konunun maddi boyutu o prototipten nekadar para kazanıldığı bence ....
Cunkü bukadar senede bırakın 1 yürüyen otomobili 10 farklı modeli uretilirdi ...
Olay bir şase uzerine fiberden bi otomobil yapıp bunu hersene farklı renge boyayıp makyajlamaksa bu işten bi cacık olmaz ...
Prototipse gizlidir ortada gezmez değilse seri uretime hazır ise ozaman satışa cıkar seri uretimden sonra yanyana atıyorum 100 tane resmi olur reklam kampanyası başlar vs..vs.. .
Senelerdir bi fiber harikasını türk icadı türk mucizesi tükr otomobili diye pompalama sebebi nedir bu insanların ?
Sanıyorsanız o otomobil seri uretilir inanmıyorum uretilene kadar ...
Teşvikim var tübitak desteğim var cebimde devlet devam millett kampanyası bunlar bence ..
Çok isterim ki ben yanlış olayım devletin herhangi bir kurumundan destek almadan reklam yapıp şirketlerini 1 otomobille buyutup dünya reklamı ücretsiz yapmış olmasınlar ve bu otomobil seri üretime girsin bende yapan kişinin telefonunu arayıp kusura bakmayın ben bir ara bunları dedim ama siz taktir edilecek bir iş yaptınız diyim.
Doğru bağlantılarla öyle teşvikler yağarki saçma sapan işlere aaa dersiniz ....
Türkiyede devletin doğru işleri desteklemesi taraftarıyım ancak öyle bir mekanizma işlememekte ***** ...
çarkın içinde dişlilerin yakınıysan yakın dişli teşviki yada işi bilen bi iş adamıysan işi bilen iş adamı teşviki ile yürür gidersin ...
Bana bilen biri var ise bu otomobilden uretilen prototip adedini arge deparmanında çalışan kişi sayısını (kağıt üstünde değil ) yazsın cok merak ediyorum ...
ha birde yürüyen ve lanse edilen versyonu var ise her sene boyanıp makyajlanıp ozaman prototip aşaması geçilmiş 2 senedir uretiliyordur da biz bilmiyoruz herhalde ...
Eyer her sene aynı otomobili makyajlayıp boyayıp sunuyorlarsa , kusura bakmasın kimse bizim mahallede top koşturan genç arkadaşlar bile kale direkleriyle güler böyle işe ...