye satmaya çalışıyor diye. Hakim okuduğu anda "budur" deyip çakmış adamlara

Bunun yanında, bir bilirkişi heyetine bi ara paso Borusan-Kosifler Range Rover motor davaları için mahkemelerden dosyalar görüş belirtmeleri için geliyordu.
    Adamlar hepsine "misliyle değişim, aracın değişimi, kusurlu araç" vb şeklinde görüş bildirip gönderiyorlardı O aklıma geldi. Ve davalara baya etki ediyordu bu. Davaların sayılarını görünce şaşırmıştım.

Bu tip işlerin çoğalması ve öyle kafalarına göre iş yapamayacaklarını öğrenmeleri güzel oluyor. Ama tabi hala yorucu bu işler, çok basit çözülmüyor. Allah kolaylık versin.

Başka şahit olduğum bi mevzu ise, Doğu Avrupa ülkelerinde de benzer saçmalıkların olması.
    Yabancı forumda örneğin adam gitmiş "yetkili" servise, "bu normal, bu bilmemne" deyip göndermişler. Adam diyor ki ben mekanikerim, normal değil, garanti kapsamında bilmemne olması lazım.
    Demek kafa aynı dedim
    Büyük firmalar genelde süreçleri uzatıp yıldırma politikasında oluyor. Hele bir de kaybederseniz mahkeme masraflarını vs. ödersiniz diye gözünüzü korkutuyorlar. Lanet olsun diyorsunuz. Karşılarında dik durmak lazım. Ben geçen sene komple yatak odası takımı iade ettim o da ayrı bir maceraydı.

İnan yorucu da değil abi. Sadece biz süreçleri bilmiyoruz gözümüz korkuyor. Biraz cevval olunca çözülmeyen iş kalmıyor. Şu güne kadar bir tane avukattan destek almadım. Hakem heyetine gittim haklarımı yapacaklarımı öğrendim. İcraya gittim haklarımı yapacaklarımı öğrendim. Biraz da google araştırdım. Zaten yapay zeka da şuan çok yardımcı oluyor.

Doğu Avrupa meselesi iyimiş. Bizim ustalarda aynı durumda. Gittiğim servis zaten bu arada bir sıkıntı yok demiyor. ''Hafif var ama o her araba da o kadar oluyor buna bir şey yapamayız'' diyorlar.
    Araç gümrük girişli, Borusan çıkışlıdır...

TRueMK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu dışı ama yağ eksiltme durumu nasıl ? bu konuda 1,4 egealar meshur
    73 bin km dir kullanıyorum deli gibi eksiltiyor
    şirkette 2 adet aynı araçtan var 2 side eksiltiyor
    bendeki 45 binde artık her depoda eksiltmeye başladığı için serviste sıfır sandık motor koyuldu garantiden
    araçta hala sorunlar var tekleme yapıyor servis çözemedi, şimdide klima sorunu başladı arada soğutmamaya başladı
    şuanda sandık motor üstüne 30 bin oldu hala eksiltiyor yağ bakımından 5 bin km sonra 1.5 lt yağ eklendi serviste
    benim asıl merak ettiğim LPG taktırıp biniyorlar onlarda durum nasıl

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler