en son gittiğimde vale şirketi değişmişti öncesimi sonrasımı bilemicem. Vale harici iyi bir mekan diyelim ozaman :)
Printable View
en son gittiğimde vale şirketi değişmişti öncesimi sonrasımı bilemicem. Vale harici iyi bir mekan diyelim ozaman :)
konuyu ilk defa gördüm dikkatlice okudum vermemek lazım valeye 100-150 mt ilerde isparka bırakmak daha mantıklı.
Gerçi sahil bölgesinde genel bir vale sıkıntısı var hor kullanma vs. şeklinde. Emirgan sütişte 2012 ramanzan ayındaydı sanrım, arkdaşımın aracının anahttarını kaybetmişlerdi ve bulamadılar yenisini serviste yaptırıp verdiler...
Emirgan Mado - Yesilkoy Mado - Florya Galericiler Caddesi Mado Bunlar Sakin Hareketli Manzarali Olan Yerler. Piayasa İcin Olanlar Atakoy marina, bebek chila, Maranta Gusto Ve Midpointin Her Mekani Ve lemanza vs vs Say Say Bitmez.
Dün filibe (sirkeci)'ye gittik.Ben oldukça beğendim. Tavsiye ederim.Fakat başka yerlerde de açılmış sanırım gerçeğinin sirkeci olduğu söyleniyor yeri oldukça basit zaten.Tren garından dümdüz yukarı doğru çıkarken soldan 5yada 6. restoran. :)
selamlar,
Beykoz >>> şile >>> ağva >>> kaynarca >>>karasu ve takat kalırsa ordan da akçakoca'ya geçeceğim. şile sonrasında bu güzergahta önerebielceğiniz yer var mı?
üsküdar yeşil mavi iyidir (nargılesı on numara)
yine üsküdarda son duragın orada sea of point var
hafta içi restorant hafta sonu bar tarzı bı yer ıstersenız cumartesı ve pazar gunlerı gıdılebılecek en ıyı manzaraya sahıp yer karaköyde zelda zonk var bankalar caddesının gırısınde gravida otelın terasında organızasyon ıcın guzel bı yer tavsıye ederım
Teşekkürler tavsiye için.
Otobandan kandıraya saptım. amaç kandıra ağva şile vs yaparak daha kısa bi güzergahı kullanarak en azından akşam köprü trafigine girmemekti.
İlk kandıranın içinde adı sanırım balaban kasap et ızgara'ydı. kendi ürettikleri hayvanların etlerini kullanıyorlarmış. Yerel halka hizmet verdikleri için kaliteden ve lezzetten ödün veremeyiz diyen küçük şirin bir ızgaracı. Meze namına hiç bişey yok. salata diyorsun, adam domatesi salatalıgı soymaya başlıyor.
neyse ilk yemegimizi orda yedik. 1 saat sonra güzergah üzerindeki bi hastanede anneme serum taktırmıştık:) etlerden kaynaklandığını sanmıyorum ama şansızlık işte. köftesi ortalama, sucuğu iyiydi.
Efsanevi şile- ağva orman yolu çok düzelmiş. kaymak gibi asfalt olmasa da yollar cidden çok düzgün, çukurlar kalmamış. Güzergahı motorcu gruplar sıklıkla kullandıkları için ona dikkat edilmesi gereyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nün içinde Lokma, Papaz ve Starbucks gibi cafeler var. Üstelik hafta sonları da açık. Hafta sonunu sessiz, sakin, bol yeşillik içinde, otopark sorunu olmayan bir yerde geçirmek isteyenler için birebir. Hafta içi hiç bulaşmayın, okul ağzına kadar dolu zaten, başınız şişer.
Küçükyalı dolmus yolu üzeri turkcell karsısında '' Antep Sofrası '' özellikle dürüm & etli çiğ köftesi çok geçerli :)
Bugun 2 arkadasimizla Virginia Angus Tahtakaleye gittik, kapida 20 dakika bekledik ama gercekten degdi. Burgerler 10 numara, ortaya bir de sucuk aldik o da gecer not aldi. Tavsiye edenlere tesekkurler, simdi anadolu yakasinda guzel bir durumcu de bulduk mu tadindan yenmez :)
Zekeriyaköyde kendi dükkanımı tavsiye ediyorum :D Kebap ve pide çeşitleri var.2 duble de yanında yuvarladın mı güzel güzell gidiyor yemekler :D
Filibe'de iyidir, Hayyam Pasajının arkasında ara sokaktaki Namlı Rumeli Köfteciside çok iyidir hatta heriflerin irmik helvası şahanedir.
