:))) arkadaslar bence uzatmanıza gerek yok korhan biraderim zaten son noktayı koydu.
Printable View
:))) arkadaslar bence uzatmanıza gerek yok korhan biraderim zaten son noktayı koydu.
korhanın son noktayı koydugu falan yok boş konuşma sulhi
herkesin saygı gösterdigine ben saygı göstericem diye de bir şey yok mecbur degilim
önce o insanlar benim ticaretime saygı göstericekler
o turbodan bir *** olmaz dio ya gec dolar dio ya
agzınla mı üfledin nerden anladın emişin okadar kuvvetlimi bunları bi ögrenelim
ben size esnaflık ögreteyim
bir esnaf abimiz bir müşterimize mal sattıgı zaman o müşteri elinmdeki ürünle bana geldiginde ben müşteriden gizli olarak esnaf abimi kardeşimi ararım ve bu üründe şöle bir kusur var haberiniz varmı diye sölerim çünkü esnaflık böle bişi dir
müşteriler gider esnaflar baki kalır bakın mesela birazdan çıkıp gökmen ustanın yanına gidicez daha evvel hepiniz şahitsiniz burda nasıl tartıştıgımızın nasıl atıştıgımızın
ama sonuçta oturduk ve bir an düşündük biz esnafız dedik birbirimizle nasıl bir esnaflıgımız var herkes görse de imrense örnek alsa keşke
ya konusanda kabahat tmm kanka beni ilgilendirmez yiyin biribirinizi..2 cm cük kadar demir parcası için su formun haline bak koca karı hamamına döndü...
heee bunları gectim Malda kusur yok olsa gam yemicem yaww
a.k yerınde 50 kiş yazdı sesınızı cıkarmdınız şimdi ben mı suclu oldum a.k sankı yabancıya yazıosunuz he sokucam trbosuna sonunda benle ne işn var bide bana ters yapıosun...x
yavrum sinirlenince daha bir güsel oluyorsun :)
tum konuyu okudum hıc bıseye yazmam ama senın su yaptıgına sokaktakı cocuk bıle guler coluk cocuk muhabbetı yapma burası kreş deıl arkadasım en ıyısı bızde en hızlısı bızde falan gulmekten zorlanıorum klavyenın tuslarına basmakta :) sen kendı arabana bak bosver baskalarınınkını
Koskoca adamlar aralarında konusurlar anlasırlar, yırtık dondan cıkar gibi atlayıp ortalıgı kızıstırmayın.
Adamın sattıgı turboya cin malı denmisse o da o sinirle Adanalı ustalar hakkında olumsuz yorum yapmıs olabilir.
Böyle seyler yasanabilir normal, önemli olan kısa sürede cözüme ulastırıp dostlukları devam ettirmektir.
Bu ortamlarda herkesin birbirine ihtiyacı olur, darılmaca gücenmece olmaz.
Miniks turboyu almıs zaten geri, umarım diger sorunlar da biran evvel cözülür ;)
Şu türkiyede arabaya ciddi para gömen taş çatlasın 200-300 kişi varızdır. Herkes birbirini tanıyor, farklı ortamlarda bir araya geliyor, yüz yüze bakıyoruz. Ticarette bir sorun olmuş olabilir, bunları ticareti yapan tarafların kendi arasında çözmesi doğru olur, başkasının taraflar ekseninde yorum yapması abesle iştigal olur diye düşünüyorum.
Bu kadar ufak ve ucuz şeyler için birbirinizi kırmanıza gerek yok, kutuplaşma yaratmaya da gerek yok, zaten bu güzelim ülkemizin başına ne geldiyse bu kutuplaşma yüzünden geldi , adanalısı ankaralısı , doğulusu batılısı , türkü kürdü vs .vs , bırakın adana kötü istanbul iyi , yok istanbul bişey yapmadı adana yaptı muhabbetini de , güzelce ticaretinize , keyfinize bakın. Kırgınlıklar zamanla çözülür....
3-5 metal parçası için canlı insan kalbi kırmaya gerek yok. Araya girip ortamı kızıştıranlar olmasa sorunu olanlar sorunlarını medeni bir şekilde çözebilecek potansiyelde insanlar. En azından minikleri tanırım ve bu potansiyellerinin olduğunu biliyorum, okuduğum kadarıyla karşı taraf da en az minikler kadar potansiyele sahip.
Neticede banane, de nacizhane tavsiyem işi forum üzerinde çözmek yerine telefon aracılığıyla çözüme kavuşturmak daha verimli bir yol olacaktır.
