nokia 5800

Thread: nokia 5800

1. Ferhat_V's Avatar

Ferhat_V said:

nokia 5800

bu modeli kullanan varmı arkadaşlar..aradığm bütün özellikler var kamera , radyo , mp3 , 3g , görüntülü görüşme , hafıza..

http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Nokia/5800

almayı düşünüyorumda kullanan varmı ekranı ve kullanımı nasıl ? veya bu telefona benzer özelliklrde önereceğiniz başka bişey varmı iphone hariç..0 alınacak 750 lirayı geçmemesi lazım..?

2. Kaan's Avatar

Kaan said:
    babam kullanıyo bu cihazı oldukça memnun.arada bende kurcalıyorum kalemide var istersen kalemlede yönetebiliyosun ekranı dokunmatiği daha çok tırnak ucunla algılıyor.Ses felan güzel tavsiye ederim ben.
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

3. nokia 5800

_muhaRRem said:
    Quote Originally Posted by F€RH@_T5 View Post
    bu modeli kullanan varmı arkadaşlar..aradığm bütün özellikler var kamera , radyo , mp3 , 3g , görüntülü görüşme , hafıza..

almayı düşünüyorumda kullanan varmı ekranı ve kullanımı nasıl ? veya bu telefona benzer özelliklrde önereceğiniz başka bişey varmı iphone hariç..0 alınacak 750 lirayı geçmemesi lazım..?
    çok güzel telefon ..
    Dr.ECU

4. VeNoM_35's Avatar

VeNoM_35 said:
    bir tavsiye de benden gelsin, omniadan sonra ekranı çok daha kullanışlı geldi bana. tek sorun biraz kalın.

5. sovalye's Avatar

sovalye said:
    750 lirayı gecmesin diyorsan bundan başka secenek pek yok
    bende var
    ilk cıktıgında aldım
    forumlarda bulabilirsin
    kulaklık problemi oluyor
    bende de oldu
    sonra serviste yeni yazılım yuklendi felan duzeldi.

film felan izliyorum ben işten donerken serviste..

guzel kaliteli

guneşte iç ekran cok net gorulmuyor,forumlarda arastırırsan videolu incelemeleri mevcut

http://televidyon.com/p/722/2009un-i...00-xpressmusic

6. rdmmm's Avatar

rdmmm said:
    bende almayi düşünüyorum. nokia shoplarda alip inceledim msj yazmak menuler falan cok rahat girilio hatta msj yazarken parmaklarinla a b c fln yap onuda algilio veya ufak klavye acabiliyorsun oyunlarda iphone daki gibi teli sağa sola döndürülerek oynanan oyunlar var kutu içinde bildiğim kadariyla kılıfı falanda war. kullanan tüm arkadaşlarim cok memnun ama bazilarida symbian işlemciden dolayi bazen yavaşladiğini söylüyor

7. R_Kaptan's Avatar

R_Kaptan said:
    bence bıraz daha ver ı900 omnıa al derim..

8. SULTANOGLU's Avatar

SULTANOGLU said:
    ferhat kes'nl'kle al derim, ben kullaniyorum ve inanilmaz derecede memnunum ilk ciktiginda herkes yavasligindan sorun ediyordu fakat son guncellemeleri yaptigin taktirde super. zaten yakindada yeni guncellemeri olur. en son guncelleme 26 temmuzda oldu..

hem inanilmaz programlar mevcut, oyun olsun gps programlari olsun o paraya alina bilecek gercekten cok guzel bir telefon
    74 model sehpa...

9. Ferhat_V's Avatar

Ferhat_V said:
    teşekkürler arkadaşlar 5800 yada E63 bakıcam müsait bi zamanda..

10. Vtec_2's Avatar

Vtec_2 said:
    e63 ben kullanıoruıım...wireless ozellıgı dısında pek bı olayı yok....mesaj yazımı flan kolay..
    5800 la kıyaslaması bıle olamaz...fakat fıyat olarak 5800 dan daha dusuk...

