TÜRKİYE'DE UYGULAMA SERT
Sigara yasağının kafelerde, barlarda, restoranlarda ve kahvehanelerde uygulanacağını hatırlatan Tuna Turagay, “Kanun çıkmadan önce; bir yere gittiğiniz zaman bir masada içiliyordu, öteki masada içilmiyordu. Otele gidip, içilmeyen odaya girdiğinizde, 'Bu odada içilmiyor, ben sigara içmek istiyorum' dediğiniz zaman önünüze kül tablası geliyordu. Türkiye bir ekstremdeydi, o da bir gerçek” diye konuştu. Yasa çıkmadan önce “geçiş dönemi” yaşanabileceğini savunan Turagay, “İnsanlara belirli bölümler yapılır, buralarda sigara içilebilirdi. Avrupa'da İngiltere, İrlanda, Fransa, İtalya'da uygulanıyor, İspanya'da sigara için ayrı bölümler var. Türkiye de bu anlamda en sert uygulamaların yapıldığı ülkelerden biri oldu” ifadelerini kullandı.
İÇKİ İÇERKEN AKLA İLK SİGARA GELİYOR
Tuna Turagay, kişisel olarak da yasağından etkilendiğini belirterek şöyle konuştu: “Ben de 25-26 senedir sigara içiyorum. Benim için de hayat zorlaştı. Çalıştığımız alanlarda içemiyorduk, şimdi restoranlara gittiğimiz zaman, yavaş yavaş buna kendimizi alıştırmaya çalışacağız. Çünkü bir restorana gittiğinizde, bir içki içtiğinizde sigara ilk aklınıza gelen şeylerden biri oluyor. Türkiye'de alınan ani tedbirlerin her zaman çalışmıyor. 'Bu da çalışmayacak' anlamında söylemek istemiyorum ama belki bir geçiş dönemi olsaydı... Geçenlerde Almanya'da havaalanındaydım. Oralarda sigara içme bölümleri var. Etrafta gelen arkadaşları görünce 'Sigarayı bırakmam lazım' dedim.” (Hürriyet)
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
sanırsam bu yasakla hap satışları patlar, siniri atmak isteyen ya maraş otu çigneyecek yada hap alıp bütün gün bulutlarda takılcak![]()
düşünemiyorum ya. kuledekileri ATC leri. ahmet uçak iniyor len hava rüzgar egrisi istiyorlar, boşver aga insin, kocaman pist olmaz ona bişi eşşek kadar uçak![]()
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
Haklısın...
What are national smoke-free regulations?
So far, ten EU Member States provide for comprehensive protection from exposure to tobacco smoke. Total bans on smoking in all enclosed public places and workplaces, including bars and restaurants, are in place in Ireland and in the UK. A similar ban is due to come into force in Bulgaria in June 2010. Italy, Malta, Sweden, Latvia, Finland, Slovenia, France and the Netherlands have introduced smoke-free legislation allowing for special enclosed smoking rooms.
However, in remaining Member States, citizens and workers are still not fully protected from exposure to tobacco smoke in indoor workplaces and public places. Bars and restaurants are a particularly difficult area of regulation. Partial smoking bans in hospitality sector are in place in Austria, Bulgaria, Denmark, Portugal, Romania, Spain and most German Länder (exemptions for smaller establishments) as well as in Belgium, Luxembourg and Slovakia (exemptions for non-food and snack establishments). In four Member States, there are at the moment virtually no restrictions on smoking in bars and restaurants. (for additional details see: table on implementation of smoke free measures in EU on http://ec.europa.eu/health/ph_determ...tobacco_en.htm )
sigara içmiyorum.. hatta nefret ediyorum.. çok iyi oldu, sigara dumanı olan yerde nefes alamıyorum, bi yerde insan gibi oturamıyoduk.. pis pis sigara kokuları, dumanı vs... bide nedense içmeyen içenin yanında 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyodu.. içmeyen için içeni engelliceklerine hizmet ediyorlardı.. çokta güzel oldu.. kimsenin sigara dumanını çekmek zorunda değil kimse..
Tamam işte şöle bir sıkıntı var sigara içenler içmeyenlere göre daha iyi müşteri birçok restoran ve gece klübü için ...
Bu nedenle bu yasa çıktığı an itibariyle içmeyenler artık gerçekten 2. sınıf vatandaş bu tür yerlerde ...
Halka açık olmayan klüp statusunde oluyor heryer ha içende içmeyende gelir eğlenir ama içenlerin mekanı olmak için uraşıyor bukadar gece klübü vb. mekan ...
