yok denemişte arakadas en iyisi yanında geliyormus merak ettim en iyisi kimmiş die?
bilelim yanı en iyi vtec i :D
Printable View
bu piyasa çok kaotik hale geldi cidden ilginç rakamlar dönüyor.
vtı manyagı degılım ama sıradan arabalara gore hızlı bı araba ıstıosan bınılıcek en mantıklı arabadır benım gozumde sedan vtı 4 kapılı kullanıslı sorunsuz yakıt ekonomık konforlu vergı ekonomık aırbagdı abs ıdı klımaydı sunrooftu benım gozumde 4/4luk bı araba 20 ye sıfır dedıgınız arabalarla kıyaslamayın
vti ' lar ile ilgili bir "saldırma" durumu var bu çok garibime gidiyor...
yok o araba o parayı etmez , yok efendim motorundan başka bişeyi yok , yok efendim aslında o kadar da hızlı bi araba değil vs..vs..
nedir bu durum anlamıyorum?
hakikaten satın almak isteyen gider beğenir alır , beğenmezse de almaz bu kadar basit...
cidden amaç nedir? herkesin aracı kendine göre değerlidir , herkesin aracı kendine göre hızlıdır...
ben geçtim o geçti çok komik saçma sapan işler...
hangimiz daha uzağa işiyoruz ? hangimizin babası hangimizin babasını döver? van damme mı bruce lee mi çekişmeleri felan...
yıllardır bitmedi bu saçma sapan laf atmalar...
kahvehane ağzıyla konuşmalardan kimse sıkılmadı mı allah aşkına?
herkes bi eksper kesilmiş "x araba şu rakamdam bir lira fazla etmez" vs..vs..
araç satın almak isteyen bir alıcı , elindeki rakamla alabileceği ve kendi tarzına en çok uyan arabayı alır , bu iş böyle yapılır...
yoksa a-dan z-ye markalara modellere çamur atarak yücelterek veya yererek bu amaçsız çekişmelerin bir manası yok...
cidden yıllardır aynı hikaye...
hiç mi sıkılan yok bunları konuşmaktan?
ya herkes arabasına istediğni ister alıcıda istediği fiyata alır.
şu an piyasa allak bullak hala 55-60k istenen fn2'ler 65-70k istenen s2k'lar satılıklarda. Bu da neyi gösteriyor enayi aranıyor ilanları sıfır fiyatına ikinci el satmakda değişik bişey.
suan ies lere bıle 15k dan asa fıyat ısteyen yok dusunuldugu zaman vtının 18 19 20k aracın duruma gore fıyat ıstenmesı cok da garıp deıl aslında...
hayatta olmaz , vti'a 12-13 istenmesi gerekiyor , ederi olsa olsa o kadar...
ama ona bile bahane bulunur tabii orası başka...
ne de olsa en yenisi 10 yaşında , hepsi pertten toplama , hepsi kazalı , hepsinin kilometreleriyle oynanmış...
:)
vti değişik bi araç normal günlük kullanılan araçlar ve fiyatlarıyla karşılaştırılmak saçma olur alıcısını bulduktan sonra temiz bakılmış, sağlam, kazasız ve sıkıntısız bi araç için 20k liraya satılabilir.
şöyle bi durum var 97 99 arası İmpreza gt lere 30-50 bin TL Arası isteyenler var
e peki bunlara saldııran yokmu
konu vti mi?
bana gore komple boyalı olması daha ıyı.en az 1 mılyar masraftan kurtuluorsun alırken.
bencede ederi 18 19
Bu forumda benle beraber o paralara vti alınmaz 12 yaşında araba diyen tayfa bende dahil olmak üzere eline para geçtimi vti alır nokta.:)
kerem 19a verdim arabamı , ama tabii ki piyasa bu şekilde olmasaydı 20-21 arası giderdi , bunu da inkar etmemek lazım...
hadi bana da saldırın sevgili arkadaşlar...
hem tavan dahil komple boyalı (taklalıdır kesin) , hem kilometre 137.000.-de (acaba gerçek mi?) hem de tamamen stock'tu arabam :)
satın alan mı enayi yoksa ben mi fazlasıyla uyanığım?
satın alan da bu siteden , satan da bu siteden , satılan araba da bu siteden..
buyrun...
:)
hepinize sevgiler saygılar...
keşke soyle 10 bin e 9 binde bir tane daha vti bulsam 4 kapı fln 2. araba alırdım :)
bunun uyanıklıkla alakası yokki demekki sana 19 yetiomuş :) alan kişide 19 a razıymış
yani sonuçta bu arabaların bir piyasası yok kısmet işi bence,bende 106 ımı 20 liraya vermiştim
ama şöyle bişi var sonuçta artık piyasanın içinde olan kişilersiniz ben ortalık karıştırmak için sormuyorum sadece merak etiğimden piyasanın içinde bi insan olarak yada daha önce vti kullanmış biri olarak şuan almaya kalksan kaç lira verirsin
Bende Günay'ın arabayı 2 sene önce aldım 20ye
Yaklaşık 1 sene bindim krizin başında 23 e sattım.
Aldığım kişide buradan sattığımda.
Hani ne kadar ekmek o kadar köfte derler ya o hesap.