11. VeNoM_35's Avatar

VeNoM_35 said:
    omnianın pahalı olmasının yanında kullanması çok zor 5800 e göre. samsung jet biraz daha ekran yönünden rahat.

12. Ferhat_V's Avatar

Ferhat_V said:
    samsung düşünmüyorum arkadaşlar samsungun 4 modeli var şu anda bende nokiaya dönmek istiyorum menüleri filan daha rahat hemde 3g internet filan bahane olmuş olacak..tek sorun nokialarda kulaklık sesleri çok az onu düşünüyorum biraz. bakalım almadan deniycem bi yerde hem internet kamera hafıza hemde sesi iyi çıkan bişey bakıcam ama 5800 i netten araştırdığım kadar iphonenin en sağlam rakiplerinden birisi..

13. .::EmrE::.'s Avatar

.::EmrE::. said:
    Dokunmatik Nokia'lar bence berbat.Yeri geliyor 3 kere basıyorsun anca algılıyor..N97de bile durum bu,arkadaş almış,basıyorum basıyorum yok kardeşim..iPhone'dan sonra belki de kötü geliyor artık bana,iPhone gibi dokunmatik özelliği olan bir telefon görmedim henüz..
    Hızlı değil malesef bir de..

Ayrıca N97'nin işlemci 434 MHz ARM11, 5800 Xpress'in 369MHz.. N97 bile yavaş geldiyse,onu düşünemiyorum.iPhone 2G 620 MHz ve 3GS ise 833 MHz. Bilgi olması açısından hız değerlendirirken

Ancak diğer özellikler bakımından Nokia hala çok başarılı..Symbian özellikle..

14. soneR's Avatar

soneR said:
    telefon 10 düşünme derim
    bizde kullanıyoruz istediğin her özellik var..
    seni unutmayacagız Madi...

Rpmturk
    Boost Projects
    www.rpmraceevents.com

15. nokia 5800

madi said:
    Quote Originally Posted by F€RH@_T5 View Post

3 ay oldu kullanalı güzel bir model 8 gb hafıza kartı var ve kendı hafızası o kadar var navigasyon var harıta vs vs dolu özellık var 3 ay once ben 900 tl almsıtım sımdı 800 tl tavsıye ederım yedek kalem var debavaya müzik indiriyorsun sınırsın vb vb gibi seyler var bu telın en güzel özellıgı xpressmucis olması tavsıye ederım almanı

sarjı 1 haftaya gecıyor kullanması 3.2 megapixel ama baya ıyı cekıyor geceleri guzel cekıyor vıdeo ole cekıyor...

16. Ferhat_V's Avatar

Ferhat_V said:
    Quote Originally Posted by madi View Post
    3 ay oldu kullanalı güzel bir model 8 gb hafıza kartı var ve kendı hafızası o kadar var navigasyon var harıta vs vs dolu özellık var 3 ay once ben 900 tl almsıtım sımdı 800 tl tavsıye ederım yedek kalem var debavaya müzik indiriyorsun sınırsın vb vb gibi seyler var bu telın en güzel özellıgı xpressmucis olması tavsıye ederım almanı

sarjı 1 haftaya gecıyor kullanması 3.2 megapixel ama baya ıyı cekıyor geceleri guzel cekıyor vıdeo ole cekıyor...

peki ses nası ? kulaklığı tek 1 çıkış var samsungların sesi çok iyi 5800 da nası ses rahat görüşülüyomu ?

17. nokia 5800

madi said:
    sesi gayet ıyı ama kulaklıkla hiç denemdim...

18. Ferhat_V's Avatar

Ferhat_V said:
    Quote Originally Posted by madi View Post
    sesi gayet ıyı ama kulaklıkla hiç denemdim...
    kulaklıktan kastım ahizesiydi telefonun kendi üstündeki..

19. SULTANOGLU's Avatar

SULTANOGLU said:
    5800 da kulaklıkla ses çok iyi hiç bir sıkıntı çekmedim.

ahize iyi net duyuluyor...

edit ahize eklendi.....
    74 model sehpa...