uygulama-ticari-kamu geçmiş ola... orta kara geldi benim için.beynim sunger gibi ıkı saat uyku sart... yarına 5 ders için nolcak hiç bilmiom![]()
Sabah türk vergi sistemi var, az çok bakmıştım, 5. üniteye kadar gelmiştim hafta içinde. Baktım olacak gibi değil bıraktım. Test çözüyorum şimdi, sabah sınava girmedende testteki yanlış sorularıma bir kere daha göz gezdiririm.
işala işe yarar
1- Bir üründe olmayan özellikleri var gibi gösteren aldatıcı reklamlar ana etik sorun konularından hangisi kapsamında yer alır?
Cvp: iletişim
2- Aşg. Hangisi hizmet işletmesi değildir?
Cvp : silah fabrikası
3- bir işletmenin tepe yönetimindeki yöneticileri bilgi beceri ve uzmanlık esasına göre seçilen yöntem aşg. Hangisidir?
Cvp: profosyonel
4- gazete cıkartan bir işletmenin bir kağıt fabrikasını satın alması nasıl bir büyüme şeklidir?
Cvp : geriye doğru dikey büyüme
5- herhangi bir eylemin kabul edilir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayan değişkenlere ne ad verilir?
Cvp : etik
6- hangisi işletmenin temel amacıdır?
Cvp : kar sağlamak ve topluma hizmet
7- üretimde elde edilen cıktıların fiziksel niceliklerini, üretimde harcanan girdilerin fiziksel niceliklerine oranına ne denir?
Cvp : verimlilik
8- ekonomik yaşamın ekonomik faliyetlere hareket noktası nedir?
Cvp : insanların gereksinim ve istekleri
9- işletmeye mal ve hizmet sağlayan kuruluşlara ne denir?
Cvp : tedarikçiler
10- amaçlar ve bu amaçlara ulaşmak için uygun yöntemlerin belirlendiği sürece ne ad verilir?
Cvp : planlama
11- satın alma yoluyla birleşmenin işletmelere sağladıgı temel yarar hangisidir?
Cvp : kar akısı sağlamak
12- Aşg. Hangisi işletmenin en çok etik çatışma yaşadıgı taraflardan biridir?
Cvp : müşteriler
13- Çabuk bozulan tarımsal ürünleri kullanan işetmenin kuruluş yeri seçiminde göz önünde bulundurmaları gereken en önemli etmen hangisidir?
Cvp : hammadde
14- Mal ve hizmet üretimi için kullanılan yöntemler aşg. Hangisinin kapsamında değerlendirilir?
Cvp : teknoloji
15- Aşg. Hangisi iş analizi süreci içerisinde yer almaz?
Cvp : Ücretlerin saptanması
16- Zaman etüdü çalışmalarıyla bir işçinin bir işi en kısa zamanda yapılabileceğinin belirlendiği ve eldeki mevcut araçlarla ne kadar işçiye ihtiyaç duyacagının ilk kez araştırıldığı yaklaşım nedir?
Cvp: Bilimsel yönetim yaklaşımı
17 – Aşağıdakşlerden hangisi insan kaynakları yönetiminin işlevleri arasında yer almaz?
Cvp: Teknoloji geliştirme
18- Kısa devre yada fayol koprusu denılen örgütleme ilkesi hangisidir?
Cvp: Çapraz ilişkiler ilkesi
19- Otoriteyi ele geçirme yolu olarak tanımlanan bilim nedir?
Cvp:Ssiyaset bilimi
20 – soru cok uzundu dıe yazmamıstık
Cevabı : beşeri ilişkiler yeteneği
arkadaşlar bunların çıkma olasılıgı wardır bılgınıze bı okuyun 1. sınıf işletme soruları lazım olablıır![]()
bu sorular birinci sınıf mı hangi sınavda çıktı
ya arkadaslar walla cok basıt yaparsınız ya bırazck mantık calıstırın bılmedınız sorularda bıde atıcaksanızda uzun sıkkı ısaretleyın aklınızda bulunsun acele etmeyn ben 5 senede bıtırdım 4 senelıgı hepsınıde soru ezberleyerek gectm gene ne varsa sorularda var valla arada ters kose yapıyolar zaten ters kose yaptıklarında 100 alcak adam bıle 50-60 alıo...
kafa örümcek ağı oldu hepsi birbirine girdi istatisik muhasebe uygulamaları
allahtan tarihle falan işim yok yani çalışmaya gerek yok![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)