Benim dayımda 10 yaşında bir arabaya o kadar para verilir mi muhabbeti
yapanlardan gıcıklaşırız arasıra! Gider sıfır araba alır bilmem kaç milyar
ÖTV-KDV verir 1 sene biner satar 10 milyar zarar eder... Hani mantık ?
Bana sorun çıkartmayacak arabaya veririm o paraları...
Hastasına da satarım o rakama :icon_tup:
temiz vti bulsam hakkını veririm cem :)
hakkı nedir? zaten dedim ya piyasa böyle olmasa iyi bir stock (veya stock denilebilecek) vti 20-21 liradır ve bu rakamı hakeder bence...
bu koşullarda da aynı vti 19dan aşağı inmez , çünkü özel bir arabadır bunu hepimiz biliyoruz..
özel bir araba olduğu için "10 yaşında arabaya o para verilmez" mantığının dışında kalıyor bence...
bak mesela 106 da ayrı bir konudur... ölüsü tam ölüdür , dirisi cidden kıymetlidir... ama adet olarak vti'dan fazla olduğu için bence piyasası farklı oynuyor.. bence tabii.. :)
yaa bişey dikkatimi çekti ,
şu vti mevzuusu döndüğünde kerem , ben , mertcan , tayfun , murat , soner , selçuk vs.. birleşiyoruz hemen :D:D
sanıyorum hastayız biz :D:D
yani abi sende haklısında bnm demek istediğim tekrar sölüyorum eder etmez zevk-beklenti meselesi
ama sana sattığın adam dediki abi ben binemiorum sen al bunu aldığım fiyattan 19 a dese alırmısın ben sadece bunu öğrenmek istemiştim ama dobra bi cevap istiorum :)
alırım diosanda eyv almam diosanda eyv ben merakımdan soruorum
Arkadaşım komple boyalı,98 model 11 yaşında yaşında bi araç 140bin kmde her ne kdr honda sevsekte gerçekleri söylemek lazım vtec 15 milyardan fazla etmez oda temizi kimse alınmasın bu benim görüşüm.
1996: 50 adet (hb)
1997: 257 adet (200 adet sedan + 57 adet hb)
1998: 476 adet (396 adet sedan + 80 adet hb)
1999: 21 adet (hb)
1996-1999 yılları arasında tr'de toplam 804 adet (596 adet sedan + 208 adet hactback) honda cıvıc 1.6 VTI modelı satılmıştır...
piyasada 98 modelinden 80 adet olan bir arabaya biniyorum bence bu güzel bir sey
veriler alıntıdır ne kadar dogru bilmiyorum ama :)
cem ,
dobra söyleyeyim , evet param olsa aynı paraya geri alırım cidden...
peki niye sattım? niye hemen gidip başka bi araba aldım? dobradan devam :)
habire parça alayım performans geliştireyim diye gaza gelmeyeceğim bir araba almam lazımdı.. o da şimdiki standart otomatik cooper :)
amacım ne dersen , ep3 typeR almak için kenara para koymak tabii ki... :)
komple boya mevzusunu anlamış değilim. komple boyanınca araba alınmaz mı? veya hemen 2bin tl aşağısına gider mi demek? mantıklı gelmiyor bana.. 50k motor kırmış biton yeni nesil araç var, 90k de hor kullanılmamış çiçek gibi motorlu arabada var(sadece vti için söylemiyorum) bu iş nasıl-neden-ne amaçla yapıldığına bakmaz mı? yorumları okudum da neler yazılmış. bir vti nız olsa ve şöyle düşünseniz; motoru düzgün bakımı zamanında yapılmış kasası sağlamsa, değişeni yoksa alt takımı düzgünse 15bin tl ye satar mısınız?
Kanka benim görüşüm bu fanatiğiz ama gerçekler böle :) hadi km yi göz ardı et rektefiye edersin sürekli kullanırsın kasanın hırpalanıp hırpalanmayışı vs bi çok etken var benim bu görüşümün içinde :) Senin araba benim gözümde atıyorum 15 ederse başkasına 18 19 edebilir yada 11 12 edebilir yada 20 isteyebilirsin alanda çıkabilir görüş meselesi :)
görülen o ki fiyatı belirlemek satıcının elinde,o parayı vermekte alıcının:) herkesin görüşler farklı..benim şahsi görüşlerime görede 20-21k gibi rakamlar verilir fakat verdikten sonra biri çıkar işte bu aracın ederi 16k sen 5k kazık yemişşin der kaldıramam o lafları ondan korkuyorum :D
HAstalık mı fanatiklik mi bilemiyorum:beuj:
Ama bu eder mi gider mi konusu kısmet işi...
Her malın bir alıcısı var.
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum
arabadan beklenti de önemli! Mesela ben Vtec te ki sedan
olmasına rağmen INTEGRA'nın rahatlığını konforunu yol tutuşunu
görselliğini bulamadım. Ha performanssa performans :icon_tup: Eyvallah
Ama Teg in performansı bana yetiyorda artıyor stock olsa bile.
şase çürüyünceye kadar kullanacam.hatta çürüsün kalıbını çıkartıp döktürece titanyumdan torunlarıma bırakıcam:D:D
mertcan naptın aldın mı arabayı nasıl?:)