Konu gereksiz yere çok çok uzamış. Bana sorarsanız bu konu en başından taraflar arasında telefon aracılığı ile halledilmeliymiş. Konu hiç burada dile getirilmemeliymiş. Artık olmuş ve olmuşla ölmüşe çare bulunmaz. Tüm yazıları okudum. Bazı arkadaşlar malesef saygıyı sevgiyi bir tarafa bırakıp yazmışlar. Ama anlaşılan konu tatlıya bağlanmış olay kapanmış. Yani olayın en azından en başından olmadığı gibi bundan sonrası için de forumda yeri kalmamış. Kimse birbirini boş yere kırmasın yazıktır günahtır ayıptır. Herkese iyi geceler iyi çalışmalar.
selam...
malda kusur olmadıgının garantısı varmı ? .... adanadan koyulan resımde pallerın acıklıgı barız bır sekılde bellı...bızde turbo nedır bılıyoruz o kadar acık pallı turbo gormedık ve kım gorduyse o turboyu o mesafenın yanlıs oldugunu belırttı.....ısım vermeye gerek yok ...adanayla alakamızda yok ama tartısma bu kadar buyuyunce yazmak ıstedık...
olayı neden bu kadar gormezlıkten geldınız anlamadım garretın sıtelerınde dıger sıtelerde bakın o kadar acık pal aralıgı varmı ınsanları neden anlamamazlıktan gelıyorsunuz....
mal degılmı bu kusur olabılır hatalı uretım olabılır ınsanların kalbını kırmadan once bunu ıyı ıdrak edılmesı gerekıldıgını dusunuyorum...ve o malda kusur oldugunu dusunuyorum aksını ıtta edecek bır ıtımat edecek yazı kayıt koyarsanız ıkna olabılırız ama hatalı duruyor.....
ıyı aksamlar
ya konu içinde çok defa söylenmiş edilmiş ... arasında sorun olanlar konuşsn edilsin diye .. diğerlerinin kızıştırmasının anlamı yok ... bunu niye anlamamak istiyoruz hala dışardan müdahaleler geliyor ?
ama bu konuda özellikle bakıyorum adanalı arkadaşlar ist li arkadaşlardan daha çok atlamış .. yok adana böle yok adanadalı birlik beraberlik ist te yok ... emin olun istli arkadaş da sizin kadar yüklenirse konudaki post sayısı 5 katına çıkar .. görkem de söylemiş miniksleri gerçekte tanısanız bence çok farklı olur ...
boş laflar bunlar akdaşlar ... konuyu gereksiz yere çekmeyelim bırakın konuda muhattabı olanlar konuşsn ...
Gereksiz msj atip aksam aksam is cikarmayin . Sami abi acmis bu konuyu icinden bana msj sildirmeyin .
kaç sefer yazdım bak senin için bir daha yazayım
turbo yu takmadan sorunlu oldugunu nerden anladınız nerden çn malı damgasını vurdunuz nerden bir boka yaramıyacagını anladınız gec dolacagını da anlamışsınız maşallah
ne yazdım daha evvelde alırsın turboyu takarsın 1000 km yaparsın bu 1000 km içinde turbonun başına bişi gelir ben geri alırım malımı
ama daha takılmadan bu dolmaz bu çin bu dandik bu bozuk bu gec gelir gibi yorumları yaparsanız
ozaman bende ustalar yıpranmasın diye sölerim
Adanadaki birlik beraberlige gelince
ben aciz degilim kendimi savunmak için arkadaşlarım dostlarım ile birlik olmama gerek yok hepinize cevab veririm savunurum kendimi
yoksa İstanbulda birligin kralı var .......... buda son yazımdır daha da bu konuya yazmıcam
zaten konuyu acan kişi boşu boşuna tribe girdigini anlamış ki artık yazmıyor onun ismine hitafen edilen bir laf yok
lafı yüregirin ustası olarak PO1 oldugu için PO1 e söledik düşüncelerim de degişmedi hala daha aynı
Arabalarınız Türkiyenin en hızlıları olur inşallah
bu nasıl esnaflıktır anlam veremedim gitti.eğer sen müşterinle arandaki en ufacık bir sorunu kendi aranda çözemeyip forumlara kadar fotolarla taşıyıp yorum bekliosan yapılan iyi kötü tüm yorumlara saygı duymak zorundasın
sonuçta müşteridir.senden bir mal almış beğenir yada beğenmez sen gereğini yapmak zorundasın ticaret ahlakı bunu gerektirir.kalkıpta forumlarda müşteriyle arandaki özeli neden ifşa ediyosun, burada ticari itibar açısından ne kadar kan kaybettiğinin farkında bile değilsin ki hala uzatıyosun.
sami abi meselesine gelince adanada ne kadar çok sevildiğini tahmin bile edemezsin.o burada bir usta değil, herkesin yardımına koşan ama ufak hesaplar peşinde koşmayan (bu konu gibi)bir gönül adamıdır....her şeyden önce aradaki yaş farkına rağmen kurduğun cümleler senn geçmişten gelen kuyruk acını o kadar çok belli ediyorki adana lafını duyunca bile saldırmak için bir bahane çıkıyor sanki....
nese bu konu daha çok uzar keşke akıllı davranıp hiç açmasaydın...
yazmıcaktım da yazayım sana da cevab vereyim
benim actıgım konuyu görmedigin okumadgıın belli ben 2860 RS ve 2876 alanlar resimlerini koysunlar dedim
sonra sacma sapan yazdıgınız yazılardan dolayı olay buraya kadar uzadı
benim bir kuyruk acım falan yok beni tanımıosun boş konuşmalar yapmana gerek yok
benim Dünyadan bir beklentim yok kaybedecek bir şeyimde yok yara almışım falan bunlar boş laflar
neyse bu da en son yazım