aöf kayıtları ne zaman başlıyordu
Printable View
aöf kayıtları ne zaman başlıyordu
cuma günü başlıyor olması lazım
kasım devresi kısa dönem askere gidicemde kaç kasımda teslim olmam gerekir ? ve işten askerlik çıkışı yaparken izlemem gereken yol nedir ? ne zaman haber vericem vs.
Arkadaşlar Selam,
Yurt dışın da bulunan bir üniversitede uzaktan eğitim sistemi ile ön lisans eğitimi almaktayım. Bu yıl bitmesi gerekiyordu fakat alttan derslerim olduğu için mezun olamadım. Seneye devam edip o dersleri vererek mezun olmayı planlıyorum. Bu dönem ise 2. üniversite olarak başka bir üniversiteye başka bir bölüme ön kayıt yaptırdım. Müfredata baktığımda 2 üniversitede de ortak derslerim var. Önceki üniversitede vermiş olduğum dersleri 2. üniversitede tekrar almak istemiyorum. Transcript ile bu mümkün olur mu? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Selam beyler başvular başladı bilginize
ata aöf de okuyan arkadaslar varmı ?
ders secımı naptınız
Kayıt yenilemelere daha var galiba dimi ??
21-29 Ağustos - Yeni Kayıt
26 Eylül - 06 Ekim - Kayıt Yenileme
Tercih yapmayı kaçırmışım.ek tercih tarihi nedir acaba?
ARkadaşlar yiğenim ön lisans mezunu 94lü.İşe giricekti biraz önce askerlik durum belgesi çıkarttım 2017/12 ayında sona eriyor.Üniversite bitince tecil ettirmiş suan aöfte ve öğrenci belgesiyle gitmemiş tecil ettirmek için.Nasıl bi yol izlemesi gerekiyor öğrenci belgeını ınternetten cıkarabilir mi?Ben hiç tecil ettirmediğim için inanın bilgim yok.
4 yanlış 1 doğruyu götürdüğünden dolayı işletme 4. sınıftan sadece 3 ders verebildim haliyle alttan ders toplam 18 felan oldu ben tecili bozdurup askere gidecem döndüğümde devam etmeyi düşünüyorum kayıt yenilemesem geldiğimde direk harç yatırıp devam edebilir miyim ? yoksa gidip dondurmam vs gerekli mi ?
Aöfnin başı batsın 3 ortalamam vardı şimdi 2.00larda. Bu sene istanbul üniversitesi uzaktan eğitim geldi bakalım aöfden daha mı kolay daha mı zor uygulama.
Güz döneminde kayıt yenileyebilmeniz için aof bürosuna önlisans mezuniyetinize ait genel not ortalamanızı gösteren belgenizi teslim etmeniz gerekmektedir.
Böyle bir mesaj geldi ama ne alaka bilen var mı acaba?
Kayıt yenilemeler başladı mı bitti mi?
Ön lisans mezunlarından transkript istiyorlar ders birleştirmek içinmiş galiba ama mantığı nedir ne değildir bende çözemedim
önlisans diplomasını götürsek sabah büroya yetmez mi acaba
Soruma cevap veren olmamış konuyu görünce aklıma geldi , 4 yanlış 1 doğrudan sonra batırdım tecili bozdurdum kasım veya şubat uzun dönem olarak askere gideceğim. Aöf e kayıt yenileme yapmasam gelince kayıt yenileme ile devam edebilir miyim yoksa dondurmak gerekiyor mu ?
Evet ya bu mesaj neyi kapsıyor tam olarak ? Götürmezsek kayıt yenileyemeyecek miyiz acaba ?
bana da geldi aynı mesaj takipdeyim konuyu
Ön lisanstan 4 yıllığa tamamlayım dedim, 52 ders kitlemişler, Allah'tan zamanında bitirmişim ön lisansı.
Aöf sisteminden ders seçeyim dedim aşağıdaki uyarıyı verdi;
Anlamadığım zaten diplomamızı vermiştik kayıt olurken ellerinde bilgiler varken neden bidaha bilgi vermemiz gerekiyor kiAlıntı:
Dikey geçiş/lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptırdığınız ve Fakültemiz kayıtlarında önlisans mezuniyetinize ait genel not ortalaması bilginiz olmadığından KAYIT YENİLEME (DERS SEÇİMİ(EKLE/SİL)) İŞLEMİ YAPAMAYACAKSINIZ. Önlisans mezuniyetinize ait genel not ortalaması bilgisi bulunan Öğrenim Durum Belgeniz veya Not Durum Belgeniz(Transkript) ile birlikte AÖF bürolarına başvurmanız gerekmektedir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15 - (4) maddesi; (Değişik:RG - 5 / 9 / 2017 - 30171).
Ben biraz önce önlisans transkriptini aöf bürosuna teslim ettim. Felaket bir yoğunluk var ve çalışanlar da bilgi sahibi değil. Herkesten fotokopilerini alıp sisteme yüklediler. İşin ilginç yanı ordakilerin bazıları ders seçimi yapabilirken bazılarında hata veriyordu.
Önlisans transkript zımpırtısı mesajı banada geldi fakat ben az önce ders seçimi yapıp ödememi de yaptım durumum aktife döndü. Aşırı yoğunlukta varsa teslim etmeye gerek yok sanırım.
Bürolara detay bilgi gelmedi konu ile ilgili.
Not birleştirme olayı, önlisans ve lisans mezuniyet not ortalamalarınızın ortalaması alınıp Aöf den mezun olunca alacağınız transkriptinizde yazacak.
Yök zorunlu tutmuş olabilir bu işlemi. Dediğim gibi bürolara detay gelmedi malesef.
ben bugün kayıt yeniledim öğrencilik aktif gözüküyor sistemde. fakat e devlette 'size ait aktif bir öğrencilik bilgisi bulunamadı' diyor. normal mi?
Kayıt yenileme şimdi mi?
bana da aynı mesaj geldi çözümünü bulamadım ki kafama takılan soru diplomada zaten ortalama belli arkadaş yıllar sonra sen neden bunu istiyorsun ki muaf olduğumuz dersler belli işletme okuyorum ben
aldığım dersler belli çalışan insanız sınav yerleri zaten oturduğum yere alakasız yerler mail attım durumu anlattım bilgisayar otomatik belirliyor diyor sınav günü görevli öğretmenlerle de bu konuyu konuştuk onlarda aynı dertten yakınıyorlar
para tatlı geliyor aöf'e bence şimdi mecburen mezun olduğum üniversiteye gidip transkript alıcaz çok saçma madem böyle durum var yumurta kapıya gelene kadar niye bekliyorlar arkadaş kayıt yenileme için sayılı gün var öğrencilerin çoğu
çalışan zaten bu arada ben ders ekle sil yapabildim hiç bir hata vermedi ödeyeceğim tutar da belli illa gidip alacakmıyız transkript
Capture — imgbb.com
bende böyle bir uyarı veriyor da pek anlayamadım aöf'ten Transkript alıp aöf'emi vericem eski okulumdanmı not ortalamamı alıp aöf'e vericem
internetten ödeme yapılacak olan yerde Hata uyarısı alıyorum :D Welcome To Turkey Bankaya gidip bu sıcakta para yatırtacaklar adama :(