User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
60 sonuçtan 58 ile 60 arası

Konu: görüşlerinizi almak istedik.. almaya degermi

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bindiğin aracı çok sevdiğin ortada, her sayfada tsi'ı övüyorsun, allah kazasız belasız...Yaptığın kıyaslama tahmin ediyorum 122hp lik tsi motor ile.

122hp'lik tsi'ın,ilandaki 150hp lik dizel motordan daha performanslı olması zaten gerçekçi değil.tsi'ın 0-100km hızlanma verisi 9.5sn, tdi'ın 8.9sn ve tuninge çok daha iyi cvp veren bir motor.

Tsi ile tdi'ın yakıt tüketimlerinin aşağı yukarı denk olduğunu yazmışsın, bilmem açıklamaya gerek var mı? Ama var gibi. İlanda bahsi geçen 150hp lik tdi motorun ort. yakıt tüketimi 5.3lt/100km; 122'lik tsi'ın ise 6,2lt/100km. Bu durumda dizel araç km'de 160 kuruş yakarken, tsi km'de 230 kuruş yakacak.

Dizellerin periyodik bakımının yüksek olduğu yönünde yanlış bir önyargı var. Komple yıllık bakım için 170TL veriyorum.Hangi benzinli aracın bakımı daha ucuz?

Herşey apaçık ortadayken, hiç alakası olmayan 2 motor şeçeneğini, tsi ile tdi'ı neden karşılaştırıyorsun?

Not: Benzinin lt fiyatını 3,72tl olduğu ülkemizde dizel bir aracın satışının daha zor olacağını nasıl düşünebilirsinki?
    Öncelikle kullandığım araçlar hakkında yanlış bir bilgiye sahipsin. %90 kullandığım araç Auris D-4D, %10 da TSI kullanıyorum. İkisi arasında bana göre yakıt olayında uçurum bir fark yok.
    Periyodik bakım konusunda arasında fark var demedim. Auris:35.000km Golf:20.000km'de. Golfe ödedğim bakım fiyatı daha fazla Auris'e göre. Ama 100.000km sonrası alınan TDI bir aracın turbo patlatması (ki VW'de çok sık görülür) ödeyeceği para ile TSI 30.000km'deki bir araca yapacağı masrafdan bahsetmek istedim. En basitinden lastik almak zorunda bile kalmayacak bu araca
    Arkadaşın sorunu: Epey km yapılacak, uygun fiyata olacak ve perf. olacak.
    Bu durumda dizel sıfır araç öneririm ben normalde. Ama dediğim gibi fiyat olayı var.
    Senin önerdiğin TDI motor 100.000km'den sonra beyaz duman atmaya başladığında, 200.000km'den sonra yüzüne bile bakan bulamayınca performans+yakıt tüketimi karşılaştırmasını nasıl yapacaksın merak ediyorum. Son kullanıcı olacaksa arkadaş bu aracı almasında bir sakınca yok. Herkes burada fikrini belirtiyor. Kimse TSI ya da TDI ya da d-4d propagandası yapmıyor Yapacak olsam dediğim gibi msjım başında d-4d yapardım Ayrıca önerdiğim araçlara bakarsn hepsi TSI GT yani 170 hp. İstersen perf konusunda 150hp Dizel ile karşılaştırabiliriz?
    X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
    Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
    Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
    Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
    Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beni yanlış anlaşmışsın ya da bu konu ile ilgili yazdığım 3. sayfadaki yazımı okumamışsın.

Bende 2005 model 75,000km de var, uyar mı

Şaka bi yana çok ekonomik ve ciddi yürüyen bir araç. 6 ileri manuel şanzıman olması gibi lezzetli avantajları var.

Bu araç bi ara benim de dikkatimi çekmişti.İstediği fiyat bence çok uçuk.Ama meraklısı çıkar alır bişey diyemem.Zor bulunan bir motor seçeneğini sattığı için sanırım fiyat konusunda iddialı.Bence etmez yine de sen bilirsin.

İkinci linkte verdiğin Golf çok uygun fiyatlı. Ama rakamın bu derece düşük olması soru işaretleri oluşturdu kafamda.Bence alacak kişi bir an önce sahibi ile irtibata geçsin.Araç kazasız ve temizse kaçırmayın.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibi...XQQdisplayitem
    "Jerky" nin verdiği linkdeki 2004 model 85,000km deki 26,500TL satış fiyatı olan 130luk Golf'ü önermiştim.Şimdi görüyorumki onun fiyatının da düşük olmasının nedeni 130luk değil 90lık motor seçeneği olmasıymış.İlan satıcı tarafından düzeltilmiş

Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    %90 kullandığım araç Auris D-4D, %10 da TSI kullanıyorum. İkisi arasında bana göre yakıt olayında uçurum bir fark yok.
    %90 tsi, %10 auris d-4d kullanırsan farkın ne kadar büyük olduğunu anlarsın diye düşünüyorum

Alıntı barutçu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca önerdiğim araçlara bakarsn hepsi TSI GT yani 170 hp. İstersen perf konusunda 150hp Dizel ile karşılaştırabiliriz?
    Offf çok zor yerden sormuşsun.Çalışmadığım yerden geldi soru.Bilmiyorumki hangisi daha performanslıdır

Ayda 4000 km. yaptığı için dizel arayan bir adama, 170hp lik superchargerlı ve turbolu bir benzinli araç önerdiğini bilseydim zaten cvp yazmadım.Pardon

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Offf çok zor yerden sormuşsun.Çalışmadığım yerden geldi soru.Bilmiyorumki hangisi daha performanslıdır

Ayda 4000 km. yaptığı için dizel arayan bir adama, 170hp lik superchargerlı ve turbolu bir benzinli araç önerdiğini bilseydim zaten cvp yazmadım.Pardon
    Denemesi bedava

Bende senin hayatında hiç TSI kullanmamış biri olduğunu bilsem bende yanıt yazmazdım
    X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
    Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
    Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
    Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
    Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)