User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
106 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Sigara Tiryakileri. . .

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sivil elemanlar var. Ben hayatımda bir kere gördüm 2 sene önce falan adliye de kimliği burnuna soktu herifin. Makbuzu kesti gitti. Herif sonra 2. yaktı
    orası adlıye ben devlet alanları dışından bahsediyorum ....
    Cafede sigara içiyorum nasıl kim ne şekilde hangi makbuzla kesicek bu cezayı türkiye çapında yeni bir teşkilatmı kurulucak yok böle bişi kanunlaşır ama uygulaması pek bir zor bu tür noktalarda ...

İzmire giderken arabalı vapurda çay ve sigara keyfi burnumda tüttü içmedim hadi kapalı alanını anladık vapurun ama koca arabalı vapurun on bölümünde dışarda dünya rüzgarın altında kime ne zararı olabilir diye düşünmeden edemiyorum bende ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zararlıysa zararlı, bu fabrika bacalarının zararlı olması ve filtresiz çalıştıramayacağın gibi. Ya da atık katı yağları kanalizasyona karıştıramayacağın gibi.

Hiç uyuluyor mu demeyin, sağlık bakanlığı bu konuda çok titiz. Bir kere bizim atık yağ filtrelerinin teki fazla dolmuş, başımıza iş alıyorduk. Yani ben uyuyorum .
    Wifiden sonra bence bütün atık yağ çıkaran sektörleride kapatsınlar.
    Onlar para kazanacak die bende pis, kirli su içemem...
    "Bilindiği gibi 1 lt atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin %25’ini oluşturmaktadır. Atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir; bulunduğu ortamı kirletir, ortamda yaşayan canlılara zarar verir."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu aralar bi cihaz üzerinde çalışıyoruz zihni abiyle beraber
    Kapalı alanlarda sigaramatic yapıcaz öekiosun dumanı içine veriyosun falan özel proje
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

MuratB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde parmak bastığım nokta bu. Sen rahatsız oluyorsun diye ben neden dışarı çıkmak zorundayım?
    Sen o mekana benden daha çok mu para ödedin? Benden ne farkın var? Hiç.. E bu durumda ben neden dışarı çıkmak zorunda kalıyorum farkımız yoksa.

Hız, trafik ışığı gibi örnekleri vermeyin boşuna. Kamusal alan farklıdır, özel alan farklıdır. Ben burada özel alanlardan bahsediyorum.

Ve evet tiryakiyim, benim hakkım gasp ediliyorsa öderim parasını içerim.
    Sadece rahatsızlık mı

Sağlıgımada zarar veriyor benim sağlığıma zarar vermen birbaşkasının hakkı olamaz yasaklandı kurtulduk
    MÜLPA EMLAK | Mülkiyet Pazarlama

mulpa.sahibinden.com

Alıntı kop42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak kanka
    ınadına yapıolar amk ayfonla surdaydık burdaydık
    kanka al canon makınayıda su zıynet esyalarını
    cekek şeklimiz olsun

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vallahi ben sen sigara, sigar, pro, nargile ve bilumum uzun soluklu dumanlı tütün mamulü içeceksin diye de ben kendimi kanser edemem. İstatistiklere bakın akciğer kanserinin %50 kurbanı pasif içiciler.

Sen içersin abicim o senin bileceğin iş. Ama mekan sahibi kendisi ceza yediğinde seni bir daha o mekanda görmek ister mi bilemem?

Ayrıca sen sigara içeceksin diye de hiç kimse cam mam yapmaz. Para olsa bile adam konsepte ters der çeker gider. Devlet para versin o zaman mekan sahiplerine. İnşaat ve havalandırma için. Bunun temiz hava girişi var havalandırması var hava sirkülasyonu var. Sadece bir cam ile bitmiyor. Adam der kardeşim öyle bir sistem yapacaksın ki buradan kimse yan masa da içilen pro dan rahatsız olmayacak orasını da bilemem. Çünkü kimse yapmaz, yapamaz.

Avrupa da her yerde yasak! Senin dediğin iflas spekülasyonları avrupada da çıktı ama daha sonra kimseye bir şey olmadı çıktı, krize rağmen.

Şöyle de bir durum var kendime geldim birden buradan ne yazsam boş, bundan sonra yazın sorun yok ama kışın Allah kolaylık versin sizlere.

Umarım bir an önce sağlık açısından kurtulursunuz.

Kışın gecelik ciro 3-5 milyardan 1-2 milyara düşer ise konsept monsept dinlemez. İş para kazanmaksa konsept halt eder.

