106 gti hondaya göre daha fazla masraf cıkarır bence eski olmasının pekte bi önemi yok yeterki kaporta diri olsun,,,iki aracında temizi gercekten zor ama,,,
Printable View
106 gti hondaya göre daha fazla masraf cıkarır bence eski olmasının pekte bi önemi yok yeterki kaporta diri olsun,,,iki aracında temizi gercekten zor ama,,,
Kardeş zaten hepsi bi anda olacak deilya benimde anlatmak istediğim bu zaten biyeri arızalanıo yaptırıosun sonra baska biyeri arızalanıo onuda yaptırıosun snra biyer daha,bakmışsınkı 3 ay sonra yaptrdıgın yer bidaha arızalanmış haydaa sonra bıdaha.bu kısır dongu 106 da donuo gıdıo..
bunda kullanımda onemlı ben yazdım zaten oraya aile arabası spec modda gezersen bozulma oranı dusecektır tabıkı..ama benım ve arkadaslarımın vede cogu 106 cının kullanım stılıne gore cok cabuk arızalanıo..
1 sene bınıpte motor kulaga deıstırmedım dıyen,sanzuman yaptırmadım dıyen,aks yaptırmadım dıyen,torsıyonu bozulmadı dıyen bi 106 kullanıcısı bence yok denecek kadar azdır.hatta cogu kısı bu arızaların cogunu sene ıcerısınde 1 den fazla yasamıstır..
benimde satma sebebim aks sorunuydu biraz düşük olduğundan pek sık arızalanıyoru keşke daha sağlam yapsalardıda hala biniyo olsaydım:o
honda honda honda =)
İşte düşüklükten kaynaklanıyor. Ama senin arabada aşırı düşük. Camber kiti olsa akslar korurdun bir miktar.
Bir motor kulağı sorunu var. Birde aşırı düşüklükten aks ve torsiyon. Alçaltınca her araçta sorun oluyo. 106 sahipleride maşallah yerle bir ediyo araçları. Motor kulağıda 306 takarsan bir daha kopartman çok zor. Valla çevremdeki gazlayan 106larda hiç şanzıman sorunu olmadı. Birşey diyemiycem.
motor kulagını 306 yap yada get koy bi daha koparamazsın.
aks kırma olayını ise sol kulağı(akü altındaki) yerden gevşetip ileri dayayıp aks'ın arasına pul koydun mu bir daha kırmazsın tabi hayvan gibi düşürmüceksin tadında bi iniklik olucak.
şansıman ben 1 kere kırdım aslında kırmadım hayvan gibi yere basmıştım çukura düştüğümde muhafaza çatladı ordan yağ aktı yağsız kaldıgı için sorun yaşamıştım.
fabrika çıkışlı - leri var doğru ama bunları uyguladıktan sonra hiç bir sorun yaşamazsın.bunların hepsini bende çok yaşadım ama öğrendikten sonra yaklaşık 2 senedir ne kulak ne aks nede başka bir sorun yaşadım.
o kadar abartmayın 106 dayanıksız bi araç değil hatun gibi nazlı:D
heyecanla beklıyorum ozaman :)
ben 2 yıldır kullanıyorum çok şükür pek fazla arıza ile karşılaşmadım kaldıki bi arıza yapan yari birdaha yapsın.
evet ben 1 yıl değil 2 yıldır biniyorum 1 kere bile motor kulağı, şanzıman, aks torsyon yaptırmadım. periyodik bakımımı yaptırıyorum yağ balata fltre v.s... gibi. benim gibi kullanan bir çok arkadaşım bu şekilde kullanıyor 106 gti.
bu iki araç arasında seçim yapacaksan si daha düzgün bence.. ;)
bi 106 sahibi olarak bencede 20 civarı we üstü rakamlar werilmesi biraz abartı geliyor sahsen ben wermem o kadar para:)(stock araclar için söylüyorum)bu arada izmirdeki sarı 106yı bir kaç defa otoban gecesinde gördüm duruşu fotolardan oldugundan daha ii ama yürürünü hiç görmedim kimsele denemedi..honda hakkında hiçbir fikrim yoqq..civicin bir gti keyfi vermicegi çok bariz ama önceki sayfalarda yazıldıgı gibi pek para kaçmasın diyosan sonrasında civic daha mantıklı(araç düzgünse)
2 yıldır tahmınımce 5 lık yay olan 106 ya bınıosun hıc bı sorun yasamadın yada hıc aks kırmadın yani?helal olsun:icon_tup:
dedıgım gıbı aıle arabası spec modda bınıosan yada cok fazla km yapmıyosan dogrudur..yada bızım bındıgımız vede cevremızdekı arabalar sureklı bozuluyo..
6lık yay kullanıyorum, hiç aks kırmadım kırmamda inş:) fazla km yapmıyorum ama aile arabası olarakta kullanmıyorum.anlatmak istediğim bakımlı ve düzgün kullanılan bi araç herzaman daha uzun ömürlü olur bu sadece 106 için geçerli değil. her araç arıza yapar sorunlar cıkartır.Sonuçta sıfır araçlar kullanmıyoruz 97 - 2001 yılları arasında o şekilde yapılmış ve şuan 9 ila 12 yaşında araçları kullanıyoruz. 106 sadece birazdaha nazik kullanılmalı surekli dip gaz modu sorunlar illaki yaratır.
peugeot çok sağlam bi araç demiyorum ama kötüde demiyorum. düzgün kullanıldıktan sonra abartı sorunlar çıkartmayacağını biliyorum.:)
Honda'nın modası geçmez. EG'ler şu an patlama yaşıyor. Düşünmeden Civic derim.
modifiye parçası olsun, görüntü bakımından parça olsun eg de herzaman daha çoktur.Saner in dedigi gibi şu aralar patlama yapan bir arac + ilerisi için swap ada çok uygun
ya cüssem iri olmasa hayalimdeki arabadır sarı 106 gtı ama rahat edemiyorum içinde :hehe:
bu benım ucuncu 106 gtı aracım hepsındede 5 lık yay artı namıstaın amortusor kullandım yanı aracım dusugunde dusuguydu yerı geldı aıle arabası yerı geldı gazlama arabası olarak kullandım hıc bır buyuk problem yasamadım ama cevremde cok motor kulagı kopartan var nasıl becerıyorlar anlamıyorum...