vista ultimate 64 bit dede calışmıyor ancak 32 bit sennki calışması lazım sxe nin ikonuna tıkla özellikler de orda çalıştırma moduna xp flan gibi bişi seç çalışır .
Printable View
Uyumluluk xp secili ama load hatası gibi birsey veriyor sxe :)
Counter Strike oynarken lag 150-200 arasında degisiyor.
Virüs programı, msn vs bütün programları kapatıp girsem de degismiyor, bu win7 altta bir program mı calıstırıyor sürekli bilen varmı?
bandwidth reservation'i iptal edersen belki duzelir vista sp2 dahil hepsi network band genisliginizin %25ini mi %30unu mu ne reserve eder ayni anda baska islerde yapabilesiniz diye belki onunla duzelebilir ama sanmiyorum driverlarina goz at daha yeni versiyon veya daha eski versiyon dene vista driverlari oluyo *****...sorun cozulmuyosa baska bi sorun olabilir...servislerden de superfetch'i kapatabilirsin ama disable etme automatic'den manual'e al sadece yoksa windowsun acilisi yavaslar... bide default olarak arkada hep windows defender calisir onuda ayarlarindan kapatabilirsin..
gırtlak yüklemek isteyen bandwidth reservation'i iptal edicek ;) yeni çözdüm bende
Nerden iptal ediyoruz bandwith reservationu win7de?
Bu arada services kısmında o kadar cok program calısıyorki, xp olsa hersey ne ise yarar biliyorum ama bu baya karısık :)
Abi şimdi girdim ben.Ping sürem 20-30 felandı sunucuyla.Bende bir de CfosSpeed yüklü.OpenDNS kullanıyorum.Sendeki laglar bağlantından kaynaklanmasın...
http://forums.techarena.in/tips-tweaks/1118292.htm
gpedit.msc belki windows 7 de degismisse group policy editor'u bulman yeterli 1st step icin...
Bu da sorunu cözmedi, internet hızım normal download hızım normal ama csde 150 lag sürekli, cözene bi yemek ısmarlıcam :)
local network te çalışan başka bir cihaz var mı ?
ben xp pro kullanıyorum yanındada eşantiyon windows 2003 server R2 kullanıyorum gayet memnunum :)
Ben DNS olarak OpenDNS'in verdiği
208.67.222.222
208.67.220.200
DNS numaralarını kullanıyorum.Ayrıca Torrent açıkken biraz olsun rahatça internette gezinmemi sağlayan CfosSpeed programı yüklü...Ping sürem 30-40 ms arası değişiyor.
Mozilla Rulaz :D
pardus gibisi yoktur :D gelmez
www.speedtest.net ten türkiye içi bir servera olan ping zamanını bi söylermisin
ayrıca windows tuşu ile r tuşuna aynı anda basıp açılan pencereye cmd yazın sonra da ping techturkey.com yazın oradaki en çok en az ve ortalama değerleri bi yazın bakayım.