Bu arada mekan sahibi sigara içilmesine izin verirse ceza yer. İzin verilmemesine rağmen ben içersem bana ceza makbuzu verir, cezayı ben öderim, mekan ceza yemez.

Avrupada ve Amerikada "Türk gibi sigara içmek" diye bir deyim vardır. Ben dahil tüm Türk sigara tiryakileri sigara içmeyeceklerse mekana gitmezler. Gece hayatına ne kadar çıkıyorsun bilemem ama istanbul gece hayatının çoğunluğunu sigara ve alkolu beraber tüketenler oluşturur. Ve çevremdeki ciddi bir çoğunluk boğazda rakı-balık-sigara olmayacaksa o mekana gitmem diyor. Bu gece hayatı müdavimlerinin çoğunluğu için geçerli. Eh çoğunluk gitmezse sigara içmeyenler bu çoğunluğu kapatacak mı? Birden gece hayatına akın edecek insanlar mı varolacak?

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cafede sigara içiyorum nasıl kim ne şekilde hangi makbuzla kesicek bu cezayı türkiye çapında yeni bir teşkilatmı kurulucak yok böle bişi kanunlaşır ama uygulaması pek bir zor bu tür noktalarda ...

İzmire giderken arabalı vapurda çay ve sigara keyfi burnumda tüttü içmedim hadi kapalı alanını anladık vapurun ama koca arabalı vapurun on bölümünde dışarda dünya rüzgarın altında kime ne zararı olabilir diye düşünmeden edemiyorum bende ...
    Ne bileyim abi, heralde Almanyada ki UBAN müfettişleri gibi.
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MuratB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece rahatsızlık mı

Sağlıgımada zarar veriyor benim sağlığıma zarar vermen birbaşkasının hakkı olamaz yasaklandı kurtulduk
    Dediğim gibi kurtulmadınız, en azından benim gideceğim mekanlardakiler kurtulmadı. Benim hakkım gasp edilirse veririm parasını yakarım puromu...Allahın kulu da cezasını ödedikten sonra gıkını çıkaramaz bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kışın gecelik cira 3-5 milyardan 1-2 milyara düşer ise konsept monsept dinlemez. İş para kazanmaksa konsept halt eder.

Bu arada mekan sahibi sigara içilmesine izin verirse ceza yer. İzin verilmemesine rağmen ben içersem bana ceza makbuzu verir, cezayı ben öderim, mekan ceza yemez.

Avrupada ve Amerikada "Türk gibi sigara içmek" diye bir deyim vardır. Ben dahil tüm Türk sigara tiryakileri sigara içmeyeceklerse mekana gitmezler. Gece hayatına ne kadar çıkıyorsun bilemem ama istanbul gece hayatının çoğunluğunu sigara ve alkolu beraber tüketenler oluşturur. Ve çevremdeki ciddi bir çoğunluk boğazda rakı-balık-sigara olmayacaksa o mekana gitmem diyor. Bu gece hayatı müdavimlerinin çoğunluğu için geçerli. Eh çoğunluk gitmezse sigara içmeyenler bu çoğunluğu kapatacak mı? Birden gece hayatına akın edecek insanlar mı varolacak?
    Adam zevkine açtıysa mekanı ne olacak Var öyle arkadaşlarımız. Konsept için İtalya'dan malzeme getiren. Sabunluk için bile... İnşallah okumuyordur.

Öyle şey olur mu adam da yer cezayı içen içtiren herkes.

O senin dediğini de İtalyanlar çıkartmıştır ama bence çok büyütlecek bir şey değil Türk gibi akıllısın demiş olsalar yine iyi bence kötü bir ünvan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Zararlıysa zararlı, bu fabrika bacalarının zararlı olması ve filtresiz çalıştıramayacağın gibi. Ya da atık katı yağları kanalizasyona karıştıramayacağın gibi.