O nedenle boşuna bu tartışma ve anlamsız bu yasa bunu cıkartacaklarına ki bu yasanın cıkma sebebi insan sağlığı değil AB uyum bilmemneleri tutup gece klübü restoran cafe vb. halka acık mekanlar için ozel alanlar ozel yonetmelikler getirip havalandırma sistemleri vb yontemler ile kimsenin rahatsdız olmaması sağlanmalıydı.
Bukadar kanun cıktı 2 ay hatta ne ıkı ayı 1 hafta sonra bu konuya bikaç resim ve bilgi eklerim herkez sigara yasagı varmı yokmu anlar ....
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
bende cok memlunum bu uygulamdan.kimse gocunmasın ama bence cok iyi oldu en azından herkez azda olsa zehirlenmekten kurtulacak.icen icmeyen.duyarlı vatandaslar olarakta lutfen kim olursa olsun uyaralım...
Fuck The System !!!
1-2 hafta bekleyelim hepberaber görüp tartışırız bakalım bu yasa içmeyenleri korumak dumansız saha oluşturmak için doğru bir yolmu değilmi ....
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
sigara icmeyenleri dusunen kim ? kimbilir altindan ne kadar buyuk bir olay cikacak bununda... o kadar reklam tanitim yasa yasak bilmemne bi ton ugras bakalim ne icin kokusu cikar dumansiz haca sahamizda.
bu demek degildirki karsiyim buna. bi yonden iyide oldu her olay gibi bununda artilari eksileri var onemli olan bardaga dolu tarafindan bakabilmekdir.
Dumansız Hava Sahası denen saçma sapan uygulama yerine,sokakta yatan o kadar çok aç insan var,onlara bir çare bulsunlar ilk önce.Dünya'nın sadece 3 tane ülkesinde böyle bir uygulama var (yanlış biliyor olabilirim) benim bildiğim.Onun haricinde bir AB kriteri değil bu.Çünkü AB'ye üye olan bir çok ülke de bile böyle bir sistem yok.Sigara içilen bölümler ve sigara içilmeyen bölümler olmak üzere ayrılıyor bir çok mekanda.
Kesin hükümet ile bu sigara firmaları bazı konular da anlaşamadılar.Zaten o kadar çok eylem yapılmaya başlandı ki,yasak yakında bölgesel hale dönüşecek gibi gözüküyor şimdiden.
amaç para kardeşim başka birşey değil inan.. devlet ceplerine nasıl para indirir diye düşünürken bnu buldular snra "dumansız hava" diyede millete yaydılar hepsi o..
türkiyede su forumu yapıldı kongrenin amacı "su'nun önemi"ydi ama aynanın görünmeyen tarafındaki asıl amaç "suyu özelleştirmek"ti... bundada böle olur..
Sigara odasindan ziyade.. Bu yasaktan kaçmanin ufak bir yolu var aslinda ama... Yasanin nasil uygulanacagi konusunda bile kimsenin fikri yok ki... Misal "üyelik" ile girilebilen dernekleri bildigim kadariyla bu sigara konusunda devlet denetleyemiyor. Ama bunu kural uygulayici olan zabita ve polise anlatmak ne kadar mümkün olacak?
Yollar izmarit kayniyor...
Sigara yasagindan sonra insanlar kapı onlerinde sigara içmeye başlarlarsa, (ki muhtemelen oyle olacak.) sokaklar izmarit yuvasina donucek.
Bunlarin disinda... ;
Sigara satislarinda muhtemelen bir dusus olacak (ciddi bir dusus). Devlet buradan almayi tasarladigi vergiyi alamadigi zaman mecbur oteki taraflardan cikarmaya calisacak. (akliniza ne gelirse..Benzinden elektriğe kadar)
Bakalim ne kadar uygulanacak bu yasa.. Ne getirecek ne goturecek...
Hayirlisi...
|l|lllll|lll||ll||lll|
²³³ ²³³ ²³³ ²³³
tekeli kim aldı? american tobacco
neden tekel devredilene kadar yapılmadı bu uygulama?
kimin elinde patladı şimdi sözde? amerikanın
o elinde patlayan bizim içimizde nasıl patlatacak acaba bu işi...
bırakmak 2.sınıf insan muamelesi görmekten daha mantıklı benim için.![]()
başlarım havasına da sahasına da.. pastane işletiyoruz biz mesela hadi şimdi iyi bahçe war kışın nolucak bi allahın kulu oturmıycak war mı böyle saçma bişey.. zaten iş yok güç yok millette para yok bide bu çıktı.. oh ne güzel.. yani hiç mi düşünülmez mekan sahipleri napıcak diye.. bu kadar mı beceriksiz yönetim olur dünyada 6 ülkede war sadece bu uygulama yani çok mu gerek wardı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)