satılık saç
keşke kel olsam diyorum, sıkıldım her hafta saçımı kazımaktan![]()
satılık saç
keşke kel olsam diyorum, sıkıldım her hafta saçımı kazımaktan![]()
bende pek önemsemıyordum ama avatarımdakı fotoyu görene kadardı gerçi hala önemsemiyorum![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
ben anlamıyorum millet jöleyi basıyor kafasına önemsemiyor bi tel saçı dökülmüyor bizde ne yaptıysak bırak yeniden çıkarmayı olanı kurtaramıyoruz.
ya denize girince saçı ıslanmayan adam tanıyorum okadar gür yawww![]()
kan testine gidebilir misin en yakın zamanda LH Serbest Testosteron Total Testosteron DHT kaç çıkıcak baktırabilir misin ? Çünkü yazdıklarım normal dozaj kullanımında olan şeyler olucak diye birşey yok diye birşey yok tekrar ediyorum Finasterid DHT'yi yani dihydrotestosteron'u baskılar bu yüzden jinekomasti oluşur,HPTA'da(hypothalamic-pituitary-testicular axis) baskılama olur..Bende farmakolojide uzman oldum sayılır![]()
walla saçların seyreldiği yerlere jilet vuruyorm ben öyle bi kaç tel fazlalaşmış geçen baktımda![]()
genelde "keller buraya" konulu olur bu konular forumlarda
şaka bir yana bu proscar ı bir arkadaşım denedi. yanında suriye malı olan ARAK diye bir kür kullandı. evet aklına ilk gelen kelimeyi çağrıştırıyor.
neyse saçlarındaki dökülmeler bir yana dursun resmen saç çıktı. hala da saçlı bu arkadaş. kendisi olayın daha çok proscarda bittiğini söyluyordu.sanırım proscar ı 3 e boluyorsunuz ve gunde 3 öğün.. bu rogaine ve benzeri ürünlerle aynı bu arada arak denen kür. %5 minoxidil veya minexidil her neyse ondan var. zaten olay %5 oranındaki minexidil de bitiyormuş sanırım.
bende de avea dışındaki operatoru kullanan eleman gibi bir ruh hali var açıkcası. dokulme var ama herkeste olan dokulmedir umarımyoksa bu konunun en sıkı takipçilerinden olacağıma izci sözü veriyorum.
valla aynı sıkıntı bende de var hiçbir ilaç falan kullanmadım kazıtırım kafayı öle gezerim dedim geçen uzun zamandır görmediğim kel bir arkadaşımı gördüm çocuk 1 senedir minoxil kullanıyormuş ve ciddi ciddi gözle görülür bir saç oluşmuş kafasında.ilk 5 ay pek bişey olmuyormuş 5 ayın sonunda tüy tüy çıkanlar oluyormuş ve ondan sonra günde günde o tüyler güçleniyormuş bu ilacıda 2 sene bir fiil kullanmak gerekiyormuş ilk sene ayda bir şişe 2 sene 2 ayda bir işe kullanarak yani zamanla azalta azalta bırakmak gerekiyormuş ama 2 sene dediğim gibi kullanmak lazımmış
Bahsettiğimiz ilaçla antibiyotik arasında çok fark var çünkü proscarın etken maddesi finasteride direkt olarak DHT inhibitörüdür.Finasteride DHT oranını %65 oranında düşürür..Antibiyotikler hormonlara etki etmez ama finasteride eder..Aradaki fark budur..Önerdiğiniz ilaç cinsel istekte problemler ve doğal testosteron salgılamada düşüşlere neden olur bu yüzden bunları yazıyorum..
Finasteride,tip-2 5Alpha Reduktaz enzimine etki eder..Bu 5-alpha reduktaz enziminin görevide testosteronu DHT'ye çevirmektir..tip-2 5-AR enzimi ise saç dökülmesine ve prostat genişlemesine sebep olur..Kısacası Finasteride hormonlarda etki eder..
Kaynaklar:
1. Steroidal antiandrogens and 5alpha-reductase inhibitors. Curr Med Chem. 2005;12(8):927-43.
2. New 5alpha-reductase inhibitors: in vitro and in vivo effects. Steroids. 2005 Mar;70(3):217-24.
3. [Effect of selective 5alpha-reductase inhibitor or/and testosterone undecanoate on the reproductive function of male rats] Zhonghua Nan Ke Xue. 2005 Jan;11(1):38-41. Chinese.
4. New aromatic esters of progesterone as antiandrogens. J Enzyme Inhib Med Chem. 2004 Apr;19(2):99-105.
5. Biology of Reproduction 50, 1244-50 (1994)
walla caresı yok gıbı
ya ektırıcven yada kellık modasını kullanıcaksn
eger kısa sac kaymak gıbı kafa ıstıorsan haftada bır makına ıle guzelce kess
d
rayban gözlugu tak tmmdır :d
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)