Hiç uyuluyor mu demeyin, sağlık bakanlığı bu konuda çok titiz. Bir kere bizim atık yağ filtrelerinin teki fazla dolmuş, başımıza iş alıyorduk. Yani ben uyuyorum .
    100. defa kamusal alan farklıdır, özel alan farklıdır diyorum hala tüm örnekler kamusal alandan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özel bi hat kurdular yanlış hatırlamıyorsam oradan bir vatandaş seni şikayet edecek.
    Vapur inişinde sivil polis bekleyecek herhalde o şahısın şahitliği ile ceza kesecek...

http://www.havanikoru.org.tr/sss.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim asıl merak ettiğim bu kanuna şöle bişey ek yapılırsa nasıl olucak o iş

Sadece sigara içenlere özel cafe bar vb.. mekanlar açılır yada şuan normal bar cafe vb. mekanlar bu şekle dönerse ozamn sigara içmeyenlerin vay haline
    Gidicek yer bulamazlar jıeuhjehuansğmld
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu aralar bi cihaz üzerinde çalışıyoruz zihni abiyle beraber
    Kapalı alanlarda sigaramatic yapıcaz öekiosun dumanı içine veriyosun falan özel proje
    İyimiş, Çok güldüm ya. Atom'dan sonra ilginç durdu biraz.

Ya bir de otobüs durağının üzeri de kapalı ne olacak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyimiş, Çok güldüm ya. Atom'dan sonra ilginç durdu biraz.

Ya bir de otobüs durağının üzeri de kapalı ne olacak?
    huehhue Procce Zihni Sİnir
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Wifiden sonra bence bütün atık yağ çıkaran sektörleride kapatsınlar.
    Onlar para kazanacak die bende pis, kirli su içemem...
    "Bilindiği gibi 1 lt atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin %25’ini oluşturmaktadır. Atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir; bulunduğu ortamı kirletir, ortamda yaşayan canlılara zarar verir."
    Atık yağları bedava toplayan şirketler var merak etme sen ya bilinçli üretici doğayı kirletmez.

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigara iyi birşeymiş gibi nasıl savunuyorsunuz iyi olmuş yasaklanması hatta komple satışı yasaklansın.

Dipnot: bende sigara içiyorum.çokta olması gereken birşey değil.
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Öyle şey olur mu adam da yer cezayı içen içtiren herkes.

O senin dediğini de İtalyanlar çıkartmıştır ama bence çok büyütlecek bir şey değil Türk gibi akıllısın demiş olsalar yine iyi bence kötü bir ünvan.
    İtalyanlar mı çıkardı bilmem ama amerikadan avrupadaki birçok ülkede yerleşmiş bir deyim.

Yasayı daha önce soruşturmuştum,

Mekan izin veriyor ise yani içilmesine göz yumuyor ise ceza yer.
    Mekan izin vermiyor buna rağmen içiliyor ise mekan görevlisi içen kişiye ceza keser. İçen kişi cezasını öder sigarasını bitirir. 1 daha yakarsa 1 ceza daha yer.

Kanundaki açıklık sigara-puro ayrımının yapılmaması, eh kullanırım bende bu açığı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim asıl merak ettiğim bu kanuna şöle bişey ek yapılırsa nasıl olucak o iş

Sadece sigara içenlere özel cafe bar vb.. mekanlar açılır yada şuan normal bar cafe vb. mekanlar bu şekle dönerse ozamn sigara içmeyenlerin vay haline
    Gidicek yer bulamazlar jıeuhjehuansğmld
    cevabımı yasa vermiş yaw tüh

25. Yalnız sigara içenlere hizmet verecek, bar, restoran, cafe gibi yerler açılabilir mi?

Yalnız sigara içenlere hizmet verecek bu tarz mekanlar açılması Kanunun amacından son derece uzaktır
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    31. Cezaları kimler kesebilecek?

Kanuna göre yetkili kılınan kamu görevlileri, kolluk kuvvetleri, belediye zabıtaları, TAPDK, RTÜK, belediye encümeni, mahalli mülki amir ceza verebilir. Cezalarla ilgili ayrıntılı bilgiye bu sayfada yer alan "yasa hakkında" ve "4207 sayılı Kanunun cezai hükümleri" başlıkları takip edilerek ulaşılabilir.

25. Yalnız sigara içenlere hizmet verecek, bar, restoran, cafe gibi yerler açılabilir mi?

Yalnız sigara içenlere hizmet verecek bu tarz mekanlar açılması Kanunun amacından son derece uzaktır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    31. Cezaları kimler kesebilecek?

Kanuna göre yetkili kılınan kamu görevlileri, kolluk kuvvetleri, belediye zabıtaları, TAPDK, RTÜK, belediye encümeni, mahalli mülki amir ceza verebilir. Cezalarla ilgili ayrıntılı bilgiye bu sayfada yer alan "yasa hakkında" ve "4207 sayılı Kanunun cezai hükümleri" başlıkları takip edilerek ulaşılabilir.

Bu durumda mekanda ceza kesemiyor yani iyi oldu buda
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)