Klima kapalıyken 14.8 litre yakıyor klima açıkken 15.2 litre yakıyor pek fark yok açıyoruz bu sıcakta :D
Printable View
Klima kapalıyken 14.8 litre yakıyor klima açıkken 15.2 litre yakıyor pek fark yok açıyoruz bu sıcakta :D
20 lira lpg ile 153 km klima full açık yokuş, tümsek, hendek vs...
benim klima hem çok güçlü hemde ne çekişte nede yakıtta bi fark göremedim klima 12 kademe sanırım ama ben bu havada bile en fazla 2 kademe açıyorum buz gibi oluyo ama hala 20 ytl ye 70 km yapabiliyorum ortalama
buyuk hacimli otomobillerde sıkıntı yaratmaz ama 1ç4 otomatik bir otomobilde yakıt tuketimi artacaktır .
2,0 atmosferik yada 1,6 uzeri turbo otomobillerde yakıt uffacık bir şekilde artar ama farkedilmeyecek kadar ufak ...
1,4 atmosferik 2,0 Atmosferik arasında birçok otomobilde klima hem performans kaybına hemde yakıt tüketiminin artmasına sebep olmaktadır .
klima 1-2 yada 12 kademe olayı değil 1 kademe açmak yada hiç açmamak arasındaki fark yazdıklarım .
tabibu arada otomobiilerin reel şekilde aynı ağırlık aynı yol şartları hatta camlarının aynı şekilde kapalı yada acık olması soz konusu bilimsel olarak ispatlanmış test edilmiş olanı bu :D
Tabi otomobillerin bakım akü durumları vbç detaylarda bu bilgide değişiklik gösterebilir.
2.0 hacimde hiç performans kaybedilmiyor demek değil bu ancak 1.4 de 4 litre yakıyorsanız ekstra olarak 2.0 otomobilde 1 litre yakıyorsunuz klima ile .
yüksek derecelerdede açtım ama dayanamadım kıstım çok ciddi güçlü klima 12. kademeyle gidebilicek insan anca alaskada yaşayanlar falan dayanır :D
evet onlar da denedi bıyıklı olan adamım ama bilimsel değildi ne yazıkki (kalbimiz kırlmasın yarı bilimsel diyelim bende adamları takip ederim):D
Ama bu sölediğim testi bulursam herkezle paylaşırım ama 4-5 sene once ingilizce bir makalede denk gelmişti bu konu ...
Kamercim klima kompresorune bi baktır bence bilyalarına fln..o kadar farketmemesi lazım mutlaka kasıyordur bi yerden, fazla yuk biniyordur.
ben klimasız gezmem yazları,tesbitim ise şu yönde bir depoda full klimalı gezsem 50-80 km arası klimasızdan az km yapıyor.yani klimasız 600 civarı desek, klimalı 520-550 arası bir şey yapıyor
deneme yaptım ışık yanınca 30 liralik (10 litre) benzin aldım, klima sürekli açık arada bir vtec açaraktan istanbulda köprü trafiğide dahil olmak üzere 121 km yaptım. Özellikta yakın ekonomisi yapmaya da kasmadım arabada 4-1 dc heades komple ss ara boru ss magnum egsoz simota cai var. sende kesin bir problem var bence
aynı sıstem bendede var. kesınlıkle benım klımada bı sorun var cok kasıor araba kendını.
hıc klıma acmadım hatta 3 defa 220lere cıktım ısıklardada ole bı kacdefa vtec actı. fullettım 301 km yapmısım durum bu.
http://i25.tinypic.com/2ihtg5h.jpg
turbo araçta boost saati varsa klimanın yarattığı değişimleri izlemek ilginç oluyor...
normalde rolantide 0'ın altında 19 inHg vakum varken klimayı açınca bu değer 13 inHg vakuma yükseliyor. yani biraz daha hava çekiyor..
aynı şekilde peak değeri de 1 psi kadar artıyor.. beyin klimanın yarattığı güç ekskliğini bu şekilde karşılıyor..
bnm a3tede baya farkediyo
benim arabada klima yok malesef :) bu sıralar garip şeler geliyo başıma hadi hayırlısı diyip geçiyorum,şehir içi neredeyse 370ykr yakan araba şehir dışında çeyrek depoyla nasıl 230 km yol yapabilir anlamış değilim hele bu araba 145 boxersa :S ya alırken araştırdığım forumlardaki adamlar yalan sölüyo yada benim ibre bozuk,230x4 neredeyse 1000 km yolmu yapıcak simdi benim araba 1 depoyla?görsem inanmam
birden düşer o biraz dha gittikten sora :)