Naml1 Rumeli Köftecisi
çok kez söyledim aklıma geldi yine istedim ya :D
idealtepe çınaraltı dürüm minibus yolu üstünde yanına oto yıkamın oldugu yerde forumdam toplu gidişte yaptık memnun kalmayan begenmeyen yoktu :D
gavurdağı kaşarlı dürüm + künefesi enfesdir
http://www.yaylalife.com/link/istanb...alti-durum.jpg
http://alkolsuzmekanlar.com/wp-conte...cf_385x275.jpg
şu konuya girmekten nefret ediyorum :D:D:D
Maltepe Sahil Migros'a gelmeden Cafe De Albahra.
Sevdiğimiz bi arkadşımızın yeridir. Sakin ortamı vardır.
Çinaralti iyi bi dürümcü değil. :)
hadi ya tadımı degişti diyecem ama bilemedim 5-6 ay oldu gitmeyeli ki ogunde cok kalabalıktık hava ucmustu dürüm ve künefeler .yada alıştıgın içindir belki :p ben ara ara gidp zevkine varıyodum .
tavsiye bulursan sole valla farklılık olsun et olsun bizim olsn her türlü denerim :D
aynen nası degil :)
bende künefesine bayılıyorm
buarada valla gidipde götürdügüm ve dürüm ve künefelerini begenmeyen kotu diyen cıkmamısdı daha
Cınaraltına bende gittim ve açıkçası çok özel bir tad alamadım. Benim aradığım bizzat Adana'da yenilen dürümlerin etkisini yaratabikecek bir yer lezzet olarak. Istanbul'da bir çok yer lezzetsiz, 40 türlü baharat dökerek solucan gibi ip ince kebap yapıp dürüme sarıp veriyor benim beklentim biraz daha yüksek. Ondo Dürüm'e gitmek istiyorum ama Anadolu yakasında olduğumdan önceliğim burda düzgün bir yer varsa gitmek.
Çınaraltı dürümü bozdu, kıkırdaktan başka birşey yok. Künefesi şahane :)
Bi kaç sayfa geriye gittim de göremedim. Anadolu yakasında fasıl yapılan güzel bi mekan önerebilir misiniz ?
Durumcu konusunda Halis durum var Halkali'da orasi iyidir, Baltalimani ustunde Duldul vardir (gecen yil Istinye Enka yokusundan TFF binasina inerken sagda kalan bi sube daha actilar hatta ) bu ikisinin durumleri baya guzeldir. Fiyat buyukluk olarak pek iyi degildir de guzeldir durumleri.
Etiler dürümcü irfanda kaşarlı şiş. Net. :)
virginia angus fena bir şekilde bozmuş
Cezayirin yeri cidden nimet gibi yer:)
Bagdat Ocakbaşı da ince tırnaklı pidede harika, etini de begeniyorum ben.
Ama o dürümün içine yeşil sogan koymuyorlar mı!! yahu adana bu.. sumaklı kuru sıganı döşemen lazim. usul öyledir. adanaya saygı budur.
Hizmet konusunda zaten efsane adamlar :D
Bu arada hemen karşısında bi hizmet kardeşler vardı. Bi dönem lahmacunları vs bozuldu ama şimdiki durumu nedir bilen var mı?
Not : Ümraniye'de de bir Bagdat Ocakbaşı var. Neredeyse avrupa yakasındakiyle aynı ama fiyat 2 katı. en son 2 sene önce 10 liraya dürüm yemiştim ordan:)
Nerde bu cezayir bu haftasonu gidip Adana'nın dibine vuralım.
Teşekkür ederim :) İş yerimin açılış telaşı var o bitsin, bu konuda güzel bir liste hazırlıycam. Ama bu aralar bende oda servisine talim ediyorum, dün sabah 6'da kahvaltı yaptım gece 23:30'da ancak bi tabak makarna yiyebildim, Allah kimseyi aç bırakmasın birara elim kolum tutmamaya başladı.
Makarna derken, tagliatelle bolognese tabi :D
http://i1201.photobucket.com/albums/...psb5rsvrv5.jpg